notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szívből szeretni

hirdetes

A legfontosabb szülői feladat

helloladies.hu

Sok fontos feladat van egy szülő életében, amit mindenképp meg kell tennie gyermeke egészséges fejlődését tekintve. Nehéz rangsorolni, hogy mi következik mi után, és mi az, ami valamivel fontosabb a másiknál. Ám van egy valami, ami kimagaslik ezek közül, így méltán nevezhetjük a legfontosabb szülői feladatnak:

Szívből szeretni

Szívből szeretni


Egyáltalán Nem meglepő, hogy a szülők legfontosabb feladata, hogy szeressék a gyereküket, abból az okból kifolyólag, hogy a szülei. Sokan használják erre a típusú szeretetre azt a kifejezést, hogy feltétel nélküli szeretet. Nagy az átfedés a két dolog között, de van egy alapvető különbség. Ha valakit feltétel nélkül szeretünk, akkor nem számít, hogy kicsoda, elfogadjuk és szeretjük, de a szülők pont azért szeretik a gyereküket, mert a gyerekük. Ennek ellenére végtére is ugyanarról van szó: bármit tesz is a gyerek, a szülő szereti, és ezt ki is mutatja felé.

Sokaknak ez teljesen alapvető, de bizony akad szép számmal olyan szülő, aki ezt nem tudja, vagy nem akarja megadni gyermekének. Már a kisbabák is nagyon érzékenyen reagálnak a szeretetre, illetve annak hiányára. A gyerekeket nem lehet becsapni, mert a szeretet egy érzés, aminek a hiánya bizony feltűnik, akárhogy igyekszik palástolni ezt a szülő. Ez pedig lelki sérüléseket okoz a gyereknek, akik közül sokan nem tudják feldolgozni, hogy nem szeretik a szülei.

hirdetes


Jól szeretni


A szeretet viszont önmagában nem elég. Sok gyereket csak akkor szeretnek a szülei, ha jól viselkedik, ha jól tanul, ha büszkék lehetnek rá. Könnyű ilyenkor örömöt és szeretet sugározni felé. De mi van akkor, ha bajt csinál? Igen, már megint, mert ugye ez egyáltalán nem az első alkalom. Mi van, ha beteg, és ezért élete végéig a szülei vagy képzett ápolókra szorul? Mi van, ha bűncselekményt követ el? Lehetne tovább sorolni a kisebb-nagyobb gondokat, de egy a fontos: szívből szeretni, jól szeretni. Haragudhatunk a gyerekünkre, vagy megbüntethetjük, rászólhatunk, vagy kiabálhatunk vele, de ilyenkor legbelül mindig érezzük, hogy ezen is túl leszünk, mert szeretjük, és nem akarjuk elveszíteni. Mélyen szeretni, fenntartások nélkül, bármit is tesz, minden cselekedet, vagy hiba ellenére. Ha ezt meg tudod adni a gyerekednek, akkor rossz szülő nem lehetsz!

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

2020-09-07

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

Nyáron általában megváltoznak az alvási szokásaink, ez a nyár pedig még inkább más volt. Ha ti is hozzászoktatok, hogy sokáig fent maradtok, és nyugodtan aludtatok anélkül, hogy 6 órakor szólt volna az ébresztő, most pedig nehéz hozzászokni az új menetrendhez, adunk pár hasznos tanácsot, ami segíthet!

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

2020-09-21

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

Ha látogatóba mész valakihez, az alábbi illemszabályokat illik betartani, hogy te és a vendéglátód se kerüljön kellemetlen helyzetbe! Nézzük, mi az, amihez nem kellene nyúlnod!


Anyaság Család Érdekességek gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan