notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történik ha szereted magad, ezt tapasztalod ha törődsz magaddal

hirdetes

Ezek a dolgok történnek, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal

helloladies.hu

Ha szereted magad és törődsz magaddal, nem jelenti azt, hogy egoista vagy önző lennél. Nem azt jelenti, hogy harcolsz a világgal, hogy kifejezd önmagad, vagy megkapd amit akarsz, csupán azt, hogy szereted magad úgy, ahogy vagy, és időt szánsz arra, hogy foglalkozz magaddal. Mit szeretnél magadban, ha nem lenne ott az a kis hang, ami miatt kételkedsz? Hogyan törődnél magaddal fizikálisan és mentálisan, ha korlátlan idő állna rendelkezésedre?

Ezt tapasztalhatod, ha törődsz magaddal

Ha szeretjük magunkat és törődünk magunkkal, az egyszerűen csak annyit jelent, hogy van erőnk, kedvesek vagyunk magunkkal és időt szánunk arra, hogy emlékezzünk is erre. Ez mind elengedhetetlen a boldog és egészséges élethez. Mi lenne ebben az önzőség? Ha elkezdesz erre odafigyelni, változások történnek az életedben…


Itt van 30 dolog, ami akkor történik, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal a mindennapjaink során:


1.    Nem hasonlítgatjuk magunkat másokhoz és már nem veszünk részt a saját magunk által teremtett versenyben. Ennek eredményeképp pedig mindig elég lesz az, amit teszünk, és az, ami vagyunk számunkra is, és másoknak is.


2.    Csökkentjük a depresszió, szorongás és szívroham kockázatát. Jót teszünk az immunrendszernek is, és még a megfázást is ritkábban kapjuk el.


3.    Megragadjuk a valóságot és nem hibáztatjuk, nem harcolunk ellene. A valóság elleni harc unalmas és fárasztó lesz, ha nem szereted magad.


4.    Tudjuk, hogy a szeretet ott van minden sarkon, mert ha szeretjük magunkat és másokat, akkor szeretetet kapunk cserébe tőlük. Ezzel pedig nagyobb békét, elfogadóbb világot teremtünk magunk körül.

hirdetes


5.    Úgy lesz sokkal sokszínűbb az életünk több területe is, hogy nem küzdünk azért, hogy ez így legyen.


6.    Engedjük, hogy fejlődjünk. Minél többet fejlődünk, annál több lesz a szeretet és az öröm is.


7.    Sokkal több energiánk lesz élni, szeretni, segíteni, törődni.


8.    Sokkal nagyobb biztonságérzetet nyújt ha tudjuk, hogy végig számíthatunk saját magunkra az életünk folyamán. Amikor mások hátat fordítanak nekünk, meglesz az erőnk, hogy segítsünk saját magunknak túljutni a nehézségeken.


9.    Sokkal elfogadóbbak leszünk másokkal. Ha minden hibánk ellenére szertejük magunkat, elkezdünk rájönni, hogy nem ezek határozzák meg az egész személyiségünket. Amikor ezt felismerjük, sokkal megbocsátóbbak leszünk másokkal is, és megtanuljuk elfogadni hibáikat, mint a csomag részét.

hirdetes


10.    Tudjuk, hogy a bukások és kudarcok csak egy lépéssel közelebb visznek a fejlődéshez.


11.    Tudjuk, hogy a jelentőségünk független attól, mit teszünk.


12.    Tudjuk, hogy elegek vagyunk és nem szükséges ezt bizonygatni.


13.    Sokkal jelentősebb kapcsolataink lesznek, amik harmonikusak, békések, mivel a szeretteinknek az igaz arcunkat mutatjuk. Ha nem vagyunk képesek megosztani másokkal azt kik is vagyunk valójában, konfliktusok alakulnak ki a kapcsolatban. De ha képesek vagyunk rá, tisztán láthatják és megérthetik azt a személyt, akik vagyunk.


14.    Nem a magányra koncentrálunk, ehelyett egy sokkal mélyebb és egységesebb kapcsolatot tudunk kialakítani a világgal.


15.    Békét érzünk azáltal, hogy elfogadjuk magunkat, az erősségeinket, és gyengeségeinket feltétel nélkül.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

2020-09-22

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

Habár a férfiaknak is vannak nagyon bosszantó tulajdonságai és néha nagyon idegesítően viselkednek, a nők is csinálnak olyan dolgokat, amikkel az őrületbe kergetik a barátjukat. Fontos, hogy ezeket felismerjük, hiszen vannak jelei annak, hogy nem igazán vagy jó barátnő a szemükben, így dolgozhatsz rajtuk, mielőtt a kapcsolatodba kerülnének.

Ezért megy olyan nehezen a barátkozás 30 fölött...

2020-09-21

Ezért megy olyan nehezen a barátkozás 30 fölött...

Gyerekként a barátkozás könnyedén megy, egyszerűen csak leülünk valaki mellé az osztályban és megbeszéljük, hogy legjobb barátok leszünk. Azonban, ha belépünk a 30-as éveinkbe, úgy kapcsolatokat építeni sokkal nehezebb, mint valaha…

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

2020-09-21

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

Ha látogatóba mész valakihez, az alábbi illemszabályokat illik betartani, hogy te és a vendéglátód se kerüljön kellemetlen helyzetbe! Nézzük, mi az, amihez nem kellene nyúlnod!

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

2020-09-25

Ha modernizálod a lakást, ezt a négy dolgot érdemes berakatnod!

Itt az ideje egy kis lakásfelújításnak? Nagyszerű! Mutatok négy dolgot, ami egyetlen korszerű otthonból sem hiányozhat! A te lakásodban is helyet kapnak?

Tippek, hogy elég legyen a ritkább festés is a hajadnak

2020-09-22

Tippek, hogy elég legyen a ritkább festés is a hajadnak

Ha szeretnéd egy kicsit csökkenteni a fodrásznál tett látogatások számát, valamint, hogy tovább bírja a hajszíned, van néhány dolog, amit otthon is megtehetsz!


Akaraterő Átalakítás Csajos Egészség Életmód Érdekességek Fejlesztő Férfi gyerek Kreatív Tanács