notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így legyen tökéletes alakod - használj Te is súlyzórudat!

hirdetes

A tökéletes alak titka – használj Te is francia súlyzórudat!

TK

Manapság számtalan oka lehet annak, hogy elkezdünk edzeni. Amellett, hogy a mozgás rendkívül fontos egy egészséges életmód kialakításában, vannak, akik szálkásítás végett alakítanak ki egy edzéstervet, de akadnak olyanok is, akik formába szeretnék magukat hozni, így a szírégetés mellett döntenek. Lássuk, miért érdemes egy francia súlyzórúd segítségével elvégezned edzéseidet.

Sporteszköz

Abban az esetben, ha Te is komolyan gondolod edzésterved és szeretnéd formába hozni magad, akkor mindenképpen ajánlott egy súlyzórúd használata. Mégis, azt tudnod kell, hogy nem érdemes minden esetben a francia változat mellett döntened – alábbi cikkünkben most segítünk, hogy biztos legyél benne: erre van szükséged.


Miért nem ajánlott mindenkinek a francia súlyzórúd használata?


Egy súlyzórúd használata mindenképpen ajánlott edzésedhez – ugyanakkor egyáltalán nem mindegy, hogy melyik változata mellett fogsz dönteni. Ennek oka, hogy minden ember más, arról nem is beszélve, hogy más és más gyakorlatokat is fogsz elvégezni ezzel az eszközzel.


Az elterjedtebb súlyzórúd, amit a legtöbben használnak egyenes - sémára készülnek, így nem biztos, hogy mindenki számára megfelelőek lesznek. Ebben az esetben szokás a francia változat mellett dönteni, mely az egyenes súlyzórúd alternatívájának számít. Mindkét változattal ugyanazok az edzések elvégezhetőek, csupán utóbbi esetében a rúd kialakítása változik.

hirdetes


A tökéletes alakra vágysz? Használj súlyzórudat


Eleinte mindenkinek érdemes az egyenes súlyzórúd használatával próbálkoznia – amennyiben ugyanakkor az edzés során fájdalmat érzel, érdemes elgondolkoznod, hogy megfelelő-e számodra az adott eszköz.


A fájdalom oka, hogy nem mindenkinek egyformán rugalmasak ízületeik, ezáltal sok gyakorlatot nem is fognak tudni helyesen elvégezni az egyenes súlyzórúddal – ekkor érdemes a francia alternatíva mellett dönteni, hiszen ez könnyedén képes lesz kiküszöbölni a már említett problémát.


Először mégis érdemes felmérni, akár egy edző segítségével, hogy képesek vagyunk-e elvégezni egy-egy adott gyakorlatot helyesen. Abban az esetben pedig, ha otthoni edzésünk során tapasztaljuk a gyakorlatok közbeni fájdalmat, eszünkbe se jusson emiatt azokat helytelenül elvégezni. 

hirdetes


Bár az egyenes súlyzórúd képes jobban átmozgatni izmainkat, a francia súlyzórúd is hatékony edzéseket biztosít, számos gyakorlatot elvégezhetünk rajta, mindezt fájdalom nélkül.


A megoldás a francia súlyzórúd


Amennyiben a francia súlyzórúd rendelés mellett döntesz, akkor fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy a számodra legmegfelelőbbet válaszd. Akkor döntesz jól, ha a kiválasztott eszközzel legalább hat ismétlést meg tudsz csinálni egy adott gyakorlatból szabályosan – egyenes háttal, lendület és bemozgás nélkül. 


Fontos az is, hogy megfelelő minőségű eszköz mellett dönts – a Capetan magas minőségű sporteszközei nem csak biztonságos eszközhasználatot garantálják, de azok hosszú élettartamát is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Edzésmódok Egészség Egészséges életmód