A csodaszép, zöld fű titka

A csodaszép, zöld fű titka

helloladies.hu
hirdetes

Amikor a csapadékos tavaszi hónapok után beköszönt a forró, száraz nyár, a talaj kiszárad, ezzel együtt pedig a mi gyönyörű, zöld füvünk is már csak a múlté lesz. Nagyon sok tényező van, aminek a hatására az egykor egészséges fű helyén egyszer csak barnás pamacsokat találunk. A következő tippek segítenek, hogy egész nyáron megmaradjon az üdezöld pázsitunk eredeti állapotában.

A csodaszép, zöld fű titka

5 tipp, hogy nyáron is zöld maradjon a fű


Megfelelő nyírás


Ez talán a legfontosabb szempont, hogy megtartsuk a szép, zöld füvünket a nyári hőségben is. A helytelen nyírás hatására olyan égés keletkezhet a füvön, ami könnyen megelőzhető lenne. Fontos, hogy ne nyírjuk 6 centiméternél kisebbre. Ha hagyjuk, hogy a szokásosnál kicsit nagyobb legyen a fű még lenyírt állapotában is, akkor a magasabb szálak árnyékot biztosítanak a gyökereknek, ezzel hűvösen tartva őket, ráadásul így a gyökere is mélyebb, erősebb lesz. Lényeges, hogy soha ne nyírjuk délután, amikor a legjobban süt a nap.


Bő, rendszeres öntözés


Ha azt szeretnéd, hogy egész nyáron zöld legyen a fű a kertedben, nagy figyelmet kell fordítani az öntözésre. Ahelyett, hogy minden nap locsolnád egy kicsit, bőven öntözd meg egyszer vagy kétszer egy héten, hagyd, hogy álljon rajta a víz. Ha nem sajnáljuk tőle a vizet, gyönyörű üdezöld lesz az eredmény. Valójában a legideálisabb időpont hajnalban lenne a locsoláshoz, ha ez nem megoldható, akkor inkább a késő délutáni órákra időzítsük, amikor nem tűz a nap.  Ha nagy a kert, akkor érdemes beszerezni automata öntözőrendszereket, ezzel megkönnyítve a saját dolgunkat.  

hirdetes


Tartsuk karban a fűnyírónkat


Egy rossz állapotú fűnyíró nagyobb kárt csinál, mint hasznot. Érdemes rendszeresen ellenőrizni a pengék állapotát, szűrőket, kicserélni az olajat. Egy tompa penge kitépi, és nem elvágja a fűszálakat.

hirdetes


Sárga foltok


Ha vannak kutyáid, akik a füvön végzik el a dolgukat, amint meglátod, öntsd le vízzel, hogy ne legyenek sárga foltok a helyén. Ha nem sikerül megelőzni a sárgulást, akkor pedig érdemes azt a részt újra ültetni, a kutyát pedig átszoktatni máshová.


Taposás


Az állatok, gyerekek, járművek súlya mind károsítja a fű szerkezetét, és könnyebben bebarnul. Ha bárhol úgy veszed észre, hogy megsérült a fű, egy kis időre kerítsd el, hogy magához térhessen.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
133 409
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 545 091
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 80

Átlagos értékelés: 4.8