notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Járj túl a főnököd eszén!

hirdetes

Így kezeld a zsarnok főnököd!

helloladies.hu

Főnökök… Sokszor nehéz kezelni őket és kiegyezni velük. Míg némelyikkel viszonylag jól ki lehet jönni, vannak köztük olyanok is, akiknek a viselkedése szinte elviselhetetlen. Képzeld el, hogy olyasvalakinek dolgozol, aki el van telve magától, és egyáltalán nem tisztel másokat. Sokaknak bizony ez a valóság és nap, mint nap ilyen emberrel kell együtt dolgozniuk, ami miatt a beosztottak gyakran úgy érzik, egy zsarnoki rendszer legalján vannak. Ez egyáltalán nem egészséges, és megnehezíti, hogy a szakmai képességeiknek megfelelően viselkedjenek és dolgozzanak. Ez az a helyzet, amikor egy önimádónál van a hatalom és ezzel tisztában is van.

Járj túl a főnököd eszén!

Azoknak, akiknek ilyen helyzetben kell helyt állniuk és nem akarnak munkahelyet váltani, érdemes megtanulni, hogyan is lehet kezelni egy ilyen főnököt. Nézzünk szembe a ténnyel, hogy dolgoznunk kell a megélhetésért, és egyáltalán nem biztos, hogy egy ilyen személy miatt fel kellene adnunk az állásunkat, hiszen egyrészt semmi nem garantálja, hogy máshol jobb lesz, másrészt ha egyébként szeretjük a munkánkat és jó helyünk van, ne adjuk meg másnak azt az örömöt és hatalmat, hogy ilyen szinten befolyással legyen az életünkre és döntéseinkre. De ez nem jelenti azt, hogy hagynunk kell, hogy valaki más viselkedése lehetetlenné tegye a szakmai fejlődésünket és előmenetelünket, mindennapjainkat.


5 hatékony módszer, hogy kezelj egy zsarnok főnököt, hogy ne őrülj meg

hirdetes


Ne vedd személyesnek


Talán könnyebb mondani, mint csinálni, de nagyon fontos, hogy az ő személyisége és viselkedése miatt ne érezd rosszul, kevesebbnek magad. A magukat mindenkinél többre tartó főnökök sok technikát alkalmaznak, hogy fontosnak érezzék magukat és manipulálnak azért, hogy mások rosszul érezzék magukat, alkalmatlannak gondolják magukat a munkára, annak érdekében, hogy ők tűnjenek úgy, mint aki mindent tud. Semmit sem szeretnek jobban, mint látni, hogy az alkalmazottaik idegesek, feszélyezettek a viselkedésük miatt. Tartsd észben, hogy ő az, akinek problémája van, nem te. Ne dőlj be a csalinak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

2020-09-21

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

Ha látogatóba mész valakihez, az alábbi illemszabályokat illik betartani, hogy te és a vendéglátód se kerüljön kellemetlen helyzetbe! Nézzük, mi az, amihez nem kellene nyúlnod!

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

2020-09-08

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

Miért nem tartjuk be a saját magunknak tett ígéreteket? Az újévi fogadalmakat, hogy egészségesebben étkezünk, lefogyunk, megtanulunk egy új nyelvet – olyan hamar megfeledkezünk róluk, hogy már magunkat kinevetjük, mielőtt belekezdenénk...

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

2020-09-22

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

Habár a férfiaknak is vannak nagyon bosszantó tulajdonságai és néha nagyon idegesítően viselkednek, a nők is csinálnak olyan dolgokat, amikkel az őrületbe kergetik a barátjukat. Fontos, hogy ezeket felismerjük, hiszen vannak jelei annak, hogy nem igazán vagy jó barátnő a szemükben, így dolgozhatsz rajtuk, mielőtt a kapcsolatodba kerülnének.

Az erős nők kerülik ezeket a mérgező kapcsolatokat

2020-09-21

Az erős nők kerülik ezeket a mérgező kapcsolatokat

Egy mérgező kapcsolatnak számtalan formája van és sok ember még csak nincs is tudatában, hogy ő is abban él. Ezek azonban nagy terhet jelentenek, épp ezért az erős nők nem fogadják el őket. Bemutatunk néhány tipikus mérgező kapcsolatot, amiből az erős nők mindig kisétálnak.

A legjobb otthoni arcmaszk receptek, amik tényleg működnek

2020-09-22

A legjobb otthoni arcmaszk receptek, amik tényleg működnek

Nem kell bolti arcmaszkokat venned ahhoz, hogy a bőrödnek csodás kényeztetésben legyen része, egyszerűen csak kövesd az alábbi egyszerű recepteket!


Akaraterő Érdekességek Fejlesztő Tanács