notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez az leggyakoribb eset amiért megcsalják a párjukat az emberek.

hirdetes

Tudományosan bizonyított dolgok, amik a megcsaláshoz vezetnek

Bettina

Sokszor olyan dolgok miatt leszünk megcsalva amire sose számítottunk volna. Az érzelmileg nem stabil emberek könnynen bele esnek ezekbe a csapdákba. Megcsalni valakit gyengeségre utal. Ezekkel a szempontokkal te is könnyebben megvédheted magad attól, hogy a megcsalás áldozatává válj.

megcsaláshoz vezető dolgok

1, Üzleti út hozhatja el a kapcsolat végét

Készült egy kutatás, ahol a férfiak több mint egyharmada üzletember. Bevallották, hogy amikor üzleti útra utaznak megcsalják a feleségüket, párjukat. A nőknek kb 13%-a bonyolódik bele az élet során bármilyen munkahelyi viszonyba. Ezek a megcsalások általában már túl a párkapcsolat ötödik évében szokott megtörténni és elég kritikus helyzetbe hozza a párkapcsolatot. Esetek 90%-aban az ilyen kapcsolatoknak rövid határidőn belül vége lesz, hisz ezt a fajta stresszt senki sem szereti hordozni és általában, ha nem is derül ki a kis affér, a másik fél megérzi, hogy a párja már nem úgy viszonyul hozzá. 

2, Közösségi médián való túlzott jelenlét

Abban az esetben ha a pár egyik fele túlzott időt tölt a közösségi médián, igenis okot ad az aggodalomra. Más esetben ha minden legnagyobb rendben lenne akkor erre nem tartana igényt. Minek várjon bármi féle üznetetet, minek várjon bármi féle visszajelzést? Egy egészséges párkapcsolatban a közösségi média nincs jelen mint fő tényező a hétköznapokban. Nem vársz üzeneteket izgatottan, nem nyúlsz hirtelen a telefonért akkor ha új üzenet érkezett, nem teszed lefordítva le az asztalra. Hiszen nincs szükséged rá.

hirdetes

3, Az intimitásm hiánya kettőtök között

Egy pszichológus állítása szerint az egészséges párkapcsolatokban is előfordul, hogy az intimitás hiányzik, vagy nem a megfelelő mennyiségű és minőségű. Sokan csak próbálják besűríteni a napjukba, így megfeledkeznek arról, hogy ez nem egy olyan program amire szánnod kell az időt. Ha valamelyik fél ennek nagy hiányát érzi, akkor könnyedén fog elmenni rossz irányba és máshol fogja ezt keresni.

hirdetes

4, Kommunikáció hiánya

Beszélned kell a pároddal a problémáidról. Nem várhatod el, hogy magától találja ki és ne legyél gyerekes, hogy arra hivatkozol, hogy annyiszor utaltál már rá. Ha valami zavar akkor azt mond el őszintén. Te sem veheted észre minden utalását mindig. A kommunikáció hiánya az egyik legveszélyesebb tényező tud lenni, ha egy párkapcsolat kezd zátonyra futni. Viszint kommunikációval nagyon sok dolgot lehet megmenteni. Szeretnél tenni a párkapcsolatodért? Beszélj a problémáidról! 

5, Ne hozd magaddal a múltat

Ha tapasztaltál már rossz dolgot előző kapcsolataidban a legrosszabb dolog tőled az lehet, hogy ezt tovább hozod. Tudnod kell ezeket a sérelmeket letenni és ott hagyni. Legyél figyelmes és ne feledd el, hogy mik voltak esetleg az árulkodó jelek, de ne legyél olyan aki ezeket a hibákat keresi a másikban. Mindenki megérdemli, hogy tiszta lapokkal kezdjen és te sem szeretnéd, hogy a múltban levő emberekhez legyél méregetve. Ennek a legrosszabb verziója, ha ok nélkül hangot is adsz neki mert a te fejedben megszületett egy történet és túl nagy jelentőséget adsz neki. Ha a másik azt fogja érezni, hogy nem bízol benne akkor lehet, hogy könnyen fogja azt mondani, ha eddig nem is, de majd ezután ad rá okot. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes