notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

így vágj vissza, reagálj a sértő megjegyzésekre, válasz a durva kérdésekre

Megjegyzéseket tesznek rád? Így reagálj!

helloladies.hu
hirdetes

Az embernek lehet szeretet-gyűlölet kapcsolata a családjával, főnökével, barátaival, de még a házastársával is. Az egyik pillanatban valaki lehet a legédesebb ember, a másikban pedig valami annyira sértő és bántó megjegyzést tesz, hogy rögtön negatív reakciót vált ki belőled és a pokolba kívánod. Az olyan kérdések: mint a „mikor híztál meg ennyire?”, vagy a „mikor lesz már valakid?” vagy a „még mindig nem találtál munkát?” nagyon is fájnak, és könnyen elveszítheted a türelmed, ha hagyod. Az emberek általában nem gondolják át, amit mondani akarnak, ami nagy katasztrófákhoz és veszekedésekhez vezethet.

Így reagálj a sértő megjegyzésekre

Minden jogod megvan hozzá, hogy megvédd magad, de olyan válasszal is előállhatsz, ami lehetővé teszi, hogy kifejezd magad úgy, hogy közben pozitív és udvarias maradsz. Megtalálni a megfelelő választ nem mindig könnyű, főleg akkor, ha attól az udvariatlan embertől kapod a fizetésedet. Ha gondolkodtál már azon, hogyan kellene kezelni az anyósodat, aki nem tudja tartani a száját a súlyoddal kapcsolatban, vagy a főnöködet, aki minden lelkiismerestfurdalás nélkül osztogatja neked az extra munkát, legközelebb fontold meg az alábbi válaszokat.


7 válasz arra az esetre, ha durva emberekkel kerülnél össze

hirdetes


Köszönöm


Egy egyszerű köszönöm nagyon sokra képes. Nem csak megmutatja a másik személynek, hogy a szavai nem hatottak rád, de érettséget is mutat a részedről. Nem azt választod, hogy figyelmen kívül hagyod, vagy mérges leszel, hanem ez a két taktika valahol középen találkozik. Azt jelenti, hogy érzed a másik udvariatlanságát, de azt választod, hogy nem érdekel. Ez pedig nagyon idegesíteni fogja. Te választasz, hogy reagálsz bizonyos szituációkban, úgyhogy ha teheted, válaszd a boldogságot. Ezzel magadnak teszel jót, hiszen nem hagyod, hogy a negatív gondolatok hátráltassanak, és megmutatod, hogy másik bántó szavai nem veszik el az erődet és a jó kedvedet.

hirdetes


Értékelem a nézőpontodat


Ez nem csak egy intelligens megközelítés, de megmutatja a másiknak, hogy felnőtt módon akarsz kommunikálni, és nem süllyedsz le az ő szintjére. Minden sértő megjegyzés a másik bizonytalanságát mutatja. Le akarnak húzni, de nem kell hagynod. Mutasd meg, hogy tisztelettel és méltósággal folytatod a beszélgetést. Lehet, hogy ezáltal jobban is fognak tisztelni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

12 dolog, amiről a mai gyerekek semmit nem tudnak

2019-08-23

12 dolog, amiről a mai gyerekek semmit nem tudnak

Manapság a technika szó szerint gyorsabban fejlődik, mint valaha, egyik csodálatos innováció jön a másik után. Izgalmas időszak ez, de be kell ismernünk, hogy azt kívánjuk bárcsak a fiatalabb generáció is tudná, hogy kell térképet olvasni, vagy az enciklopédiából kikeresni valamit. Tegyünk egy sétát a múltba, itt van 12 dolog, amiről a mai gyerekek

Minden, amit érdemes tudni a zárkózott emberekről

2019-08-16

Minden, amit érdemes tudni a zárkózott emberekről

Az introvertált (zárkózott) viselkedést sokan furcsának találják, főleg azok, akiknek épp ellenkező a személyisége. Sok olyan dolog van, amit a legtöbben sose gondolnának az introvertált személyiségről, íme néhány ismeretlen tény róluk.

Ezek a dolgok állítólag tönkre teszik életed legszebb napját

2019-08-14

Ezek a dolgok állítólag tönkre teszik életed legszebb napját

Az esküvőnk életünk egyik legszebb napja, azonban vannak olyan babonák, melyek képesek elátkozni ezt a csodás eseményt! Nem árt ismerned őket!

Az álmok jelentése, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni

2019-08-16

Az álmok jelentése, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni

Az álmaink sokkal többet árulnak el az életünkről, mint hinnénk, nem hiába számítanak érdekes témának már évezredek óta. Az álmok általában az alvás legéberebb szakaszában jönnek, amikor az agy szinte éber állapotban van. Azok, amiket a mélyebb fázisban álmodunk általában kevésbé emlékezetesek és intenzívek. A legtöbb 20-30 percig tart, és ha rögtö

A nyár kihagyhatatlan étele, a garnélás cukkinispagetti

2019-08-13

A nyár kihagyhatatlan étele, a garnélás cukkinispagetti

A cukkini a nyár egyik kedvelt étele, mert amellett, hogy egészséges és finom, rengeteg variációban (és általában gyorsan is) elkészíthető. Most egy olyan receptet mutatunk nektek, amivel egyenesen Olaszországban érezhetjük magunkat, ha elkészítjük ezt az ízletes fogást!

Ezért sürgetik az anyák, hogy álljunk le a

2019-08-13

Ezért sürgetik az anyák, hogy álljunk le a "szőrös gyerekem" kifejezéssel

Hallottad már azt a kifejezést, hogy „szőrös gyerek”? Abban az esetben, ha még nem, ezzel egy ember a háziállatára utal, általában macskára vagy kutyára. Azt sugallja, hogy az a személy úgy gondol az állatára, mint egy gyerekre. Lehet, hogy nagyon sok figyelmet kap, esetleg ajándékot, játékot, amit más a gyerekének venne meg, de nem a háziállatának

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
353 483
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 003 650
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 85

Átlagos értékelés: 4.8