notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez lesz a divat a kertekben 2020-ban, Bemutatjuk a 2020-as trendeket a tereprendezést illetően, Kerti trendek idén

hirdetes

5 tereprendezési ötlet és trend, amit megéri kipróbálni 2020-ban

helloladies.hu

Egyre többen fedezik fel, hogy milyen jó is kint lenni, ennek megfelelően pedig a környezetükre is nagyobb figyelmet fordítanak, legyen akár csak egy teraszuk, erkélyük, vagy hagyományos kertjük. Lehet, hogy az erre vonatkozó trendek nem jönnek és mennek olyan gyorsan, mint a divat terén, de idővel ez is változik, nézzük, mire számíthatunk idén!

Tereprendezés 2020

Tereprendezési trendek 2020-ban


Sokféle burkolat


A sima, egységes felületek átadják a helyüket a sokkal díszesebb, geometrikus formáknak. A kövek, beton, díszburkolatok keverednek, ráadásul hullámos, rács- és kosárminták jelennek meg mindenen, a járdáktól kezdve a falakig. Ha idén újra burkolsz egy járdát, vagy készítesz egy tűzrakóhelyet, mintásban gondolkodj!


Egyszerű, funkcionális dizájn


A minimalizmus az elmúlt években egyre inkább átveszi a szerepet, és a külső helyeken is megjelenik ez a trend. Az emberek a sima, modern mintákat és kivitelezést keresik, ami nem csak jól néz ki, de hasznos és praktikus is, lehetőleg több szezonban is. Gondolj az őshonos fákra, növényekre, olyan lámpákra, amik melegítenek is, és az olyan tetőkre, struktúrákra, amik lehetővé teszik, hogy az emberek egész évben több időt tölthessenek odakint.

hirdetes


A kék árnyalatai


2020 színe a klasszikus kék, úgyhogy nem meglepő, hogy nem csak a házban, de kint is egyre inkább megjelenik. Számíts rá, hogy több vízesés, kerti tó és kékben pompázó virágok, fák jelennek meg.


hirdetes
Személyes terek


Egyre több és több ember választ olyan ötleteket kintre, ami megfelel az ő életmódjának, elvárásainak és körülményeinek. Legyen szó akár szárazságtűrő növények ültetéséről, amiket egyszerűbb életben tartani, vagy fűszernövények, gyümölcsök, zöldségek ültetéséről, mivel a saját termesztésű, nem csak egészségesebb, de a környezetnek is jót tesz, hiszen csökkenti az ökológiai lábnyomot, vagy csak őshonos növényeket telepítéséről, hogy megőrizzük a helyi ökoszisztémát.


Okos öntözés


Az okoseszközök már a ház körül is megkönnyítik a dolgunkat. Az ilyen locsolóberendezések a kertek és a füves terület öntözését is egyszerűbbé teszik és sokkal fenntarthatóbb (például nincs több véletlen locsolás az esős napokon), 2020-ban pedig egyre inkább átveszik a szerepet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Átalakítás Család Divat Érdekességek Férfi Kreatív Lakberendezés Nyár Otthon Trendek