notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mutatjuk hogy győzheted meg az ismerőseidet, hogy vegyék komolyabban a koronavírust, Mit tehetsz ha egy rokonod nem törődik a járvánnyal?

hirdetes

Mit tehetsz, ha az egyik rokonod nem veszi komolyan a koronavírust?

helloladies.hu

Sajnos azt látjuk, hogy sokan (valamilyen okból kifolyólag pont azok, akiket kiváltképp érint) nem veszik elég komolyan a veszélyt. Azt mondják, hogy az új koronavírus semmivel sem rosszabb, mint egy influenza, amiben szintén sokan meghalnak évente. Egyszerűen nem értik meg, hogy a távolságtartás ebben az esetben életmentő lehet.

Tippek, hogy meggyőzd a rokonaidat, hogy komolyan vegyék a koronavírust

Ez a helyzet már önmagában is elszomorító, de különösen az, ha egy szeretted – akár egy szülő, vagy nagyszülő – viselkedik így, egyszerűen nem vigyáz magára, holott ő van kitéve a legnagyobb kockázatnak. Mégis mit lehet tenni ilyen esetben?


Ne ítélkezz


Ahelyett, hogy azt mondanád, „Többet is tehetnél a megelőzésért!”, mondd azt, hogy „Aggódom az egészséged miatt és azok miatt is, akikkel kontaktusba kerülsz.” Mondj adatokat a vírusról (hányan kapták el, hányan haltak meg) és értesd meg, hogy attól, hogy esetleg nem a veszélyeztetett korosztályba tartozik, vagy nincs komoly betegsége, fertőzhet és úgyis tovább adhatja, hogy ő maga nem észlel tüneteket – legyen tudatában a felelőtlensége esetleges következményeivel.


Olyasmire koncentrálj, ami érdekli


Senki nem szereti, ha megmondják neki mit csináljon, úgyhogy ahelyett, hogy azt mondanád min változtasson, olyasmire irányítsd a hangsúlyt, ami érdekli – ha egyébként is aggódik egy betegséggel küzdő családtag miatt, vagy a hosszútávú gazdasági következmények, vagy bármi más miatt.

hirdetes


Lehet, hogy a munkamániás unokatestvéred azt mondja, csak még egy munkát befejez, mielőtt otthon bezárkózik, de valószínűleg megérti, hogy ha ő így is áll a dologhoz, a nagyit ne látogassa meg, mert az ő egészsége előbbre való. Ha kell hasonlítsd a vírust régi járványokhoz, vagy a világháborúhoz – ez talán az idősebbeket is meggyőzi.


Legyél realista azzal kapcsolatban, hogy mit tehetsz


hirdetes
Nehéz két embert találni, aki ugyanúgy gondolkodik a helyzettel kapcsolatban. Ha az egyik rokonod még mindig nem teszi meg a szükséges intézkedéseket, állíts fel határokat, tehát tiltsd meg, hogy hozzátok betegye a lábát. Ha sokáig győzködted, védd magad és ez talán őt is észhez téríti.


Ismerd be, hogy neked is nehéz


Mindenki érzi magán a koronavírus hatásait, még azok is, akik tagadják, vagy úgy tűnik nem érdekli őket. A legfontosabb, hogy empátiával közelíts: téged is ugyanannyira megvisel az önkéntes karantén, mint őket. Nyugodtan ismerd el. Szeretünk másokkal lenni, és főleg a gyerekekkel nehéz megértetni, hogy nem játszhatnak a barátaikkal és most nem találkozhatnak a nagyszülőkkel.


Ez a helyzet mindenkire hatással van. De ha most mindenki kibírna 2-3 hetet úgy, hogy magára zárja az ajtót, sokkal előbb élvezhetnénk újra egymás társaságát, mert amíg vannak olyanok, akik semmibe veszik a figyelmeztetéseket, addig sokan hiába vonultak önkéntes karanténba – ez így hónapokig fog tartani.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

2024-02-12

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

A cisztás akné egy súlyos és gyakran fájdalmas bőrprobléma, melyet a mélyen fekvő, gyulladt pattanások jelentenek, és amelynek kezelése kihívást jelenthet az érintettek számára.

 Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

2024-02-05

Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

A várandósság alatti pajzsmirigyproblémák kezelése és a megfelelő vitaminválasztás kiemelten fontos, mivel a nem megfelelő döntések súlyos következményekkel járhatnak.

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

2024-02-01

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

A Balenciaga Divatház története olyan pályát járt be, amely tele van mély érzelmekkel, forradalmi tervezéssel és az örök elégedetlenség által ihletett kreativitással. Ismerjük meg a divatház felemelkedését és azon tervezőjét, aki sosem nyugodott bele a tökéletességbe: Cristóbal Balenciagát.