notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A 10 legszerencsésebb ember a világon

hirdetes

A 10 legszerencsésebb ember a világon

helloladies.hu

Bemutatjuk a világ legszerencsésebb embereit, akik között vannak lottónyertesek, olyanok, akik kijátszották a halált, sőt még kincskeresők is, akik fantasztikus felfedezéseket tettek. Persze, nem lehetünk mindig szerencsések, de úgy tűnik, néhány ember jó csillagzat alatt született. Mindegy, minek hívjuk, sorsnak, vagy végzetnek, akadnak köztük annyira szürreálisak, hogy nehéz őket elhinni és nem is igazán tudjuk eldönteni, hogy az illető szerencsés, vagy inkább szerencsétlen. Íme, néhány extrém történet, mi történhet, ha a szerencse rád mosolyog.

A 10 legszerencsésebb ember a világon
 • Adolphe Sax 1814-ben született és többször nézett szembe a halállal, mint az elképzelhető lenne. Gyerekkorában 3 emelet magasról esett le és beütötte a fejét egy kőbe, megivott egy üveg kénsavat, lenyelt egy tűt, megégett, majdnem belefulladt a folyóba, fejbe találta egy nagy kő, de mindezt szerencsésen túlélte és végül feltalálta a szaxofont, amivel örökre beírta magát a zenetörténelembe.
 • Egy amerikai pár kutyasétáltatás közben talált egy edényt, hazaérve vették észre, hogy tele van arannyal. Visszamentek és végül 8 edényt találtak, összesen 1400 ritka aranyérmével, ami körülbelül 10 millió dollárt ér.
 • Juliane Koepcke az egyetlen túlélő az utasok és személyzet közül, akik 1971-ben repülőbalesetet szenvedtek a perui dzsungelben. Kilenc napig barangolt, mielőtt elérte a civilizációt.
 • A tengerpartokon gyakran látni kincskeresőket fémdetektorral a kezükben. 1980-ban Kevin Hillier  találta meg a legnagyobb aranyrögöt, amit fémdetektorral valaha felfedeztek. Több, mint egymillió dollárt ér.
 • Nehéz eldönteni melyik a nagyobb szerencse, túlélni egy halálközeli élményt, vagy megnyerni a lottót, de Bill Morgan-nek mindkettőben része volt. Autóbalesetet szenvedett és több, mint 14 percig halott volt, mielőtt a szíve újra verni kezdett. Kómába került és azt gondolták, soha nem fog felépülni. 12 nap után azonban felébredt és agykárosodást sem szenvedett. Amint újra talpra állt, vett egy kaparós sorsjegyet és nyert egy kocsit. De a szerencséje itt nem ért véget. Amikor a riporterek tudomást szereztek a történetéről, meghívták és adtak neki egy újabb sorsjegyet, hogy újra játszhassák a történteket, amivel ezúttal 250.000 dollárt nyert.
 • hirdetes
 • Miközben Michael Sparks vásárolgatott, 2 dollárért vett egy másolatot a Függetlenségi Nyilatkozatról. Sárga volt már, de amikor megnézte közelebbről rájött, hogy egyike annak a 35 másolatnak, amit 1823-ban készítettek. Közel fél millió dollárért kelt el.
 • Andrew Jackson duplán is szerencsés. Rálőttek, de a fegyver nem sült el. Miután ismét megkísérelték a lövést egy másik fegyverrel, az sem működött! Később mindkét fegyvert letesztelték, és első próbálokozásra megfelelően tüzeltek. Az esélye, hogy mindkét fegyver csődöt mond, egy a 125.000-hez.
 • hirdetes
 • Frane Selak egy túlélő! Túlélte, hogy a vonata beleesett egy tóba, több autóbalesetet, és azt is, hogy a busz, amin ül, lesodródik az útról egy folyóba, ezenkívül meglőtte magát, sőt még egy repülőből is kiesett, de mivel egy szénakazalban landolt, az megmentette az életét. Megint. Miközben egyszerre tűnik a legszerencsésebb és legszerencsétlenebb embernek, később egy millió dollárt nyert a lottón.
 • Chris Duddy & Michael Benson - Amikor a helikopterük irányíthatatlanná vált, egy vulkánnak csapódtak, amit túléltek, de aztán két napot töltöttek az aktív vulkánban a veszélyes láva és gázok között, mire kimentették őket.
 • Ritka, hogy valakibe belecsap a villám, de Roy Sullivan hétszer is megtapasztalta milyen érzés ez, és mindegyiket túl is élte. Bár mindig megsebesült közben, valószínűleg egy viszonzatlan szerelem miatt vetett véget az életének.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Csődöt mondott a párod az ágyban? Komoly betegség is állhat a háttérben!

2020-11-20

Csődöt mondott a párod az ágyban? Komoly betegség is állhat a háttérben!

Csődöt mondott a párod az ágyban? Komoly oka is lehet ennek, ezért igen is kell beszélni róla! Mutatjuk mi állhat a potenciazavar hátterében, és mi rá a megoldás.

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

2020-09-22

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

Habár a férfiaknak is vannak nagyon bosszantó tulajdonságai és néha nagyon idegesítően viselkednek, a nők is csinálnak olyan dolgokat, amikkel az őrületbe kergetik a barátjukat. Fontos, hogy ezeket felismerjük, hiszen vannak jelei annak, hogy nem igazán vagy jó barátnő a szemükben, így dolgozhatsz rajtuk, mielőtt a kapcsolatodba kerülnének.

5 alkalom, amikor lehet céges bulit tartani

2020-12-29

5 alkalom, amikor lehet céges bulit tartani

Egyes események megünneplésére nem ritka, hogy a szervezetek céges bulikat szerveznek. De melyek azok az események, amelyeknél érdemes ilyen partit rendezni?

4 tipp, hogyan vészeld át a hideg hónapokat

2020-12-18

4 tipp, hogyan vészeld át a hideg hónapokat

Egyes emberek szeretik a telet, mások összeszorított foggal várják a végét. Akármelyik táborba is tartozz, íme négy tipp, amivel kihozhatod a legtöbbet a télből!

Ezt olvassa el, mielőtt robotporszívót vásárol!

2020-10-23

Ezt olvassa el, mielőtt robotporszívót vásárol!

Nem fér hozzá kétség, hogy a robotporszívók kényelmesebbé teszik a házimunkát. A magasabb fejlettségi szinttel rendelkező készülékek szinte teljesen önműködők, ráadásul a tisztítási hatékonyságuk is kiváló.

Hangulatos teraszok és erkélyek, amiket imádunk

2020-09-22

Hangulatos teraszok és erkélyek, amiket imádunk

Ma mutatunk néhány ízléses és igazán hangulatos kinti részt, amiből ötletet meríthetsz, legyen akár egy nagyobb teraszod vagy egy kisebb erkélyed. Egy kis kreativitással csodás eredmény érhető el, az alábbi képeket használd bátran inspirációként!