notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történik ha szereted magad, ezt tapasztalod ha törődsz magaddal

Ezek a dolgok történnek, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal

helloladies.hu
hirdetes

Ha szereted magad és törődsz magaddal, nem jelenti azt, hogy egoista vagy önző lennél. Nem azt jelenti, hogy harcolsz a világgal, hogy kifejezd önmagad, vagy megkapd amit akarsz, csupán azt, hogy szereted magad úgy, ahogy vagy, és időt szánsz arra, hogy foglalkozz magaddal. Mit szeretnél magadban, ha nem lenne ott az a kis hang, ami miatt kételkedsz? Hogyan törődnél magaddal fizikálisan és mentálisan, ha korlátlan idő állna rendelkezésedre?

Ezt tapasztalhatod, ha törődsz magaddal

Ha szeretjük magunkat és törődünk magunkkal, az egyszerűen csak annyit jelent, hogy van erőnk, kedvesek vagyunk magunkkal és időt szánunk arra, hogy emlékezzünk is erre. Ez mind elengedhetetlen a boldog és egészséges élethez. Mi lenne ebben az önzőség? Ha elkezdesz erre odafigyelni, változások történnek az életedben…


Itt van 30 dolog, ami akkor történik, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal a mindennapjaink során:


1.    Nem hasonlítgatjuk magunkat másokhoz és már nem veszünk részt a saját magunk által teremtett versenyben. Ennek eredményeképp pedig mindig elég lesz az, amit teszünk, és az, ami vagyunk számunkra is, és másoknak is.


2.    Csökkentjük a depresszió, szorongás és szívroham kockázatát. Jót teszünk az immunrendszernek is, és még a megfázást is ritkábban kapjuk el.


3.    Megragadjuk a valóságot és nem hibáztatjuk, nem harcolunk ellene. A valóság elleni harc unalmas és fárasztó lesz, ha nem szereted magad.


4.    Tudjuk, hogy a szeretet ott van minden sarkon, mert ha szeretjük magunkat és másokat, akkor szeretetet kapunk cserébe tőlük. Ezzel pedig nagyobb békét, elfogadóbb világot teremtünk magunk körül.

hirdetes


5.    Úgy lesz sokkal sokszínűbb az életünk több területe is, hogy nem küzdünk azért, hogy ez így legyen.


6.    Engedjük, hogy fejlődjünk. Minél többet fejlődünk, annál több lesz a szeretet és az öröm is.


7.    Sokkal több energiánk lesz élni, szeretni, segíteni, törődni.


8.    Sokkal nagyobb biztonságérzetet nyújt ha tudjuk, hogy végig számíthatunk saját magunkra az életünk folyamán. Amikor mások hátat fordítanak nekünk, meglesz az erőnk, hogy segítsünk saját magunknak túljutni a nehézségeken.


9.    Sokkal elfogadóbbak leszünk másokkal. Ha minden hibánk ellenére szertejük magunkat, elkezdünk rájönni, hogy nem ezek határozzák meg az egész személyiségünket. Amikor ezt felismerjük, sokkal megbocsátóbbak leszünk másokkal is, és megtanuljuk elfogadni hibáikat, mint a csomag részét.

hirdetes


10.    Tudjuk, hogy a bukások és kudarcok csak egy lépéssel közelebb visznek a fejlődéshez.


11.    Tudjuk, hogy a jelentőségünk független attól, mit teszünk.


12.    Tudjuk, hogy elegek vagyunk és nem szükséges ezt bizonygatni.


13.    Sokkal jelentősebb kapcsolataink lesznek, amik harmonikusak, békések, mivel a szeretteinknek az igaz arcunkat mutatjuk. Ha nem vagyunk képesek megosztani másokkal azt kik is vagyunk valójában, konfliktusok alakulnak ki a kapcsolatban. De ha képesek vagyunk rá, tisztán láthatják és megérthetik azt a személyt, akik vagyunk.


14.    Nem a magányra koncentrálunk, ehelyett egy sokkal mélyebb és egységesebb kapcsolatot tudunk kialakítani a világgal.


15.    Békét érzünk azáltal, hogy elfogadjuk magunkat, az erősségeinket, és gyengeségeinket feltétel nélkül.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Audrey Hepburn legjobb idézetei

2020-03-11

Audrey Hepburn legjobb idézetei

A klasszikus szépség a gyönyörű, fekete ruhájában, a kis tiarájával! A tehetséges és sikeres színésznő legjobb gondolatai, amit minden nőnek ismernie kell!

Ha szeretni akarsz másokat, először magaddal kell kezdened!

2019-11-11

Ha szeretni akarsz másokat, először magaddal kell kezdened!

Ha szeretni akarsz másokat, elsőként magadat kell szeretned. Mert a szeretet belülről kezdődik, és ha egyszer megérted miért olyan fontos ez, egyszerűen már nem tudsz meglenni nélküle. Amilyen egyszerűen hangzik, sokszor mégsem az, mert nem tudjuk, mi a következő lépés…

2019-09-10

"Ha kicsúsznak az időből, akkor valami meghal, ami meg se született"

A legmélyebb magánügyünk, életünk egyik legintimebb szelete. Mégis szinte állandó a társadalmi nyomás, az elvárás: a nő arra született, hogy anyává váljon.

Aktívan felejteni - hogyan építsük fel az önbizalmunkat válás után?

2019-09-05

Aktívan felejteni - hogyan építsük fel az önbizalmunkat válás után?

Vannak pillanatok az életben, amikor elég nehéz elképzelni, hogy a tükörbe nézve újra (vagy először életünkben) egy boldog, de legalábbis kiegyensúlyozott embert fogunk viszontlátni – és azok mi leszünk.

Tippek kiégett randizóknak

2019-09-04

Tippek kiégett randizóknak

Amikor a fásult, frusztrált társkereső inkább már nem próbálkozik tovább, amikor a lelkesedés helyébe közöny lép, reményvesztettség, bizalmatlanság üti fel a fejét, és az embert rettegés fogja el újabb randi gondolatára.

„Bekerültem a szingli, gyerektelen státuszba”

2019-09-03

„Bekerültem a szingli, gyerektelen státuszba”

Ahány gyermektelen nő, annyiféle történet – látjuk igazolva Tanács Eszter a napokban megjelent, Nők gyermek nélkül című könyvében. Most az interjúkötetből a 38 éves Vera történetét választottuk ki.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
429 086
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 400 460
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 71

Átlagos értékelés: 4.7