notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Joggal lehet feltételezni hogy már elkaptad korábban a koronavírust, Honnan lehet tudni ha valaki régebben már elkapta a koronavírust?

hirdetes

Lehetséges lenne, hogy már korábban elkaptad a koronavírust?

helloladies.hu

Most, hogy a csapból is a koronavírus folyik lehet, hogy te is visszagondoltál a legutóbbi alkalomra, amikor beteg voltál, különösen arra a megfázásra, vagy légzőszervi megbetegedésre, amit korábban tapasztaltál. Van rá esély, hogy valójában COVID-19 volt?

Meg lehet állapítani, ha valaki már átesett a koronavíruson?

A koronavírus legfőbb tünetei a köhögés, légzési nehézség és láz, de járhat emésztés problémákkal is – mint hányinger és hasmenés –, torokkaparással és fejfájással, valamint egyre inkább úgy tűnik, hogy ízérzékelés vagy szaglás romlásával, elvesztésével is járhat. Ezeket a tüneteket könnyű összekeverni egy kemény megfázással, vagy az influenzával, főleg, ha csak enyhe tüneteket produkál valakinél a vírus. Az is lehetséges, hogy valaki elkapja és teljesen tünetmentesen átvészeli, még csak észre sem veszi.


Nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy már az első igazoltan koronavírussal fertőzött megbetegedések (és haláleset) előtt is jelen volt a vírus, tehát már azelőtt, hogy az emberek igazán odafigyeltek volna rá.

hirdetes


Ha ezeket a tényeket mind számításba vesszük, elképzelhető, hogy vannak emberek, akik már megfertőződtek és meg is gyógyultak úgy, hogy még csak nem is tudnak róla. Annyiból kicsit megnyugtató, hogy bizonyos szakértők azt gondolják, hogy ha valaki egyszer már elkapta, valamilyen szinten immunis lesz rá, bár konkrét adatok még nincsenek erre vonatkozóan. Sajnos még nincs mód arra, hogy bizonyítható legyen, ha valaki a múltban már elkapta a vírust és meg is gyógyult. Jelenleg csak akkor mutat a teszt pozitívat, ha valaki abban a pillanatban fertőzött.


hirdetes
Mivel nem tudjuk pontosan eldönteni, hogy esetlegesen már úgy fel is épültünk, hogy még csak nem is tudunk róla, mindenkinek úgy kellene viselkednie, mintha lehetséges hordozó lenne, aki másnak átadhatja a vírust, illetve őt magát is veszélyeztetheti. Ez pedig azt jelenti, hogy amennyire csak lehet, korlátozni kell a másokkal való érintkezést, és otthon maradni, amit a kijárási korlátozás is hivatott szolgálni.


Az egyetlen módja, hogy a vírus eltűnjön és az élet visszatérjen a normális kerékvágásba, ha megakadályozzuk, hogy emberről emberre terjedjen. Ha jelenleg a koronavírus tüneteit észleled magadon, fontos, hogy elszigeteld magad és segítséget kérj a zöld számok valamelyikén. Ha mindannyian úgy viselkednénk, mintha fertőzőek lennénk – attól függetlenül, hogy utal erre tünet, semmi különöset nem érzünk vagy azt gondoljuk, hogy már átestünk rajta –, annál inkább lelassulna a vírus terjedése.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

2024-02-12

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

A cisztás akné egy súlyos és gyakran fájdalmas bőrprobléma, melyet a mélyen fekvő, gyulladt pattanások jelentenek, és amelynek kezelése kihívást jelenthet az érintettek számára.

 Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

2024-02-05

Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

A várandósság alatti pajzsmirigyproblémák kezelése és a megfelelő vitaminválasztás kiemelten fontos, mivel a nem megfelelő döntések súlyos következményekkel járhatnak.

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

2024-02-01

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

A Balenciaga Divatház története olyan pályát járt be, amely tele van mély érzelmekkel, forradalmi tervezéssel és az örök elégedetlenség által ihletett kreativitással. Ismerjük meg a divatház felemelkedését és azon tervezőjét, aki sosem nyugodott bele a tökéletességbe: Cristóbal Balenciagát.