notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

veszekedés a kapcsolatban, viták egy párkapcsolatban, viták amik azt jelzik vége a kapcsolatnak

hirdetes

Veszekedések, amik azt jelenthetik, vége a kapcsolatnak

helloladies.hu

Néha a kapcsolatok úgy vesznek rossz irányt, hogy észre sem vesszük, és olyan zónába kerülnek, ami már egyenesen veszélyes. Nézd meg, mik a figyelmeztető jelek – és mit tehetsz azért, hogy helyre hozd.

Viták a párkapcsolatokban

6 veszekedés típus, mi véget vethet a kapcsolatnak


Ragaszkodsz ahhoz, hogy neked van igazad


Igen, sokszor nehéz kimondani, hogy tévedtem, de egy kapcsolatban elengedhetetlen. Azt akarod, hogy igazad legyen, vagy boldog akarsz lenni? Nincs olyan, hogy valakinek mindig igaza van, mindnyájan szoktunk tévedni, és ezt be is kell ismerni. Ahelyett, hogy azt találgatjátok, kinek van igaza, inkább azt találjátok ki, hogyan működhetnének jobban a dolgok. Ha apróságokról vitáztok, inkább próbáljátok meg elengedni őket, a fontosabb dolgokról beszélgessetek, de csak megfontoltan. Ne veszekedjetek, hanem vonuljatok félre, gondoljátok át, mit akartok pontosan mondani, ne emeljétek fel a hangotokat, és ne mondjatok hirtelen haragból sértő szavakat. Legyen egy jól átgondolt álláspontod. Ha úgy érzed, mindig neked kell igazat adni, az negatív hatással van a kapcsolatra. Ha nem tudjátok fejben tartani, hogy egy csapat vagytok, és a probléma gyökerére koncentrálni, akkor egy idő után annyi fájdalmat okoztok egymásnak, hogy akár különválás is lehet a vége.

hirdetes


Más a véleményetek a gyerekekről


Valószínűleg minden pár beszélget a gyerekkérdésről még házasság előtt, de az érzések ezzel kapcsolatban változhatnak. Az egyik félelem, hogy a gyerek a karrier útjába áll. Ha nem ugyanaz az álláspontotok a gyerekkérdésben, az sok haragot szülhet. Szülőnek lenni fizikailag és érzelmileg is nagy elkötelezettség. Ez nem kompromisszum kérdése, amit csak úgy megtesztel a másikért. Tényleg komolyan kell gondolni, vagy nem fog működni. Nem fair valakit se rá-, se lebeszélni a gyerekről. Még akkor is nehéz, ha mindkét szülő mindent belead.

hirdetes


Újra és újra ugyanazt a vitát folytatjátok le


Megint itt vagyunk. Állandóan piszkálod, amiért nem cseréli ki a WC-papírt. Emlékeztetnie kell, hogy hívd fel, ha elindultál haza. Az is lehet, hogy sokkal mélyebb vitákat folytattok, mondjuk a vallásról, politikáról, vagy arról, hogyan neveljétek a gyerekeiteket. Akár hiszed, akár nem, valójában nem arról vitatkoztok, amiről hiszitek. Az ismétlődő viták az életmódban, személyiségben fellelhető különbségeket mutatják. Akár váláshoz is vezethet, ha hagyjátok, hogy csúnya veszekedésekké fajuljanak, elutasítjátok a rendes beszélgetést, vagy a másikat hibáztatjátok. Kompromisszumot kell kötni, és engedni kell, hogy vége legyen az állandó vitáknak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Átalakítás Csajos Család Érdekességek Fejlesztő Férfi gyerek Párkapcsolat Szerelem Tanács