notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így lesz újra tüzes a házasélet a szülés után!

hirdetes

Tippek apukáknak a várandósság és szülés utáni intimitás helyreállításához

helloladies.hu

Attól, hogy egy férfiból apuka lesz, még nem szűnnek meg a testi szükségletei. Mi több, sok apukából a várandóssággal és szüléssel járó misztérium, az anyák fantasztikus helytállása még inkább kihozza a kötődést és a vágyakozást. Meg, hát lássuk be, nagyon hosszú idő a terhesség időszaka és a gyermekágy is! Valahogy tehát, vissza kell találni a szülőknek egymáshoz, helyre kell állítani az energiákat, hogy még sok-sok éven keresztül nevelhessék boldogságban gyermekeiket.

Így lesz újra intimitás a kapcsolatban: tippek apukáknak az egészséges házasélethez

Nagyon sok család esetében, főleg a szülés után, túlzott mértékben is központi szerepe lesz a megszületett kisbabának. Ennek következményeként a szülők egymással való kapcsolata teljesen háttérbe szorul és tabu lesz a testiség. Természetes jelenség, ha az anya-baba javára, bizonyos ideig háttérbe szorul a „romantika” és az intimitás, hiszen a sok változás, mind testileg, mind szellemileg megterhelő (főleg) az anyukák számára. Ez azonban mégsem kell azt jelentse, hogy végleg le kell mondani a férfi-nő testiségről – a kérdés inkább az, hogy hogyan lobbantható fel újra a láng egy anyuka szívében, hogy újra a csábító nőiség mezejére is lépjen.

Íme, hát, néhány jótanács és tipp azoknak az apukáknak, akik szeretnének gyorsan, egyszerűen, és fájdalommentesen visszatérni párjukkal a régi kerékvágásba.

A hosszú várakozás


Amikor egy focista eltöri a bokáját, akkor addig nem léphet újra pályára, míg az edző nem engedi neki. Partnered hasonló helyzetben kerül a szülés után. Sok egészségügyi szakértő a szülés folyamatát egyfajta fizikai traumához hasonlítja, felhívva arra a figyelmet, hogy a rengeteg nyomás (és bizonyos esetekben sebészeti beavatkozás) után a területnek ki kell pihennie a történteket, mielőtt újra alkalmas lenne a „dolgokra”. A szakértők javaslata alapján a legtöbb nőnek érdemes legalább hat hetet várnia az első testi érintkezéssel. Nyilván ezt az időt a léleknek is meg kell hagyni, hiszen a szüléssel egy újabb hormonális robbanás történik a nők szervezetében.

Hagyd, hogy ő vezessen


Csak azért, mert kedvesed újra úgy döntött, hogy készen áll, még ne várd el tőle, hogy pontos időbeosztáshoz igazodjon. Érzelmileg minden nő eltér egymástól, és egyesek előbb, mások pedig csak hetekkel (vagy hónapokkal) később érzik úgy, hogy ismét hajlandók felpaprikázni a hangulatot a hálószobában.

hirdetes

A frusztráció kezelése


Hogy mit kell tenned, ha párod nem áll készen? Egyszerűen több türelmet kell mutatnod irányába. Kérdezd meg, hogy mivel támogathatnád őt leginkább. Figyelj oda a mondanivalójára, és mutasd ki, hogy megérted azt, amit próbál tudatni veled. Kövesd a tempóját, és soha ne próbálj bűntudatot ébreszteni benne. Ez a lehető legrosszabb dolog, amit ebben a helyzetben tehetsz!

Saját érzéseid megfejtése


Hiszed vagy sem, nem csak az anyukák libidója zuhan le a szülést követően – van az úgy, hogy néhány férfi is hasonlót tapasztal saját magán. Ez gyakran a kimerültség és a stressz eredménye. Néhány nemrégiben folytatott kutatás szerint a tesztoszteronszint csökken egy férfi szervezetében, miután apává válik.

