notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen információink vannak a koronavírusról, Fontos tények a covid-19-ről, Ne pánikolj a vírus miatt!

hirdetes

Mit tudunk eddig a koronavírusról?

helloladies.hu

A szakértők azt mondják, a lényeg, hogy ne pánikoljunk a koronavírus miatt. Könnyebb mondani, mint megfogadni, ugye?

Mit kell tudni a koronavírusról?

Nehéz nyugodtnak maradni, tudva, hogy hányan betegedtek meg és milyen nyomás nehezedik az egészségügyi rendszerre világszerte. Hogy azt már ne is említsük milyen hatással van az életünkre, a munkánkra. Mivel nagyon bizonytalan a helyzet, teljesen normális, ha aggódsz, vagy egyenesen félsz a helyzet miatt. Összegyűjtöttünk néhány fontos tényt a koronavírussal kapcsolatban, hogy teljes legyen a kép arról, hol is tartunk most.


Az emberek felgyógyulhatnak a vírusból.


A legtöbben, akik elkapják felgyógyulnak, jelenlegi adatok szerint világszerte eddig mintegy 102.000 ember épült fel, leginkább az idősek és krónikus betegségben szenvedők vannak nagyobb veszélyben.


Sok ember, aki kapcsolatba kerül a vírussal, csak gyenge tüneteket produkál.


A tünetek igen széles skálán mutatkozhatnak meg az enyhétől a rendkívül komolyig és olyanok is vannak, akik teljesen tünetmentesen átvészelik. A tünetek lehetnek a 38 fok feletti láz, köhögés, rossz közérzet, alkalmanként hányinger, hasmenés. Komolyabb esetekben felléphet légzési nehézség, mellkasfájdalom és tüdőgyulladás is.

hirdetes


Nem kapható el háziállatoktól.


Bizonyítékok azt mutatják, hogy kutyák és macskák tesztje is pozitív lehet a koronavírusra, de nagyon kicsi a valószínűsége, hogy átadják embereknek.


Lehet, hogy eltűnik, ha melegebb lesz.


Mivel ez egy új vírus még mindig keveset tudunk róla – tehát azt sem tudjuk biztosan, hogy mikor lesz vége a járványnak. Senki sem mondhatja teljes bizonyossággal, hogy a koronavírus lelassul, vagy kevésbé lesz komoly, ha megérkezik az igazi tavasz, vagy a nyár, azonban szakértők szerint hasonló múltbeli betegségek alapján, jó esély van rá.

hirdetes


A tudósok dolgoznak a vakcina kifejlesztésén


Becslések szerint 12-18 hónap kell ahhoz, hogy elkészüljön az ellenszer, ami bár jelenleg nem sokat segít rajtunk, a vakcina kifejlesztése segíthet a jövőbeli megbetegedések esetén.


A megelőzés nagyon egyszerű


Moss kezet. Ennyi. Legalább 20 másodpercig mosd a kezeidet vízzel és szappannal. Miután használtad a fürdőszobát, főzés előtt, ha hazaértél és miután potenciálisan koszos felületekhez értél hozzá, mindig moss kezet. Ne érj az arcodhoz, ha nem tiszták a kezeid (itt megtalálod, hogyan állhatod meg), mivel a vírus könnyen terjed, ha megérinted az orrodat, vagy a szemeidet. A fertőtlenítő törlőkendők is sokat segíthetnek abban, hogy tisztán tartsd a dolgokat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes