notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Joggal lehet feltételezni hogy már elkaptad korábban a koronavírust, Honnan lehet tudni ha valaki régebben már elkapta a koronavírust?

hirdetes

Lehetséges lenne, hogy már korábban elkaptad a koronavírust?

helloladies.hu

Most, hogy a csapból is a koronavírus folyik lehet, hogy te is visszagondoltál a legutóbbi alkalomra, amikor beteg voltál, különösen arra a megfázásra, vagy légzőszervi megbetegedésre, amit korábban tapasztaltál. Van rá esély, hogy valójában COVID-19 volt?

Meg lehet állapítani, ha valaki már átesett a koronavíruson?

A koronavírus legfőbb tünetei a köhögés, légzési nehézség és láz, de járhat emésztés problémákkal is – mint hányinger és hasmenés –, torokkaparással és fejfájással, valamint egyre inkább úgy tűnik, hogy ízérzékelés vagy szaglás romlásával, elvesztésével is járhat. Ezeket a tüneteket könnyű összekeverni egy kemény megfázással, vagy az influenzával, főleg, ha csak enyhe tüneteket produkál valakinél a vírus. Az is lehetséges, hogy valaki elkapja és teljesen tünetmentesen átvészeli, még csak észre sem veszi.


Nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy már az első igazoltan koronavírussal fertőzött megbetegedések (és haláleset) előtt is jelen volt a vírus, tehát már azelőtt, hogy az emberek igazán odafigyeltek volna rá.

hirdetes


Ha ezeket a tényeket mind számításba vesszük, elképzelhető, hogy vannak emberek, akik már megfertőződtek és meg is gyógyultak úgy, hogy még csak nem is tudnak róla. Annyiból kicsit megnyugtató, hogy bizonyos szakértők azt gondolják, hogy ha valaki egyszer már elkapta, valamilyen szinten immunis lesz rá, bár konkrét adatok még nincsenek erre vonatkozóan. Sajnos még nincs mód arra, hogy bizonyítható legyen, ha valaki a múltban már elkapta a vírust és meg is gyógyult. Jelenleg csak akkor mutat a teszt pozitívat, ha valaki abban a pillanatban fertőzött.


hirdetes
Mivel nem tudjuk pontosan eldönteni, hogy esetlegesen már úgy fel is épültünk, hogy még csak nem is tudunk róla, mindenkinek úgy kellene viselkednie, mintha lehetséges hordozó lenne, aki másnak átadhatja a vírust, illetve őt magát is veszélyeztetheti. Ez pedig azt jelenti, hogy amennyire csak lehet, korlátozni kell a másokkal való érintkezést, és otthon maradni, amit a kijárási korlátozás is hivatott szolgálni.


Az egyetlen módja, hogy a vírus eltűnjön és az élet visszatérjen a normális kerékvágásba, ha megakadályozzuk, hogy emberről emberre terjedjen. Ha jelenleg a koronavírus tüneteit észleled magadon, fontos, hogy elszigeteld magad és segítséget kérj a zöld számok valamelyikén. Ha mindannyian úgy viselkednénk, mintha fertőzőek lennénk – attól függetlenül, hogy utal erre tünet, semmi különöset nem érzünk vagy azt gondoljuk, hogy már átestünk rajta –, annál inkább lelassulna a vírus terjedése.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

2023-08-04

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 hasznos tippet, amelyekkel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet és megóvhatod azt a lehetséges veszélyektől.

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

2023-07-14

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

Régebben a szállodát éjszakázási helynek tekintették. Egy ágy és egy fürdőszoba elég volt az ügyfelek elégedettségéhez. De ma a mai utazók igényei megváltoztak!

Így kerüld el a lábgombát idén nyáron: 9 szakértői tanács

2023-05-15

Így kerüld el a lábgombát idén nyáron: 9 szakértői tanács

A lábgomba fertőzés általában tavasszal vagy nyáron jelentkezik, amikor a láb izzadt és felmelegszik a cipő belsejében, tökéletes környezetet biztosítva a gombának.

Miért alakul ki bőrkeményedés a talpon, és mit tehetsz ellene?

2023-02-16

Miért alakul ki bőrkeményedés a talpon, és mit tehetsz ellene?

A lábápolás egy nagyon kényes téma, de mégis muszáj beszélnünk róla. A talpon kialakult bőrkeményedés nagyon kellemetlen tud lenni. De vajon miért alakul ki?

Sokan nem tudják, de a fogakon maradt lepedék miatt könnyen kieshetnek a fogak

2022-12-08

Sokan nem tudják, de a fogakon maradt lepedék miatt könnyen kieshetnek a fogak

Az étkezéseket követően óhatatlanul lepedék marad a fogakon, ezt a fogmosás során el kell távolítani, mert nagyon veszélyes tud lenni, akár a fogak is kieshetnek.

5 szín, amely boldogtalan hangulattal árasztja el a nappalidat

2023-09-08

5 szín, amely boldogtalan hangulattal árasztja el a nappalidat

Amikor olyan színeket választunk a nappalinkba, amelyek nem illenek hozzánk vagy nem harmonizálnak a térrel, könnyen előfordulhat, hogy boldogtalan és nyomasztó lesz.