Más esetekben ezek az érzések valami sokkal komolyabb dologra utalhatnak, méghozzá a szülés utáni depresszióra (igen, ez nem csak a nőket, hanem a férfiakat is érintheti).  Érdemes nyíltan beszélni ezekről az érzésekről – ha nem is partnereddel, akkor közeli barátaiddal. Ha ez sem oldja meg a helyzetet, akkor kérj pszichológiai segítséget egy szakértőtől.

Keltsd fel az érdeklődését


Ez elsőre talán meglepően hangozhat, de néha nem feltétlenül szexuális dolgokkal lehet felébreszteni a vágyat egy újdonsült anyukában. Mondd el neki, hogy mennyire szép. Vállald be a szennyest. Menj el boltba – egy jó ideig ezeket (és egyéb feladatokat) ígyis-úgyis te leszel majd muszáj intézni otthon. Ha igazán férfiasnak és kalandos lelkűnek érzed magad, akkor kínáld fel, hogy vigyázol a babára néhány óra erejéig, amíg ő emailezik vagy beszél egy nagyot a barátnőivel (hiszen senki sem szeret lemaradni a fontos eseményekről). A lényeg, hogy biztosíts lehetőséget számára, hogy egy kicsit magával is foglalkozhasson.

hirdetes

A szoptatás következményei


Ha a baba érkezése előtt külön figyelmet fordítottál párod kebleire, akkor egy jó ideig csak ezekbe a szép emlékekbe kapaszkodhatsz majd, különösen, ha kedvesed szoptatja a picit. A szoptatás alatt különösen nehéz feladat az anyák számára, hogy melleiket a baba táplálásán kívül bármi másra használják fel.

A szoptatás ezen kívül hormonális elváltozásokhoz is vezet a női szervezetben, visszafogva ezzel a stimuláció hatására történő természetes síkosítást (így lehetséges, hogy jó ötlet lesz beszerezni némi mesterséges síkosítót ennek áthidalására.)

Élet alvás nélkül


A kimerült állapot nem kifejezetten alkalmas a szunnyadó testi aktivitás felvirágoztatásához. Egyáltalán ne lepődj meg, ha bizonyos napokon elsírod magad új gyermeked szagától, másnap pedig elveszíted a türelmedet, és valami kéretlen megjegyzést vágsz kedvesed fejéhez (amiket józan pillanataidban – és itt nem az alkoholról beszélünk – soha nem mondanál neki).

Az alváshiány mindenkit megvisel, nem hiába használják sok helyen kínzási módszerként. Igyekezz időt találni magadnak és párodnak is a pihenésre.


Forrás: www.parenting.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Az erős nők kerülik ezeket a mérgező kapcsolatokat

2020-09-21

Az erős nők kerülik ezeket a mérgező kapcsolatokat

Egy mérgező kapcsolatnak számtalan formája van és sok ember még csak nincs is tudatában, hogy ő is abban él. Ezek azonban nagy terhet jelentenek, épp ezért az erős nők nem fogadják el őket. Bemutatunk néhány tipikus mérgező kapcsolatot, amiből az erős nők mindig kisétálnak.

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

2020-09-22

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

Habár a férfiaknak is vannak nagyon bosszantó tulajdonságai és néha nagyon idegesítően viselkednek, a nők is csinálnak olyan dolgokat, amikkel az őrületbe kergetik a barátjukat. Fontos, hogy ezeket felismerjük, hiszen vannak jelei annak, hogy nem igazán vagy jó barátnő a szemükben, így dolgozhatsz rajtuk, mielőtt a kapcsolatodba kerülnének.

A top 4 kapcsolatgyilkos

2020-09-07

A top 4 kapcsolatgyilkos

Senki sem tökéletes, így egy párkapcsolat sem az. Az egyik legfontosabb, hogy felismerjük a kapcsolat gyilkos dolgokat és helyrehozzuk őket, mielőtt kicsúsznának az irányításunk alól. Ha mindkét fél hajlandó ebben kivenni a részét, a siker garantált!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

2020-09-15

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

Hogy kiderüljön, mi is áll a hűtlenség mögött, megkérdeztem barátokat, ismerősöket, hogy nekik mi okuk volt a megcsalásra. Íme a válaszok.


Anya Anyaság Apa Család Gyereknevelés Kisbaba Párkapcsolat Randi Szerelem Tanács