notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

szőrös gyerek háziállat, gyerekként szeretni kutyánkat

Ezért sürgetik az anyák, hogy álljunk le a "szőrös gyerekem" kifejezéssel

helloladies.hu
hirdetes

Hallottad már azt a kifejezést, hogy „szőrös gyerek”? Abban az esetben, ha még nem, ezzel egy ember a háziállatára utal, általában macskára vagy kutyára. Azt sugallja, hogy az a személy úgy gondol az állatára, mint egy gyerekre. Lehet, hogy nagyon sok figyelmet kap, esetleg ajándékot, játékot, amit más a gyerekének venne meg, de nem a háziállatának – mint ruhák vagy kiegészítők.

A szőrös gyerek kifejezés

Egyáltalán nem állítjuk, hogy bármi gond lenne ezzel a kifejezéssel, és azzal, ha valaki ennyire szereti a kiskedvencét, viszont sok ember nagyon is kiakad ezeken a dolgokon.
Vannak anyák, aki azt állítják, egyáltalán nem fair egy állatot a gyerekekhez hasonlítani, mivel nem is összehasonlítható a két dolog – és van abban valami, amit mondanak. Végül is a gyerekek (és nem az állatok) igénylik az éjszakai etetést és a pelenkacserét. Megdobogtatja a szívet, amikor először kimondják az anya szót. És ez olyasmi, amit egy állat soha nem fog megtenni.


Az anyák azt is kihangsúlyozzák, hogy sokkal könnyebb dolguk van azoknak, akik állatot tartanak, hiszen könnyebben eljutnak este egy jó étterembe, vagy akár nyaralni. Azt mondják, érzelmileg nagyon megterhelő egyedül hagyni a gyerekeket, míg találni valakit, aki vigyáz a kutyára, amíg távol vagy, elég könnyű.

hirdetes


Olyan szülőként, akinek háziállata is van, értjük a problémát. Még a gyerek előtti időkben valójában nem tudtuk, mennyivel több munka felnevelni egy gyereket, mint gondoskodni egy állatról. Azt gondoltuk, úgy szeretjük a kutyáinkat, mint a gyerekeinket, de amíg meg nem születtek, nem tudtuk, hogy ennyire lehet szeretni valakit. És ez nem jelenti azt, hogy már nem szeretjük a kutyáinkat, de határozottan látjuk és érezzük a különbséget.


Nem csak sok szülő, de néhány kutyakiképző sem szereti ezt a kifejezést: „Nem is magával a kifejezéssel van gond, hanem azzal, ami mögötte van. Nagyon igazságtalan ugyanis a kutyáinkkal szemben, ha nem fogadjuk el őket annak, amik. Ők kutyák, de ez nem elég nekünk, humanizálni kell őket… Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én pont azt szeretem a legjobban a kutyámban, hogy kutya és megvan benne az a sok dolog, ami az emberekből hiányzik…smiley” – mondta egy kiképző.


Érdekes, hogy a szülők, és a tréner megközelítése egészen más, mégis mindkettő lényege, hogy nem kellene így hívnunk és tekintenünk a kutyáinkra. Az tény, hogy az állatok sosem lesznek emberek, és meg kellene ragadnunk azokat a dolgokat, amik azzá teszik őket, amik. Csodálatosak, mert kutyák, vagy macskák, vagy hüllők, vagy amilyen állatod csak van.


Hagyjuk, hogy azok legyenek akik, ne hasonlítsuk őket az emberekhez. Néhány esetben vannak hasonlóságok, de ugyanúgy különbségek is. Talán, ha hagyjuk nekik, hogy önmaguk legyenek, sokkal mélyebb kapcsolatunk is lehet velük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ételek, amik még rosszabbá tehetik az ekcémát

2020-01-24

Ételek, amik még rosszabbá tehetik az ekcémát

Az ekcéma egyre több embert érint, ezért érdemes megismerni a kiváltó okokat, ételeket és a lehetséges otthoni kezelési módokat, amik segíthetnek a betegségen.

Mi lehet a kézremegést kiváltó ok?

2020-01-20

Mi lehet a kézremegést kiváltó ok?

A legtöbb ember időnként tapasztal kézremegést, ami a legtöbb esetben nem nagy ügy, azonban mindig fontos, hogy figyeljünk rá, mert sokat elárul a fizikai és mentális egészségünkről is. Nézzünk, néhány lehetséges magyarázatot, ugyanis a túl sok koffeintől kezdve, sok lehetséges magyarázat létezik rá.

Milyen előnyei vannak, ha lemondasz a melltartóról?

2020-01-20

Milyen előnyei vannak, ha lemondasz a melltartóról?

A legtöbb nő gondolkodás nélkül veszi fel reggelente a melltartóját, hiszen tinédzser kora óta tudja, hogy azt egyszerűen hordani kell. Azonban milyen más célt szolgál valójában, azonkívül, hogy társadalmilag ez az elfogadott a munkahelyen vagy az iskolában? Eleinte úgy adták el a nőknek, hogy csökkenti a hátfájást, megemeli a melleket és extra tám

4 alkalom, amikor soha ne vásárolj!

2020-01-23

4 alkalom, amikor soha ne vásárolj!

Vannak olyan napok, események vagy történések, amikor egyszerűen nem lenne szabad vásárolni - hiszen olyan dolgokat vehetünk meg, amire nincs is szükségünk. Nézd meg, melyek ezek!

Ha teljesen kiégtél, és nincs már meg benned a szikra, szerezd vissza!

2019-12-10

Ha teljesen kiégtél, és nincs már meg benned a szikra, szerezd vissza!

Érezted már úgy valaha, hogy elvesztetted a szikrát magadból, ami ösztönöz, hogy felkelj reggelente? Hogy nem számít mit teszel, a dolgok egyszerűen nem úgy alakulnak, ahogy te szeretnéd… Nincs benned semmi lelkesedés, inspiráció, nem is haladsz a dolgaiddal és elégedetlen vagy azzal, amilyen irányt az életed vesz… De miért történik ez? Hogy tudod

8 dolog, amire a konyhai robotgépedet használhatod

2020-01-14

8 dolog, amire a konyhai robotgépedet használhatod

Annyi konyhai eszköz van a boltokban napjainkban, hogy választani is nehéz közülük egyszerűen nincs az a konyha, ahol ennyi minden elférne. A jó hír, hogy nincs is szükségünk ennyi mindenre, kivéve egy dolgot, ami a konyhai robotgép. Azt tudjuk, hogy alkalmas dolgok felaprítására, de ez közel sem minden, mert számtalan egyéb funkciója van, egyszerű

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
414 764
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
414 764
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 94

Átlagos értékelés: 5.0