notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így legyen több pénz a bankszámládon

hirdetes

Tippek, hogy legyen több pénz a bankszámládon

helloladies.hu

Lehet, hogy te is gondolkodtál már rajta, hogy a pénzügyi tanácsadók miért beszélnek folyamatosan a takarékoskodásról. Ha mindent ki tudsz fizetni, amire szükséged van, miért kellene amiatt aggódnod amiatt, hogy még minden hónapban félre is tegyél? Ennek nagyon sok oka van. A különböző emberek különböző céllal takarékoskodnak, de ha van egy világos célod, az könnyebbé teszi a dolgot. Ha valami történik, ezek az apró dolgok nagyon sokat számítanak.

Így legyen több pénz a bankszámládon

11 szokás azoktól az emberektől, akiknek mindig van spórolt pénzük

 

Van külön számlájuk


Nem új tanács, de megvan az oka, amiért annyi pénzügyi szakembertől lehet hallani, hiszen a jövőnkről beszélünk. Ha a fizetésed 10%-át minden hónapban egyenesen egy külön számlára utaltatod, az nagyon okos döntés.


Tudják a különbséget az akarom és a szükségem van rá között


Az egyik legnagyobb hazugság, amit napjainkban elhitetnek velünk, hogy amit akarunk, arra szükségünk is van. Legyen az egy utazás, új ruha, vagy vacsora egy jó étteremben. Pedig ezek nem szükséges dolgok. Ehelyett azok, akik jók a takarékoskodásban írnak egy listát az alapvető szükségleteikről, arról, amit szeretnének, és a nagyobb vágyaikról.

hirdetes


Van költségvetésük


Van egy táblázatuk, amit frissítenek és ellenőriznek rendszeresen. Ha valakinek nem elegendő a pénze a havi kiadásokra, akkor bizony komoly pénzügyi problémája van. Megtakarítani pedig nem tudsz, ha nem tudod, mennyi pénz jön be, abból mennyi a kiadás, és mennyit tudsz félretenni. Mindig legyen költségvetésed.


Készpénzt használnak


Inkább készpénzt használnak bankkártya helyett, mivel ha fizikai valójában nem látjuk a pénzt, sokkal hajlamosabbak vagyunk odaérinteni a bakkártyánkat és megvenni valamit, mintha ki kell venni a pénztárcánkból és átadni a pénzünket. Ha kártyát használunk, a kutatások szerint körülbelül 20%-kal többet költünk, mert a vásárlás így kevésbé „fájdalmas”. Ha valaki készpénzt használ, az másrészt lelassítja a vásárlás folyamatát, így van esély újra gondolni egy impulzusvásárlást.

hirdetes


Fontossági sorrendet állítanak


Egyszerűen hangzik, de az egyik legjobb megtakarítási tipp, ha simán prioritást állítasz fel az életedben. Mielőtt bármi másra költenek, elsőnek saját magukat fizetik ki úgy, hogy egy külön számlára utalnak egy bizonyos összeget.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Család Életmód Érdekességek Fejlesztő Férfi Praktikák Tanács