Ezek a jelek arra utalnak, hogy telefonfüggő vagy

Ezek a jelek arra utalnak, hogy telefonfüggő vagy

helloladies.hu
hirdetes

Biztosan te is ismersz olyan embereket, akikről azt gondolod, hogy telefonfüggők. Manapság egyre gyakoribb jelenség, hogy mindig, minden helyzetben a kezünkben van a telefon, és azt nyomkodjuk ahelyett, hogy másokkal beszélnénk, vagy az utat figyelnénk. Még ha nincs is napi 24 órában nálad a telefon, lehet, hogy téged is érint ez a probléma? Az első lépés, hogy felismered.

Ezek a jelek arra utalnak, hogy telefonfüggő vagy

Megnézed az időt, aztán rögtön el is felejted


Mindannyian jártunk már így. Előveszed a telefont, hogy megnézd, hány óra van, de amint elsötétül, már el is felejted, ezért meg kell nézned még egyszer. Ez azért van, mert annyira megszoktad, hogy rápillantasz a telefonodra, hogy inkább szokássá válik, mint valódi információ szerzéssé.


Biztonságot nyújt


Vársz, hogy elkezdődjön a megbeszélés, de ahelyett, hogy beszélgetnél a munkatársaiddal, folyamatosan a telefont bámulod, átnézed a jelentéktelen e-maileket, amiket azelőtt szándékosan kihagytál. Ha kínos helyzetbe kerülsz, ne menekülj a telefon biztonságába, inkább fejleszd a magabiztosságodat azzal, hogy szembe nézel a helyzettel. A személyes beszélgetések sokkal kielégítőbbek, mint végig pörgetni az Instagramot.

hirdetes


Elveszted az időérzékedet


Elővetted a telefonodat, hogy megnézz rajta egy gyors dolgot, és hirtelen fél órát vesztegettél el azzal, hogy  a hírfolyamot görgetted. Ha könnyen elvonja valami a figyelmedet, kapcsold ki az értesítéseket, vagy állíts be időzítőt, hogy tudd, ideje letenni a telefont.


Mindig nálad van a töltőd


Ne az aksit hibáztasd azért, mert nagyon hamar lemerül a telefonod. Ha már délben csak félig van, akkor valószínűleg több időt töltesz, mint gondolnád azokkal az alkalmazásokkal, amik nagyon szívják az akkut. Ne nyomkodd állandóan, és sokkal tovább fogja bírni a telefon.

hirdetes


Nagyon zavar, ha alacsony a töltöttség


Csak azért, mert már csak 20%-on van, nem jelenti azt, hogy elvesztetted a kapcsolatot a külvilággal. Győzd le az ösztönödet és ne fuss rögtön a töltőért, vagy kérj meg valakit a környeztedben, hogy adjon egyet kölcsön, vedd inkább jelnek, hogy ideje egy kis lélegzetvételhez jutnod, távol a képernyőtől.


Folyton úgy érzed, mintha rezegne


Ha meggyőzöd magad, hogy rezeg a telefonod, az annak a jele lehet, hogy az agyad kifogást, okot keres, hogy ránézhess a telefonra. Mondj nemet a kísértésnek, hogy minden értesítést rögtön megnézz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Nem mindegy, hol van pattanásotok! Szervi problémára utalhat!

2019-07-16

Nem mindegy, hol van pattanásotok! Szervi problémára utalhat!

A kínai orvoslás szerint nem mindegy, hogy hol jönnek elő a pattanásaink. Minden terület más szerveknek a problémáiról árulkodhatnak, ám van megoldás ezekre!

A legidegesítőbb női szokások

2019-07-16

A legidegesítőbb női szokások

Van néhány tipikus női szokás, ami egyszerűen az őrületbe kergeti a férfiakat. Ha bosszantani akarod a barátodat, ezek a szokások tökéletesek lesznek hozzá!

Miről kapta a nevét a Bluetooth technológia?

2019-07-09

Miről kapta a nevét a Bluetooth technológia?

A Bluetooth a XXI. század egyik meghatározó vezeték nélküli technológiájává vált – megannyi szórakoztató elektronikai eszköz létezik, amit így kapcsolhatunk okostelefonjainkhoz, számítógépeinkhez, vagy más eszközökhöz. De elgondolkodtál már azon, hogy vajon honnan kapta a nevét? Cikkünkben most ezt a kérdést járjuk körül!

A leggyakoribb tévhitek az allergiáról - szezon van?

2019-07-08

A leggyakoribb tévhitek az allergiáról - szezon van?

Egyre több ember életét, vagy annak bizonyos időszakait keseríti meg az allergia, és mivel főleg nyáron majdnem napi szinten terítéken van ez a téma, nagyon sok tévhit látott napvilágot vele kapcsolatban. Lássuk, milyen téves elgondolások vannak, és mit mond a tudomány. Te vajon hánynak dőltél be?

Vesd be a nyáron ezeket a szuper praktikákat

2019-07-05

Vesd be a nyáron ezeket a szuper praktikákat

Spórolj időt és pénzt ezen a nyáron a következő ötletekkel, amik segítenek a tisztításban, rendszerezésben, és hogy távol tartsd a bogarakat.

Tippek, hogy nyáron is egészségesek legyünk

2019-07-02

Tippek, hogy nyáron is egészségesek legyünk

A legtöbb ember imádja a nyarat, viszont ahhoz, hogy gondtalanul élvezhessük, érdemes odafigyelni néhány dologra. A legfontosabbakat mutatjuk most be.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
133 409
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 545 091
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 5.0