notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

szőrös gyerek háziállat, gyerekként szeretni kutyánkat

hirdetes

Ezért sürgetik az anyák, hogy álljunk le a "szőrös gyerekem" kifejezéssel

helloladies.hu

Hallottad már azt a kifejezést, hogy „szőrös gyerek”? Abban az esetben, ha még nem, ezzel egy ember a háziállatára utal, általában macskára vagy kutyára. Azt sugallja, hogy az a személy úgy gondol az állatára, mint egy gyerekre. Lehet, hogy nagyon sok figyelmet kap, esetleg ajándékot, játékot, amit más a gyerekének venne meg, de nem a háziállatának – mint ruhák vagy kiegészítők.

A szőrös gyerek kifejezés

Egyáltalán nem állítjuk, hogy bármi gond lenne ezzel a kifejezéssel, és azzal, ha valaki ennyire szereti a kiskedvencét, viszont sok ember nagyon is kiakad ezeken a dolgokon.
Vannak anyák, aki azt állítják, egyáltalán nem fair egy állatot a gyerekekhez hasonlítani, mivel nem is összehasonlítható a két dolog – és van abban valami, amit mondanak. Végül is a gyerekek (és nem az állatok) igénylik az éjszakai etetést és a pelenkacserét. Megdobogtatja a szívet, amikor először kimondják az anya szót. És ez olyasmi, amit egy állat soha nem fog megtenni.


Az anyák azt is kihangsúlyozzák, hogy sokkal könnyebb dolguk van azoknak, akik állatot tartanak, hiszen könnyebben eljutnak este egy jó étterembe, vagy akár nyaralni. Azt mondják, érzelmileg nagyon megterhelő egyedül hagyni a gyerekeket, míg találni valakit, aki vigyáz a kutyára, amíg távol vagy, elég könnyű.

hirdetes


Olyan szülőként, akinek háziállata is van, értjük a problémát. Még a gyerek előtti időkben valójában nem tudtuk, mennyivel több munka felnevelni egy gyereket, mint gondoskodni egy állatról. Azt gondoltuk, úgy szeretjük a kutyáinkat, mint a gyerekeinket, de amíg meg nem születtek, nem tudtuk, hogy ennyire lehet szeretni valakit. És ez nem jelenti azt, hogy már nem szeretjük a kutyáinkat, de határozottan látjuk és érezzük a különbséget.


Nem csak sok szülő, de néhány kutyakiképző sem szereti ezt a kifejezést: „Nem is magával a kifejezéssel van gond, hanem azzal, ami mögötte van. Nagyon igazságtalan ugyanis a kutyáinkkal szemben, ha nem fogadjuk el őket annak, amik. Ők kutyák, de ez nem elég nekünk, humanizálni kell őket… Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én pont azt szeretem a legjobban a kutyámban, hogy kutya és megvan benne az a sok dolog, ami az emberekből hiányzik…smiley” – mondta egy kiképző.

hirdetes


Érdekes, hogy a szülők, és a tréner megközelítése egészen más, mégis mindkettő lényege, hogy nem kellene így hívnunk és tekintenünk a kutyáinkra. Az tény, hogy az állatok sosem lesznek emberek, és meg kellene ragadnunk azokat a dolgokat, amik azzá teszik őket, amik. Csodálatosak, mert kutyák, vagy macskák, vagy hüllők, vagy amilyen állatod csak van.


Hagyjuk, hogy azok legyenek akik, ne hasonlítsuk őket az emberekhez. Néhány esetben vannak hasonlóságok, de ugyanúgy különbségek is. Talán, ha hagyjuk nekik, hogy önmaguk legyenek, sokkal mélyebb kapcsolatunk is lehet velük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

2020-06-10

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

A szülés utáni depresszió az újdonsült anyákat sokkal nagyobb számban érinti, mint gondolnánk. Teljesen normális, ha szülés után te is rossz kedvű vagy, azonban ha ez hetekig elhúzódik, muszáj tenned valamit ellene. Ha gyógyszerek nélkül szeretnéd átvészelni ezt az időszakot, fordulhatsz természetes megoldásokhoz is!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

2020-09-07

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

Nyáron általában megváltoznak az alvási szokásaink, ez a nyár pedig még inkább más volt. Ha ti is hozzászoktatok, hogy sokáig fent maradtok, és nyugodtan aludtatok anélkül, hogy 6 órakor szólt volna az ébresztő, most pedig nehéz hozzászokni az új menetrendhez, adunk pár hasznos tanácsot, ami segíthet!

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

2020-03-03

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

Gyakori kérdés a leendő szülők körében, hogy vajon mikor is érdemes családot alapítani? Ha elmúltál 40, akkor sem kell lemondanod az anyaságról, hiszen a mai világban a gyermekvállalás egyre jobban kitolódik.

Szabadulj meg a terhesség alatt felszedett pluszoktól!

2020-07-29

Szabadulj meg a terhesség alatt felszedett pluszoktól!

Kisbabád született, de a szülést követően rajtad maradt egy csomó felesleg? Íme egy megoldás, amivel a baba mellett is megszabadulhatsz a plusz kilóktól!


Állatok Anya Család Érdekességek gyerek Kisbaba