Tippek, hogy minél tovább bírja a telefonod

Hibák, amikkel kinyírjuk a telefonunkat

helloladies.hu
hirdetes

Lehet, hogy te is azt hiszed, ha folyamatosan töltöd a telefonod, az jó dolog, de valójában nem. Ismerd meg azokat az apró kis dolgokat, amik megrövidítik egy telefon élettartamát. Mivel a legtöbben ragaszkodunk a telefonunkhoz, ha már megszoktuk, és mivel elég drágák az új készülékek, érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy minél tovább használhassuk.

Tippek, hogy minél tovább bírja a telefonod

Értesítéskor is rezeg


A telefonod, mint bármilyen más eszköz korosodik, és veszít a hatékonyságából, minél többet használod. A kis extrák, mint a rezgés értesítésekkor, olyan dolog, ami nehezebbé teszi a telefon munkáját. Az a probléma ezzel, hogy arra készteti a telefont, hogy folyamatosan maximális teljesítményen működjön, még akkor is, ha nem szükséges. Csak úgy, mint nekünk, a telefonoknak is szüksége van egy kis szünetre, hogy elkerüljük a kiégést.


Olyan alkalmazások futnak, amiket nem használsz


A használatlan alkalmazások nagyban megrövidítik az aksi élettartamát. Ha egyszer megnyitsz egy applikációt, de soha többé nem használod, lehet, hogy a háttérben továbbra is fut. Egyszerűen zárd be, vagy töröld le azokat, amiket nem használsz, vagy már nincs rá szükséged, ez a legegyszerűbb megoldás. Ezzel sokkal tovább fogja húzni az akkumulátor, és értékes tárhelyet szabadítasz fel.

hirdetes


Engedélyezed a szükségtelen engedélykéréseket


A legtöbb alkalmazásnak felesleges megadni a tartózkodási helyünket. Legyél körültekintő és megfontolt azzal kapcsolatban, hogy melyik alkalmazásnak mit engedélyezel, és ami feleslegesnek tűnik, azt távolítsd el.


Van egy a telefonodon a következő applikációk közül

hirdetes


Az alkalmazások, amik leszívják az aksit leginkább, az a Snapchat, Google Maps, Netflix, Amazon, és Facebook. Ha letörlöd a Facebook mobilalkalmazást az Androidos telefonodról, 20%-kal tovább fogja bírni az akku. Az ok, amiért a Facebook ennyire leszívja az akkumulátort az, hogy folyamatosan fut a háttérben, még akkor is, ha nem használod.


A képernyő mindig nagyon fényes


Már elmúltak azok az idők, amikor a telefonokon kicsi képernyő volt, de a nagyobb kijelzők az akkumulátor legfőbb ellenségei. Mindenképp kapcsold be az automatikus fényerőszabályzó funkciót, ez a változtatás azt jelenti, hogy a telefonod a kijelző fényerejét a környezetnek megfelelően szabályozza. Bónuszként pedig állítsd a lehető legkisebbre a képernyő időkorlátját, ami azt szabályozza mennyi ideig világít, ha éppen nem használják.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

Gyakori és ijesztő, de ártalmatlan tünetek

2019-05-16

Gyakori és ijesztő, de ártalmatlan tünetek

Hajlamosak vagyunk egyszerű tünetek mögé komoly dolgokat bemagyarázni, pedig sokszor ezek teljesen ártalmatlanok. Mielőtt hagynád, hogy doktor Google meggyőzzön arról, hogy a fejfájásod agydaganat miatt van, nézd meg milyen más megnyugtató magyarázat van erre, és más gyakori tünetekre.

Ezeket a dolgokat elég gyakran mikrózzuk - pedig nem kellene

2019-05-15

Ezeket a dolgokat elég gyakran mikrózzuk - pedig nem kellene

Ha rossz ételeket, tartókat, edényeket, vagy csészéket teszel be a mikróba, attól megbetegedhetsz, kiteszed magad a káros kémiai anyagoknak, sőt még akár tűz is keletkezhet. Kövesd az alábbi tippeket, hogy elkerüld a veszélyes mikrós baleseteket.

Ezek a jelek arra utalnak, hogy telefonfüggő vagy

2019-05-14

Ezek a jelek arra utalnak, hogy telefonfüggő vagy

Biztosan te is ismersz olyan embereket, akikről azt gondolod, hogy telefonfüggők. Manapság egyre gyakoribb jelenség, hogy mindig, minden helyzetben a kezünkben van a telefon, és azt nyomkodjuk ahelyett, hogy másokkal beszélnél, vagy az utat figyelnénk. Még ha nincs is napi 24 órában nálad a telefon, lehet, hogy téged is érint ez a probléma? Az első

Ezek a dolgok idegesítik a bolti dolgozókat

2019-05-13

Ezek a dolgok idegesítik a bolti dolgozókat

Ha valaha dolgoztál már szupermarketben, tisztában vagy vele, milyen nehéz tud lenni. Az igazság az, hogy ellentétben a híres mondással, a vásárlónak nincs mindig igaza, különösen igaz ez az élelmiszerboltokban. Mivel mindenkinek be kell valahol vásárolni, a legkevesebb amit tehetünk, hogy nem nehezítjük a pénztárosok, árufeltöltők, és egyéb áruház

Mindenki átélte már ezeket a kínos pillanatokat

2019-05-13

Mindenki átélte már ezeket a kínos pillanatokat

Amellett, hogy belekeveredhetsz a kellemetlen háborúkba és abba, hogy rajta kapjanak leskelődésen, a közösségi média kínos helyzetek egész új világát nyitja meg előttünk. Elmondjuk, hogy kezeld ezeket.

Ezeket hazudjuk napi szinten mindannyian

2019-05-09

Ezeket hazudjuk napi szinten mindannyian

Valamikor azért hazudunk, hogy szerethetőbbnek tűnjünk. Hazudunk, ha próbálunk hozzáértőnek tűnni. És néha azért hazudunk, mert úgy sokkal könnyebb. Következzen néhány a kedvenc füllentéseinkből.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
200 179
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 177 774
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 88

Átlagos értékelés: 5.0