Ezek a jelek arra utalnak, hogy telefonfüggő vagy

Ezek a jelek arra utalnak, hogy telefonfüggő vagy

helloladies.hu
hirdetes

Biztosan te is ismersz olyan embereket, akikről azt gondolod, hogy telefonfüggők. Manapság egyre gyakoribb jelenség, hogy mindig, minden helyzetben a kezünkben van a telefon, és azt nyomkodjuk ahelyett, hogy másokkal beszélnénk, vagy az utat figyelnénk. Még ha nincs is napi 24 órában nálad a telefon, lehet, hogy téged is érint ez a probléma? Az első lépés, hogy felismered.

Ezek a jelek arra utalnak, hogy telefonfüggő vagy

Megnézed az időt, aztán rögtön el is felejted


Mindannyian jártunk már így. Előveszed a telefont, hogy megnézd, hány óra van, de amint elsötétül, már el is felejted, ezért meg kell nézned még egyszer. Ez azért van, mert annyira megszoktad, hogy rápillantasz a telefonodra, hogy inkább szokássá válik, mint valódi információ szerzéssé.


Biztonságot nyújt


Vársz, hogy elkezdődjön a megbeszélés, de ahelyett, hogy beszélgetnél a munkatársaiddal, folyamatosan a telefont bámulod, átnézed a jelentéktelen e-maileket, amiket azelőtt szándékosan kihagytál. Ha kínos helyzetbe kerülsz, ne menekülj a telefon biztonságába, inkább fejleszd a magabiztosságodat azzal, hogy szembe nézel a helyzettel. A személyes beszélgetések sokkal kielégítőbbek, mint végig pörgetni az Instagramot.

hirdetes


Elveszted az időérzékedet


Elővetted a telefonodat, hogy megnézz rajta egy gyors dolgot, és hirtelen fél órát vesztegettél el azzal, hogy  a hírfolyamot görgetted. Ha könnyen elvonja valami a figyelmedet, kapcsold ki az értesítéseket, vagy állíts be időzítőt, hogy tudd, ideje letenni a telefont.


Mindig nálad van a töltőd


Ne az aksit hibáztasd azért, mert nagyon hamar lemerül a telefonod. Ha már délben csak félig van, akkor valószínűleg több időt töltesz, mint gondolnád azokkal az alkalmazásokkal, amik nagyon szívják az akkut. Ne nyomkodd állandóan, és sokkal tovább fogja bírni a telefon.

hirdetes


Nagyon zavar, ha alacsony a töltöttség


Csak azért, mert már csak 20%-on van, nem jelenti azt, hogy elvesztetted a kapcsolatot a külvilággal. Győzd le az ösztönödet és ne fuss rögtön a töltőért, vagy kérj meg valakit a környeztedben, hogy adjon egyet kölcsön, vedd inkább jelnek, hogy ideje egy kis lélegzetvételhez jutnod, távol a képernyőtől.


Folyton úgy érzed, mintha rezegne


Ha meggyőzöd magad, hogy rezeg a telefonod, az annak a jele lehet, hogy az agyad kifogást, okot keres, hogy ránézhess a telefonra. Mondj nemet a kísértésnek, hogy minden értesítést rögtön megnézz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

Gyakori és ijesztő, de ártalmatlan tünetek

2019-05-16

Gyakori és ijesztő, de ártalmatlan tünetek

Hajlamosak vagyunk egyszerű tünetek mögé komoly dolgokat bemagyarázni, pedig sokszor ezek teljesen ártalmatlanok. Mielőtt hagynád, hogy doktor Google meggyőzzön arról, hogy a fejfájásod agydaganat miatt van, nézd meg milyen más megnyugtató magyarázat van erre, és más gyakori tünetekre.

Ezeket a dolgokat elég gyakran mikrózzuk - pedig nem kellene

2019-05-15

Ezeket a dolgokat elég gyakran mikrózzuk - pedig nem kellene

Ha rossz ételeket, tartókat, edényeket, vagy csészéket teszel be a mikróba, attól megbetegedhetsz, kiteszed magad a káros kémiai anyagoknak, sőt még akár tűz is keletkezhet. Kövesd az alábbi tippeket, hogy elkerüld a veszélyes mikrós baleseteket.

Ezek a dolgok idegesítik a bolti dolgozókat

2019-05-13

Ezek a dolgok idegesítik a bolti dolgozókat

Ha valaha dolgoztál már szupermarketben, tisztában vagy vele, milyen nehéz tud lenni. Az igazság az, hogy ellentétben a híres mondással, a vásárlónak nincs mindig igaza, különösen igaz ez az élelmiszerboltokban. Mivel mindenkinek be kell valahol vásárolni, a legkevesebb amit tehetünk, hogy nem nehezítjük a pénztárosok, árufeltöltők, és egyéb áruház

Mindenki átélte már ezeket a kínos pillanatokat

2019-05-13

Mindenki átélte már ezeket a kínos pillanatokat

Amellett, hogy belekeveredhetsz a kellemetlen háborúkba és abba, hogy rajta kapjanak leskelődésen, a közösségi média kínos helyzetek egész új világát nyitja meg előttünk. Elmondjuk, hogy kezeld ezeket.

Ezeket hazudjuk napi szinten mindannyian

2019-05-09

Ezeket hazudjuk napi szinten mindannyian

Valamikor azért hazudunk, hogy szerethetőbbnek tűnjünk. Hazudunk, ha próbálunk hozzáértőnek tűnni. És néha azért hazudunk, mert úgy sokkal könnyebb. Következzen néhány a kedvenc füllentéseinkből.

Hibák, amikkel kinyírjuk a telefonunkat

2019-05-08

Hibák, amikkel kinyírjuk a telefonunkat

Lehet, hogy te is azt hiszed, ha folyamatosan töltöd a telefonod, az jó dolog, de valójában nem. Ismerd meg azokat az apró kis dolgokat, amik megrövidítik egy telefon élettartamát. Mivel a legtöbben ragaszkodunk a telefonunkhoz, ha már megszoktuk, és mivel elég drágák az új készülékek, érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy minél tovább has

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
200 179
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 177 774
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 5.0