notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk a változókor leggyakoribb tüneteit!

hirdetes

A változókor leggyakoribb tünetei

helloladies.hu

A legtöbb nő fél a változókorba lépés tüneteitől. Bemutatjuk, hogy melyek ezek és hogyan lehet ellenük tenni!  

Bemutatjuk a változókor leggyakoribb tüneteit!

A változókor tünetei meg tudják nehezíteni a nők életét, és ezek miatt sokan félelemmel várják életük ezen szakaszát. A menopauza a menstruáció végét jelenti, az ezt megelőző néhány év során a vérzés rendszertelenné válik, akár több hónapos kimaradás is lehet. A menopauza azonban akkor válik biztossá, ha a menstruáció egy év elteltével sem jelentkezik.


Általában 48 és 52 év között alakul ki. A legtöbb nő nagyon rosszul éli meg ezt az időszakot, hiszen úgy gondolják, hogy ez a nőiességük végét jelenti, pedig egyáltalán nincs így. A változókor egy természetes biológiai állapot, és csak a termékenység végét jelöli.


Körülbelül minden ötödik nő vallja azt, hogy nem szenved a változókori tünetektől, ők elsősorban az aktív, egészséges életmódot élő hölgyek.

hirdetes

A változókor tipikus panaszai:

  •     hőhullámok
  •     érzékenység
  •     hangulatváltozás
  •     enyhe hízás
  •     visszahúzódás
  •     koncentrációzavar

Mi a legfontosabb lépés?

Első lépésként érdemes felkeresni egy nőgyógyászt, aki a leghozzáértőbb személy ebben a témában, így mindenképp hasznos tanácsokkal tud ellátni.

Mit lehet tenni a tünetek ellen?

Rengeteget tehetünk azért, hogy a változókor problémamentesen éljük meg. Ebben az időszakban, a vitaminokban és rostokban gazdag ételeket ajánlott fogyasztani. Fontos, hogy a rendszeres mozgás az életünk része legyen, hiszen ezzel nem csupán az alakunkért vagy az egészségünkért tehetünk, hanem a változókor tüneteit is enyhíthetjük a segítségével.

hirdetes


A változókor sokkal előbb érkezik azoknak a nők életében, akik dohányoznak, stresszes életmódot élnek, és nem figyelnek az egészségükre. Nagyon fontos, hogy pozitívan gondoljunk erre az időszakra, hiszen ez az élet rendje, ráadásul a tünetek nem mindenkinél észlelhetően, gyakran pedig a közvetlen környezetünk sem veszi észre rajtunk a változást.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes