notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogyan győzheted meg a szeretteidet, hogy komolyan vegyék a koronavírust és betartsák a szabályokat és otthon maradjanak

hirdetes

Így győzd meg egy szerettedet, hogy otthon maradjon!

helloladies.hu

Lehet, hogy te komolyan veszed a szabályokat a koronavírussal kapcsolatban, de jó esély van rá, hogy van olyan szeretted, aki nem. Lehet, hogy anyukád még mindig heti többször megy vásárolni, a legjobb barátod próbál rávenni, hogy menj át hozzá, vagy a gyereked képtelen otthon maradni…

Így győzheted meg a szeretteidet, hogy otthon maradjanak

Ennek az az oka, hogy sok embernek a koronavírus egyszerűen távolinak tűnik, nem ismernek olyat, aki megbetegedett, vagy nem figyelik a híreket és nem érzik akkora fenyegetésnek, mint már sokan mások. Sokakban pedig a járvány előhozza az élj a mának tudatállapotot – ezzel azonban sok embert veszélynek tesznek ki. Hogyan győzheted meg egy szerettedet, hogy kövesse a javaslatokat és otthon maradjon?


Kezdd kicsiben


Először legyen csak egy nap a korlátozás – sokkal könnyebben megemészthető a változás, ha úgy tűnik csak egy napról van szó. Ez a nap pedig legyen olyan kellemes, amennyire csak lehet – csináljon, amit csak akar, nézze egész nap a TV-t, készítsd el a kedvenc ételét –, a nap végén pedig dicsérd meg őt, amiért nem ment sehova. Így ő is rájön, hogy nem is volt olyan nehéz betartani és az ezzel kapcsolatos félelme is eltűnik.

hirdetes


Oszd meg az érzéseidet


Neked sem könnyű otthon ülni, és ezt a helyzetet könnyebb úgy elviselni, ha tudja, hogy most mindannyian ebben a szituációban vagyunk, így érzi majd, hogy megérted. Ez most mindenki érdeke az egész világon!


Találd ki, mi győzi meg


Nincs egyetlen olyan dolog, ami meggyőzne mindenkit, úgyhogy gondolj arra, nála mi lesz a hatásos. Néhány embernél a lesújtó hírek és statisztikák működnek, másoknál az, ha az érzelmeire hatsz, hogy személyesen ez milyen hatással lehet rá. Akár mesélj olyanokról, akik elkapták és hozz fel példákat a családból, akiknek egészségügyi problémái vannak, vagy idősebbek, így komoly veszélyben vannak.


Használd az alábbi modellt


Van egy technika, mai segíthet rendszerezni a gondolataidat és elmagyarázni, mennyit is jelent ez neked:

  • Jellemezd a helyzetet
  • Fejezd ki az érzéseidet
  • hirdetes
  • Mondd el, mit szeretnél
  • Jutalmazd a megfelelő viselkedést


És mindeközben legyél figyelmes, magabiztos és kompromisszumra hajlandó.


Minimalizáld az érintkezést


Ha az egyik szeretted nem hajlandó otthon maradni, a saját egészségedet és biztonságodat kell előtérbe helyezned. Ha mások veszélybe sodornak, úgy kell kezelned őket, mintha fertőzöttek lennének – meg kell kérned, hogy ne találkozzatok, ha pedig egy háztartásban éltek, akkor is minimalizálni az érintkezések számát. Tartsd a két méteres távolságot, ha lehet, használj külön fürdőszobát, hogy csökkentsd az esélyét, hogy megbetegedj.


Ne add fel


Valószínűleg egynél több beszélgetésre lesz szükség, hogy megértsék és változtassanak, úgyhogy csak próbálkozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

2023-08-04

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 hasznos tippet, amelyekkel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet és megóvhatod azt a lehetséges veszélyektől.

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

2023-07-14

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

Régebben a szállodát éjszakázási helynek tekintették. Egy ágy és egy fürdőszoba elég volt az ügyfelek elégedettségéhez. De ma a mai utazók igényei megváltoztak!

5 szín, amely boldogtalan hangulattal árasztja el a nappalidat

2023-09-08

5 szín, amely boldogtalan hangulattal árasztja el a nappalidat

Amikor olyan színeket választunk a nappalinkba, amelyek nem illenek hozzánk vagy nem harmonizálnak a térrel, könnyen előfordulhat, hogy boldogtalan és nyomasztó lesz.

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

2021-11-22

A korai fogszabályzás 5 legnagyobb előnye- ezt minden szülőnek tudnia kellene

Sok gyerekkori probléma megoldására fiatal korban sokkal egyszerűbb és hatásosabb, így van ez a fogakkal is. Nézzük milyen előnyökkel jár a korai fogszabályzás!

Sokan nem tudják, de a fogakon maradt lepedék miatt könnyen kieshetnek a fogak

2022-12-08

Sokan nem tudják, de a fogakon maradt lepedék miatt könnyen kieshetnek a fogak

Az étkezéseket követően óhatatlanul lepedék marad a fogakon, ezt a fogmosás során el kell távolítani, mert nagyon veszélyes tud lenni, akár a fogak is kieshetnek.

Így mondd el a barátodnak, hogy már nem akarsz vele lenni

2020-09-21

Így mondd el a barátodnak, hogy már nem akarsz vele lenni

Az a férfi, akivel egykor annyira szerettél együtt lenni, már nem tesz boldoggá és tudod, hogy ideje elmondanod neki, hogy már nem érzel iránta semmit, azonban a lehető legkevésbé akarod megbántani. Adunk néhány tippet, hogyan szakíts vele – hogy a legkevésbé legyen kínos…