notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Teendők fogínygyulladás esetében- Fogínygyulladás esetében tényleg elég erősen dörzsölni a fogkefét?

hirdetes

Fogínygyulladás esetében tényleg elég erősen dörzsölni a fogkefét?

VN

Biztosan neked is volt már gyulladt az ínyed. Az ilyesmit könnyen megérzi az ember, egyrészt fájdalommal is járhat, persze nem olyan intenzívvel, mintha egy lyukas fogunk lenne, de azért fáj, illetve nem ritkán vérzik is a fogmosás során, és még azt is észre lehet venni, hogy kissé a fogak is kilazulnak. Mit lehet ilyenkor tenni, tényleg elmúlik magától, elég, ha ugyanúgy, vagy kicsit erősebben dörzsölöd a fogkefével?

Fogínygyulladás teendők

A fogínygyulladás okai

Ahhoz, hogy eldöntsük, hogy mi a fogínygyulladás helyes kezelési módja, először azt kell megtudnunk, hogy mi is okozta azt. Persze ezt mi magunk, még az interneten olvasott összes információ birtokában sem igen tudjuk helyesen eldönteni. Éppen ezért hosszú ideig tartó, vagy gyakori gyulladás esetében érdemes szakembert felkeresni. Igen tudom, én sem szeretek fogorvoshoz járni, és ha jól gondolom, akkor többen is vagytok még ezzel így, de higgyétek el, egyszer kell rászánni magunkat egy kezelésre, és végleg búcsút inthetünk a problémánk.

Miért nem elég csak a fogkefével való dörzsölés?

Mikor begyullad az ínyünk azt nagyon sok esetben a nem megfelelő szájhigiénia okozza. Emiatt ne érezd rosszul magad, bárkivel előfordulhat, hogy kicsit figyelmetlen, és nem olyan alapos tisztítást végez egy-két területen, ahol felhalmozódik a lepedék, baktériumok telepszenek meg, és gyulladást okoznak. Ha veled is ez történt, akkor elég, ha ahogyan az interneten mindenki javasolja, a fájdalom, vérzés észlelése esetében is dörzsölöd tovább az érintett felületet -persze óvatosan- fogkefével, mert így el tudod távolítani a szennyeződést, ami a gyulladást kiváltotta. De előfordul, hogy ez nem oldja meg a helyzetet!

hirdetes

Miért érdemes ínygyulladás esetében fogorvoshoz menni?

Azonban vannak olyan esetek is, amikor az ínygyulladást nem ez okozza, hanem valamilyen egyéb fogászati probléma áll a háttérben, fogkő, szuvas fog. Ezekben az esetekben feltétlenül szakemberhez kell fordulni. De én azt javaslom, hogy érdemes gyulladt ínyünkkel mindenképpen felkeresni a fogorvost, ugyanis a nem kezelt, vagy nem megfelelően kezelt ínygyulladás fogágybetegség kialakulásához vezethet, ami akár a fogak elvesztésével is járhat.

Mit csinál a fogorvos a gyulladt ínnyel?

hirdetes

Én tényleg megértem, nem szeretsz fogorvoshoz járni, de tényleg megéri. A fogorvos semmi rosszat nem csinál, csupán felállít egy diagnózist, valamint kezeli az érintett területet, és higgyétek el sokkal hatékonyabban, és fájdalommentesebben, mint ahogyan azt mi otthon. Én például a fogkő eltávolítása után egy nagyon jó ecsetelőt kaptam, és nagyon gyorsan megszűnt a fájdalom és az íny vérzése is. Én a Lévai Dental rendelőjében voltam, ahol nemcsak részletes felvilágosítást, tanácsokat kaptam, hanem tényleg fájdalommentes és hatékony kezelést, ráadásul nagyon gyorsan. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy hasonló problémával keresse fel őket, bővebben itt olvashattok a fogászatról: fogínygyulladás kezelése. Tényleg érdemes egyszer rászánni magatokat, hogy végleg megszüntetitek a problémát! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Egészség Egészséges életmód Érdekességek Praktikák Szépségápolás Tanács