notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Testvérek - Egy szobában vagy külön?

hirdetes

Testvérek - Egy szobában vagy külön?

helloladies.hu

Minden szülőben felvetődik az a kérdés, vajon egy szobában vagy külön tegye a testvéreket. Amikor még a nagytesó egyedül van, előbb vagy utóbb úgy is elfoglalja az általunk kialakított kis birodalmát. Nem biztos, hogy szeretné, ha egy „új” teret foglalna belőle. Vegyünk figyelembe néhány igen fontos szempontot, mely segíthet nekünk abban, hogy eldöntsük, melyikkel is cselekszünk a lehető legjobban.

A szoba kérdése

A lakás vagy ház adta lehetőségek


Amikor eltervezzük a kistesót, akkor természetesen azt is figyelembe vesszük, hogy lesz-e helye. Fogjuk-e tudni valahol, egy csendes helyen altatni, marad-e tere neki is játszani. Rengeteg család lakik egy szobás lakásban. Egy babával sem egyszerű, nemhogy kettővel.

Az egy szobában való altatás


Ne felejtsük, el, hogy minden baba más. Lehet, hogy az első egy igen nyugodt, kiegyensúlyozott, egész éjjel alvós tündér volt, ám a második lehet épp az ellentettje is. Sajnos, komoly problémákat okozhat, ha valaki folyton éjszakázik, és ezzel ébren tartja az egész családot.

hirdetes

Mások véleménye


Nagyon fontos, hogy ti magatok döntsétek el, szerintetek mi a helyes. Mint másban, úgy ebben sem ésszerű más véleményére hallgatni. Minden háztartásban egészen mások a szokások. Egészen különbözőek vagyunk, mi magunk is. Ne hallgassunk senkire. Persze megfogjátok kapni, hogy ti miért nem úgy cselekedtek, de ezzel sose foglalkozzatok.

Eltérő korosztály


Sajnos igen nehéz két azonos korú gyermeket egy szobába helyezni. A probléma mégis akkor lesz fokozottabb, ha nagyobb korkülönbségről beszélünk. Ez a cikk is erről szól. Gondoljunk csak bele. Eltérő korosztályú gyermekek altatása sem egyszerű, nemhogy a közös játék. Lehet, hogy eleinte nagyon jól meglesznek, de a nagyobbat később biztosan frusztrálja majd a kisebb jelenléte. Ahogy nőnek a gyerekek, úgy fog egyre nagyobb jelentőséggel bírni az intimszféra jelentése.

hirdetes

Számít, hogy milyen neműek?


Valószínű, hogy igen. A legfontosabb szempont, hogy megtaláljuk a közös stílust. Mind a kettőnek szüksége van egy saját kis birodalomra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Fontos tippek egyedülálló szülőknek

2020-02-07

Fontos tippek egyedülálló szülőknek

Egyedülálló szülőként nem mindig könnyű az élet, azonban fontos, hogy ilyenkor se hanyagold el magad és törődj magaddal. Ehhez adunk fontos és hasznos tippeket!

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Értékelni a megfizethetetlent! Megható történet a valódi értékekről!

2020-03-20

Értékelni a megfizethetetlent! Megható történet a valódi értékekről!

Csak rohanunk és rohanunk. Elfelejtjük, hogy miért dolgozunk oly keményen és hogy merre fele tartunk. Most belassult a világ és lehetőséget kaptunk értékelni, amink van.


Anya Anyaság Család Gyereknevelés Kisfiú Kislány Nevelés Tanács