notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milyen esetekben is van szükséged fogkoronára? Most kiderül

hirdetes

Mikor lehetsz biztos abban, hogy fogkoronára van szükséged?

TK

Mindenkinél gyakorta kialakul egy-egy fogászati probléma – legyen az akár egy rutin eljárás, akár egy komolyabb szájsebészeti műtét. De mégis mikor lehetsz biztos abban, hogy egy fogkoronára van szükséged? Mostani cikkünkben tudj meg mindent Te is a fogkoronáról, illetve három gyakori okot is mutatunk, maikor szükséged lehet arra.

Ragyogó mosoly

Gyakran találkozunk különböző fogászati problémákkal, legyen szó akár egy fogtömésről vagy gyökérkezelésről, akár fogpótlásról. De mégis melyek azok az esetek, amikor egy fogkoronára van szükséged és mit érdemes tudnod vele kapcsolatban? Most mindent elárulunk, amire szükséged lehet.


Számtalan fogászati beavatkozásról beszélhetünk egy-egy rendelő kapcsán, mégis érdemes különbséget tenni közöttük. Bár a leggyakrabban akkor látogatunk el fogorvosunkhoz, ha tömésre, gyökérkezelésre, vagy húzásra van szükségünk, fontos tudni, hogy milyen esetekben használnak fogkoronát, ugyanis az sokat számíthat mind egészségügyi, mind esztétikai szempontból nézve.


Mikor is lehet szükség egy fogkorona készítésére?

hirdetes


A fogkorona több fogászati probléma kapcsán is felmerülhet. A leggyakrabban akkor kerül szóba használata, ha a fog nagyobb mértékben el van szuvasodva, melyet már nem lehet helyrehozni csupán töméssel. Ebben az esetben a fog felszíne sajnos olyan mértékben sérült, hogy fogkorona szükséges.


Emellett olyan hiányzó fogak pótlására is alkalmas, melyeknél valamilyen okból kifolyólag nem lehetséges egy implantátum használata fogpótlás kapcsán.


Fogkorona esztétikai szempontból


Több esetben is használható a fogkorona esztétikai célzattal – ide tartozik, amikor egy-egy sérült vagy kopott fogat szeretnének esztétikai szempontból korrigálni, vagy éppen egy implantátumra helyezik azt rá borító jelleggel.


A fogkoronát minden esetben személyre szabva készítik el, úgy, hogy az élethű hatást keltsen.

hirdetes


A fogkorona lenne az ideális megoldás?


Amennyiben úgy gondolod, hogy fogászati beavatkozásra van szükséged, látogass el rendelőnkbe, ahol a fogkorona Budapest szívében nyújthat majd Neked is tökéletes megoldást. Abban az esetben pedig, ha nem vagy biztos a probléma gyökerében is segítséget kaphatsz!


A kezelés kapcsán előzetesen szükséged lesz egy személyes konzultációra, ahol megállapítják a tényleges problémádat majd elmondják a kezelés menetének egészét, ezzel is minden információt biztosítva, hogy teljes nyugalommal ülhess le a fogorvosi székbe.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Egészség Egészséges életmód Életmód