Különbségek a szerelem és szeretet között

Különbségek a szerelem és szeretet között

helloladies.hu

Szeretni valakit és szerelmesnek lenni hasonló érzés, néhány jelentős különbséggel. A szerelem eredhet rajongásból, birtoklási vágyból, de akár megszállottságból is, ami miatt elképesztő magasságokat és mélységeket lehet megtapasztalni. Míg másfelől igazán szeretni valakit, mindezen túlmutat. Azt akarod, hogy fejlődjön, a hibái mögé látsz, és látod a lehetőséget abban, hogy egymásra, és együtt építsetek, mindig motiválod, bátorítod, inspirálod a másikat.

Különbségek a szerelem és szeretet között

Az emberek sokszor nem képesek különbséget tenni aközött, hogy szerelmesek, vagy valóban, szívből szeretnek valakit. Ez pedig mindkét fél számára zavaró lehet. Szerencsére van néhány jelentős különbség, ami segíthet eldönteni, mit is érzel: ez szeretet vagy szerelem?


Szeretni valakit egy választás


Azt, hogy kivel esünk szerelembe, nem mi döntjük el. Ha szeretsz valakit, tudatosan erőfeszítést teszel, hogy ez továbbra is így maradjon – mint azon családtagjaiddal, akikkel nem mindig jössz ki, vagy a középiskolás barátnőddel, akivel rengeteget vitatkozol, de mégis úgy döntöttél, hogy a problémák ellenére továbbra is szereted őket. Azt akarod, hogy így vagy úgy, de a szeretteid része legyenek az életednek. Nem azért, mert birtokolni akarod, hanem azért, mert adni akarsz neki egy részt magadból. Ha szerelmes vagy, nem igazán van választásod. Általában olyanokkal esünk szerelembe, akikre egyáltalán nem is számítottunk, mert ez hirtelen jön, nem mi döntjük el.

hirdetes


Ha szeretsz valakit, őt helyezed előtérbe


Ha szerelmes vagy valakibe, azt akarod, hogy minden rendben legyen vele, és a legjobbat kívánod számára. De ha igazán szeretsz valakit, az azt jelenti, hogy mindent megteszel a lehetőségeidhez képest, hogy sikeres legyen. Magad elé helyezed és segítesz elérni a céljait. Ez általában egyensúlyban van, mert ő ugyanezt megteszi érted. Ez az egyetlen módja, hogy kevésbé legyünk önzők, amikor a másik szükségletei és jóléte fontosabb a sajátodnál. Ha hajlandó vagy valaki más boldogságát a sajátod elé helyezni, az bizony igazi szeretet. Olyan mértékben vagy képes áldozatokat hozni érte, amit nem tennél meg a legjobb barátodért, vagy valakiért aki, csak egy hirtelen fellángolás.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

11 jel, hogy a kapcsolat a végét járja

2019-03-21

11 jel, hogy a kapcsolat a végét járja

Nem könnyű a földön maradni egy új párkapcsolatban, de ha az izgalom alábbhagy és a nászutas fázisnak vége, már vannak jelek, amikből tudhatod, hogy hosszú távon működőképes-e a kapcsolat, vagy már nem tart sokáig. Sok figyelmeztető jelzés van, de a legtöbb ember nem tudja, mik ezek, vagy nem foglalkozik velük.

10 jel, ami azt mutatja, hogy az igazival vagy

2019-03-19

10 jel, ami azt mutatja, hogy az igazival vagy

Ha igazán boldog vagy egy párkapcsolatban, akkor ez a boldogság egy idő után természetessé válik. Egy kapcsolat értéket kell, hogy adjon az életedhez és segítenie kell abban, hogy a valódi énedet add. Ha az igazival vagy, azt akarja, hogy különlegesnek érezd magad és mindig biztonságban legyél. Békét és kiteljesedést kell hoznia egy kapcsolatba, ho

 10 dolog, amit minden férfi szívesen hall

2019-03-18

10 dolog, amit minden férfi szívesen hall

Talán te is azok közé tartozol, akik forgatják a szemüket egy ilyen cím láttán, pedig néhány kedves szóval nagyon sokat tehetsz azért, hogy a párod jobban érezze magát, boldogabb legyen. Elég pár egyszerű szó, mondat és erőlködés nélkül tudathatod vele, mennyire értékeled.

11 jel, hogy a srác határozottan nem csak a barátod akar lenni

2019-03-13

11 jel, hogy a srác határozottan nem csak a barátod akar lenni

Sokszor megtörténik: van egy fiú barátunk és azon gondolkozunk, vajon lehetne-e több belőle. Ha megvan a kémia, élvezitek egymás társaságát és nagyon jól kijöttök egymással, adja magát a kérdés, hogy miért ne emelhetnétek új szintre a kapcsolatotokat. Lehet ez olyasvalaki, akit már régóta ismersz és olyan is, akivel csak most találkoztál. Bárhogy i

Ezeket NE csináld szakítás után

2019-03-12

Ezeket NE csináld szakítás után

Egy szakítás mindig nehéz, időre van szükség túljutni rajta, de hidd el, könnyebb lesz. Addig is, amíg még friss az élmény, kerüld el ezeket az általános hibákat, amit az újonnan lett szinglik általában elkövetnek.

Egy boldog párkapcsolat titkai

2019-03-12

Egy boldog párkapcsolat titkai

Az emberekbe be van programozva az igény, hogy intim viszonyokat alakítsanak ki, szeressenek valakit és szeretve legyenek. Akkor is, ha egy stabil, hosszú távú kapcsolatban élsz, vagy az első csodálatos hónapokat éled át egy új szerelemben, néhány rutin, kapcsolati cél fenntartása segít, hogy egy következő szintre lépjetek és a kapcsolatotok megerő

hirdetes
Címlapon Mutatunk néhány igazán különleges, tél inspirálta körmöt!
2018.11.26. Trend és stílus
A legszebb tél inspirálta körmök, amiket imádni fogsz Legújabb cikkek Te tudod, milyen a hormontípusod? Te tudod, milyen a hormontípusod? Csodálatos pasztell körmök
2019.03.21. Trend és stílus
Csodálatos pasztell körmök 11 jel, hogy a kapcsolat a végét járja
2019.03.21. Párkapcsolat
11 jel, hogy a kapcsolat a végét járja
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 124

Átlagos értékelés: 4.7