notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen gyakran kell mosni az ágyneműt a járvány alatt, Mire kell figyelni mosásnál, amíg tarta a koronavírus járvány

hirdetes

Milyen gyakran kell mosni az ágyneműt a járvány alatt?

helloladies.hu

A koronavírus miatt többet gondolunk a személyes higiéniára, mint valaha – és nem csak a kézmosásra, de a szájmaszkokra, ruházatra és ágyneműre is. Az igazság az, hogy ha megkérdezel egy csapat embert, milyen gyakran mosta a lepedőjét és az ágyneműt a vírus előtt, valószínűleg eltérő válaszokat kapsz, néhányan hetente foglalkoznak ezzel, mások kéthetente, míg vannak, akik csak havonta. A vírus miatt viszont új szabályokat kell követni a mosást illetően is!

Szabályok ágynemű mosáshoz a járvány idejére

Nem számít, hogy a járvány előtt milyen gyakran mostad az ágyneműt, valószínűleg most még gyakrabban kellene még akkor is, ha te és a családod teljesen egészségesek vagytok. Általánosságban az mondható, hogy kétszer olyan gyakran, mint eddig, tehát ha eddig csak kéthetente került rá sor, most hetente kellene.


Erre azért van szükség, mert a vírus megtapadhat az anyagon és alvás közben belélegezhetjük, valamint ha valaki az egészségügyben dolgozik, vagy olyan helyen, ahol sok emberrel érintkezik, az ő szennyesét elkülönítve kellene tárolni és a lehető legmagasabb hőfokon mosni.

hirdetes


Számukra, de az egészségügyi dolgozóknak különösen fontos, hogy azonnal átöltözzenek amint hazaérnek a munkából és hogy a ruhájuk még véletlenül se kerüljön kapcsolatba az ágyneművel, lepedővel. Ha pedig olyasvalakivel élsz egy háztartásban, akik megfertőződött a koronavírussal, különösen nagy gondot kell fordítani a fertőtlenítésre. Ezenkívül most ne rázd meg a szennyes ruhákat, ezzel minimalizálva az esélyét, hogy a vírus a levegőbe kerüljön, a lehető legmelegebb mosószeres vizet kell használni, amit az anyag kibír és mindig teljesen meg kell szárítani a vizes ruhákat, ágyneműt. Miután pedig feltöltöttük a mosógépet mindig kezet kell mosni, valamint a szennyestartót is fertőtleníteni kell.

hirdetes


A legfontosabb pedig, hogy minden alkalommal, amikor hazaérsz és olyan helyen voltál, ahol esély volt arra, hogy megfertőződj, vagy a vírus például a ruhádra, bőrödre kerüljön törekedj arra, hogy amennyire csak lehet megtisztítsd magad, így az otthonodat is higiénikusan tarthatod. Ez jelenthet gyakoribb zuhanyzást, hajmosást, átöltözést és mosást – ezzel is nagyon sokat tehetsz az egészségedért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes