notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

szőrös gyerek háziállat, gyerekként szeretni kutyánkat

Ezért sürgetik az anyák, hogy álljunk le a "szőrös gyerekem" kifejezéssel

helloladies.hu
hirdetes

Hallottad már azt a kifejezést, hogy „szőrös gyerek”? Abban az esetben, ha még nem, ezzel egy ember a háziállatára utal, általában macskára vagy kutyára. Azt sugallja, hogy az a személy úgy gondol az állatára, mint egy gyerekre. Lehet, hogy nagyon sok figyelmet kap, esetleg ajándékot, játékot, amit más a gyerekének venne meg, de nem a háziállatának – mint ruhák vagy kiegészítők.

A szőrös gyerek kifejezés

Egyáltalán nem állítjuk, hogy bármi gond lenne ezzel a kifejezéssel, és azzal, ha valaki ennyire szereti a kiskedvencét, viszont sok ember nagyon is kiakad ezeken a dolgokon.
Vannak anyák, aki azt állítják, egyáltalán nem fair egy állatot a gyerekekhez hasonlítani, mivel nem is összehasonlítható a két dolog – és van abban valami, amit mondanak. Végül is a gyerekek (és nem az állatok) igénylik az éjszakai etetést és a pelenkacserét. Megdobogtatja a szívet, amikor először kimondják az anya szót. És ez olyasmi, amit egy állat soha nem fog megtenni.


Az anyák azt is kihangsúlyozzák, hogy sokkal könnyebb dolguk van azoknak, akik állatot tartanak, hiszen könnyebben eljutnak este egy jó étterembe, vagy akár nyaralni. Azt mondják, érzelmileg nagyon megterhelő egyedül hagyni a gyerekeket, míg találni valakit, aki vigyáz a kutyára, amíg távol vagy, elég könnyű.

hirdetes


Olyan szülőként, akinek háziállata is van, értjük a problémát. Még a gyerek előtti időkben valójában nem tudtuk, mennyivel több munka felnevelni egy gyereket, mint gondoskodni egy állatról. Azt gondoltuk, úgy szeretjük a kutyáinkat, mint a gyerekeinket, de amíg meg nem születtek, nem tudtuk, hogy ennyire lehet szeretni valakit. És ez nem jelenti azt, hogy már nem szeretjük a kutyáinkat, de határozottan látjuk és érezzük a különbséget.


Nem csak sok szülő, de néhány kutyakiképző sem szereti ezt a kifejezést: „Nem is magával a kifejezéssel van gond, hanem azzal, ami mögötte van. Nagyon igazságtalan ugyanis a kutyáinkkal szemben, ha nem fogadjuk el őket annak, amik. Ők kutyák, de ez nem elég nekünk, humanizálni kell őket… Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én pont azt szeretem a legjobban a kutyámban, hogy kutya és megvan benne az a sok dolog, ami az emberekből hiányzik…smiley” – mondta egy kiképző.

hirdetes


Érdekes, hogy a szülők, és a tréner megközelítése egészen más, mégis mindkettő lényege, hogy nem kellene így hívnunk és tekintenünk a kutyáinkra. Az tény, hogy az állatok sosem lesznek emberek, és meg kellene ragadnunk azokat a dolgokat, amik azzá teszik őket, amik. Csodálatosak, mert kutyák, vagy macskák, vagy hüllők, vagy amilyen állatod csak van.


Hagyjuk, hogy azok legyenek akik, ne hasonlítsuk őket az emberekhez. Néhány esetben vannak hasonlóságok, de ugyanúgy különbségek is. Talán, ha hagyjuk nekik, hogy önmaguk legyenek, sokkal mélyebb kapcsolatunk is lehet velük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ezért sikeresebbek a szeptemberi gyerekek társaiknák, a tudomány szerint

2019-09-16

Ezért sikeresebbek a szeptemberi gyerekek társaiknák, a tudomány szerint

Lehetséges lenne, hogy valaki attól a pillanattól kezdve sikerre számíthat, hogy megszületett? Nem, nem megyünk bele a természetes szülés és a császár közti vitába, és hogy melyiknek milyen hatása van a további életünkre, most a születési hónapról lesz szó.

Meglepő dolgok, amiktől kevésbé leszel vonzó

2019-09-16

Meglepő dolgok, amiktől kevésbé leszel vonzó

Jó benyomást akarsz tenni? Kezdd úgy, hogy odafigyelsz ezekre a meglepő dolgokra, amik a tudósok szerint negatívan hathatnak arra, ahogyan az emberek látnak téged, mennyire tartanak vonzónak.

Természetesen vagy sminkkel? - A férfiak véleménye

2019-09-13

Természetesen vagy sminkkel? - A férfiak véleménye

Amikor elindulunk egy randira szépen kisminkeljük magunkat, hogy tetszünk a partnerünknek. De vajon tényleg emiatt fog belénk szeretni? Megkérdeztük a pasikat, hogy sminkkel vagy smink nélkül szebb egy lány?

Ezeket a dolgokat nézik meg a férfiak először a nőkön

2019-09-13

Ezeket a dolgokat nézik meg a férfiak először a nőkön

A nőket mindig is érdekelte, hogy mit néznek meg először a férfiak rajtuk. A következő összeállításban bemutatjuk a 8 leggyakoribb dolgot, amit megnézek a férfiak a nőkön!

Ezért kezdesz túl korán őszülni

2019-09-09

Ezért kezdesz túl korán őszülni

Egyre több ősz hajszálad jelenik meg, de nem tudod, mi lehet az oka? Mutatunk 7 dolgot, ami miatt idő előtt megtapasztalhatod az őszülést.

Kritizálnak? Megmutatjuk, hogy reagáld le!

2019-09-09

Kritizálnak? Megmutatjuk, hogy reagáld le!

Nem mindenki fogja megérteni az utadat, és ezzel nincs is gond, mivel ez a te utad, és nem az övék. Nem is azért vagy itt, hogy másoknak megfelelj, az élet arról szól, hogy megtudd, ki is vagy és kövesd a vágyaidat. Ha azért élsz, hogy másokat kiszolgálj és elkerüld az ítélkezést és a kritikát – vagyis azt teszed, amit másoknak megfelel – végül bol

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
222 770
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 344 178
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 94

Átlagos értékelés: 5.0