notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A szülők fiuk halála után listát kaptak azokról, akiket megmentettek szervei eladományozásával

hirdetes

A szülők fiuk halála után listát kaptak azokról, akiket megmentettek szervei eladományozásával

helloladies.hu

Komoly és szomorú téma, de néha ilyenről is kell beszélnünk, hiszen az élet része. Egy szeretettünk elvesztése elmondhatatlanul fájdalmas, főleg, ha az eset hirtelen és váratlanul történik. Azonban valami jót, nagyobbat is kihozhatunk a történtekből, hiszen ha engedélyezzük, hogy ép szerveit mások kapják meg az talán nekünk is hoz egy kis megnyugvást. Magyarországon ez még egyáltalán nincs köztudatban, pedig ha nagyobb figyelmet fordítanánk rá, életeket menthetnénk, változtathatnánk meg.

Másnak az életet jelenti

Egy fiatal lány történetét osztjuk meg veletek, aki miután tragikus módon elveszítette testvérét, családjával együtt úgy döntött, szerveit eladományozzák. Az eset az Egyesült Államokban történt és egy nap megható levél várta őket, amelyben részletesen leírták, kiket mentettek meg ezzel a döntésükkel. A lista hosszú és egy 1 éves kisfiútól kezdve egy 54 éves családanyával bezárólag sok-sok ember életét változtatták meg.

Mi is történt pontosan?


A 26 éves New Jersey-i lakos Alexa Bassillo-nak nemrégiben kellett megélnie testvére, Daniel hirtelen elvesztését, aki csak két évvel volt idősebb nála. Bár ez a tragédia az egész családot lesújtotta, mindannyiuknak sikerült erőt meríteniük Daniel utolsó „cselekedetéből” - miszerint úgy döntöttek, szervdonorrá teszik.

„Nem is haboztunk, amikor megkérdeztek tőlünk, hogy el akarjuk-e adományozni a szerveit. Igazából nem is nagyon kellett beszélnünk róla.” - mondta Alexa. „Imádkozom, hogy ne veszíts el senkit, aki fontos számodra, de ha mégis megtörténne, és valami jót is tehetsz… akkor miért ne tennéd meg?” - tette hozzá.

hirdetes

Daniel Bassillo 2018. december 3-án, halt meg egy súlyos asztmás roham következtében, de a közelmúltban a család kapott egy levelet, melyben megköszönik nekik a felajánlást és elmondják milyen sok ember életét változtatták meg. „Annyira hirtelen és tragikus volt a halála, de ez valamennyire segít hinni abban, hogy oka volt annak, hogy el kellett mennie, mert ezáltal mások élhetnek. Remélem, legalább abban a tudatban lehetünk, hogy valami nagyobb dologért hagyott itt bennünket, és biztos vagyok benne, hogy ha a szüleim meglátják azt a 6 éves fiút, vagy meghallják a testvérem szívét dobogni egy másik férfi mellkasában, az megnyugtató lesz számukra.

Részlet a levélből:

Szeretnénk megosztani néhány információt azokról, akik kapták a fiuk ajándékát:

hirdetes
  • Daniel szívét egy 32 éves férfi kapta
  • a mája egy 54 éves nőhöz került, aki házas, 1 gyermeke van és 2007 februárja óta volt a transzplantációs listán. A máj azonnal működött és valószínűleg teljesen fel fog épülni.
  • a mája egy másik kis része egy 1 éves kisfiúba lett beültetve
  • Hasnyálmirigye és bal veséje egy 36 éves férfiba került beültetésre, ő 2018 óta volt a transzplantációs listán. A szervek remekül működnek és várhatóan teljesen meg fog gyógyulni.
  •  jobb veséjét egy 6 éves kisfiú kapta.
  • Daniel szövetei is megfelelőek voltak az adományozásra. Az ilyen szövetek jelentősen képesek javítani a krónikus fájdalommal élők illetve a csökkent mozgásképességűek életminőségén.

Ez az eset felhívja a figyelmünket egy nagy, komoly ügyre. Ha csak egy kicsit átgondoljuk rájövünk, sokkal nagyobb figyelmet kellene erre a témára fordítanunk. Gondoljunk bele, milyen lehet a másik oldalon lenni és hosszú hónapokig, évekig várni - folyamatos kórházlátogatás közepette -, hogy mikor csörög a telefon, ami teljesen megváltoztatja életünket és annak minőségét. Micsoda megkönnyebbülés ez számukra és az ő családtagjaiknak. Sajnos valakinek meg kell halnia azért, hogy ezek az emberek esélyt kapjanak egy új életre, de talán a hozzátartozóknak is jobb az a tudat, hogy szerettük halála nem volt hiábavaló, szíve ott dobog vaki másban, és kis része ha ilyen módon is, de tovább él.

Forrás: boredpanda.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

2020-09-07

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

Nyáron általában megváltoznak az alvási szokásaink, ez a nyár pedig még inkább más volt. Ha ti is hozzászoktatok, hogy sokáig fent maradtok, és nyugodtan aludtatok anélkül, hogy 6 órakor szólt volna az ébresztő, most pedig nehéz hozzászokni az új menetrendhez, adunk pár hasznos tanácsot, ami segíthet!

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

2020-09-14

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

Ha van bármi állandó, az a változás. De miből tudhatod, hogy végre ideje szakítani a múlttal és elindulni egy boldogabb élet felé? Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, képesnek kell lennünk elengedni a múltban szerzett sebeket, a kapcsolatokat, amik nem működtek és ami a legfontosabb, azt, hogy szinte minden rossz dologért saját magunkat hibáztatjuk.