notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Testvérek - Egy szobában vagy külön?

hirdetes

Testvérek - Egy szobában vagy külön?

helloladies.hu

Minden szülőben felvetődik az a kérdés, vajon egy szobában vagy külön tegye a testvéreket. Amikor még a nagytesó egyedül van, előbb vagy utóbb úgy is elfoglalja az általunk kialakított kis birodalmát. Nem biztos, hogy szeretné, ha egy „új” teret foglalna belőle. Vegyünk figyelembe néhány igen fontos szempontot, mely segíthet nekünk abban, hogy eldöntsük, melyikkel is cselekszünk a lehető legjobban.

A szoba kérdése

A lakás vagy ház adta lehetőségek


Amikor eltervezzük a kistesót, akkor természetesen azt is figyelembe vesszük, hogy lesz-e helye. Fogjuk-e tudni valahol, egy csendes helyen altatni, marad-e tere neki is játszani. Rengeteg család lakik egy szobás lakásban. Egy babával sem egyszerű, nemhogy kettővel.

Az egy szobában való altatás


Ne felejtsük, el, hogy minden baba más. Lehet, hogy az első egy igen nyugodt, kiegyensúlyozott, egész éjjel alvós tündér volt, ám a második lehet épp az ellentettje is. Sajnos, komoly problémákat okozhat, ha valaki folyton éjszakázik, és ezzel ébren tartja az egész családot.

hirdetes

Mások véleménye


Nagyon fontos, hogy ti magatok döntsétek el, szerintetek mi a helyes. Mint másban, úgy ebben sem ésszerű más véleményére hallgatni. Minden háztartásban egészen mások a szokások. Egészen különbözőek vagyunk, mi magunk is. Ne hallgassunk senkire. Persze megfogjátok kapni, hogy ti miért nem úgy cselekedtek, de ezzel sose foglalkozzatok.

Eltérő korosztály


Sajnos igen nehéz két azonos korú gyermeket egy szobába helyezni. A probléma mégis akkor lesz fokozottabb, ha nagyobb korkülönbségről beszélünk. Ez a cikk is erről szól. Gondoljunk csak bele. Eltérő korosztályú gyermekek altatása sem egyszerű, nemhogy a közös játék. Lehet, hogy eleinte nagyon jól meglesznek, de a nagyobbat később biztosan frusztrálja majd a kisebb jelenléte. Ahogy nőnek a gyerekek, úgy fog egyre nagyobb jelentőséggel bírni az intimszféra jelentése.

hirdetes

Számít, hogy milyen neműek?


Valószínű, hogy igen. A legfontosabb szempont, hogy megtaláljuk a közös stílust. Mind a kettőnek szüksége van egy saját kis birodalomra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.

Fontos tippek egyedülálló szülőknek

2020-02-07

Fontos tippek egyedülálló szülőknek

Egyedülálló szülőként nem mindig könnyű az élet, azonban fontos, hogy ilyenkor se hanyagold el magad és törődj magaddal. Ehhez adunk fontos és hasznos tippeket!

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

2020-05-28

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

Az etikett nagyon fontos, nem számít hány éves valaki. Szülőként a te felelősséged, hogy megtanítsd a gyerekedet a megfelelő viselkedésre. Így nem csak te kímélheted meg magad kellemetlen helyzetektől, de a gyereknek is csak előnye származik belőle. De mik azok a szabályok, amiket minden szülőnek meg kellene tanítania?

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

2020-06-10

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

A szülés utáni depresszió az újdonsült anyákat sokkal nagyobb számban érinti, mint gondolnánk. Teljesen normális, ha szülés után te is rossz kedvű vagy, azonban ha ez hetekig elhúzódik, muszáj tenned valamit ellene. Ha gyógyszerek nélkül szeretnéd átvészelni ezt az időszakot, fordulhatsz természetes megoldásokhoz is!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
65 899
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 532 823
Anya Anyaság Család Gyereknevelés Kisfiú Kislány Nevelés Tanács