notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk miért kellene úgy viselkedned, mintha már te is elkaptad volna a koronavírust, Ezért csinálj úgy, mintha te is megfertőződtél volna

hirdetes

Viselkedj úgy, mintha már elkaptad volna a koronavírust - nagyon jó ok van rá

helloladies.hu

A koronavírussal kapcsolatban nagyon fontos tudni, hogy azok is terjeszthetik, akik nem mutatnak tüneteket. Azok tehát, akik enyhe tüneteket produkálnak, vagy egyáltalán nem is észlelik magukon, nagyban hozzájárulnak a vírus terjedéséhez.

Miért csinálj úgy, mintha elkaptad volna a koronavírust?

Sok eset ugyanis elég enyhe ahhoz, hogy soha nem is jössz rá arra, hogy te is megfertőződtél, esetleg egy kis hőemelkedéssel, lázzal jár, vagy egyéb olyan tünetekkel, ami nem sokban tér el egy sima megfázástól. Épp az teszi olyan veszélyessé ezt a vírust, hogy vannak emberek, akik bár megfertőződtek tünetmentesek, de ők is megfertőzhetnek másokat, akik annyira betegek lehetnek, hogy akár kórházi ellátásra is szorulhatnak. Még mindig nagyon sok mindent nem tudunk a betegségről, de tudjuk, hogy bizonyos csoportokban, krónikus betegségek esetén és 65 év fölött különösen veszélyes. Átlagosan 5 nap kell a tünetek megjelenéséhez, de már addig is fertőzhetnek tehát már sokkal azelőtt is átadható, hogy valaki tüneteket mutatna.

hirdetes


Az első nap lehet, hogy semmi komolyat nem tapasztalsz magadon, mégis már cseppfertőzéssel fertőzhetsz másokat. Másszóval, ha nem is vagy az, viselkedj úgy, mintha már fertőzött lennél.


Ez a legfőbb oka annak, hogy távolságot tarts másoktól. Hiszen az emberekben nincs természetes immunitás ellene, sem pedig létező vakcina. Tehát az egyetlen mód, hogy elhagyja a népességet a vírus, hogy vagy mindenkit megfertőz, vagy korlátozzuk a terjedését. Az elszigetelődés egyfajta sorompót képez, ami sokat segít a sebezhető embereknek.


Jelenleg lehetetlen pontosan megmondani, hogy hány ember kapta el a vírust, azonban a nyilvános számok világszerte több, mint 387.000 esetet és 16.00 halálesetet mutatnak. Mivel kevés a teszt, valószínűleg az igazolt számoknál sokkal több betegről van szó, és sokan tünetmentesen vészelik át. Ezért mindenkiről azt kell feltételeznünk, hogy ő is megfertőződött.

hirdetes


Mi most a teendő? A higiénia a legfontosabb, a kézmosás és a kézfertőtlenítés, ha előbbire nincs lehetőség. Sok étterem bezárt és eseményeket halasztottak el, de ha még van is lehetőség arra, hogy kimozdulj, fontos, hogy ne tedd és annyira szigeteld el magadat másoktól, amennyire csak lehet. Minél előbb limitáljuk a másokkal való érintkezéseink számát, annál gyorsabban tűnik el a vírus.


Még ha kicsi is az esélye, hogy te komolyan megbetegedj, akkor is lényeges szerepet játszhatsz a terjedésében.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így győzd meg egy szerettedet, hogy otthon maradjon!

2020-04-03

Így győzd meg egy szerettedet, hogy otthon maradjon!

Lehet, hogy te komolyan veszed a szabályokat a koronavírussal kapcsolatban, de jó esély van rá, hogy van olyan szeretted, aki nem. Lehet, hogy anyukád még mindig heti többször megy vásárolni, a legjobb barátod próbál rávenni, hogy menj át hozzá, vagy a gyereked képtelen otthon maradni…

Ezeket a szabályokat tartsd be, ha boltba mész!

2020-04-02

Ezeket a szabályokat tartsd be, ha boltba mész!

Most az elővigyázatosság a legfontosabb, ennek alapján pedig a mindennapi szokásainkon is szükséges változtatnunk. Mivel enni kell, ezalapján pedig boltba is kell menni, vannak bizonyos szabályok, amiket érdemes betartani. A legfontosabbakat gyűjtöttük most össze!

Meddig fertőzőek azok, akik tünetmentesen átvészelik a koronavírust?

2020-04-02

Meddig fertőzőek azok, akik tünetmentesen átvészelik a koronavírust?

A koronavírus sokféle tünettel járhat és emberek ezrei számára a vírus a halált jelentette, de vannak olyanok is, akiknél a betegség gyakorlatilag láthatatlan. Vannak emberek, akik bár fertőzöttek, nem betegek, őket nevezik tünetmentes hordozóknak – akiknek egyáltalán nincs semmilyen tünetük (vagy annyira enyhék, hogy észrevétlenek maradnak).

Spenótos mac and cheese, ami függőséget okoz

2020-04-01

Spenótos mac and cheese, ami függőséget okoz

Készíts istenien finom krémes, spenótos mac and cheeset, amit az egész család imádni fog és így még azok is megeszik az egészséges spenótot, akik egyébként nem tennék!

Készíts házilag szájmaszkot, amit még varrni sem kell!

2020-04-01

Készíts házilag szájmaszkot, amit még varrni sem kell!

A koronavírus járvány miatt hatalmas a kereslet a szájmaszkokra, hiszen az orvosoknak, nővéreknek és más egészségügyi dolgozóknak maszkok millióira van szüksége. Éppen ezért világszerte sokan minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy maszkokat készítsenek, amit aztán eljuttatnak a megfelelő helyre. Hogyan készíthetsz magadnak szájmaszkot, ha nincs ott

Hogyan küzdj meg a folyamatos aggodalommal a nagyszüleid miatt?

2020-04-01

Hogyan küzdj meg a folyamatos aggodalommal a nagyszüleid miatt?

A koronavírus számtalan kihívás elé állít bennünket és azok, akiknek idős szülei, nagyszülei vannak, talán jobban aggódnak miattuk, mint saját maguk miatt. Lelkiismeretfurdalásunk van, amiért nem látogatjuk meg őket, holott tudjuk, hogy ez a legjobb és legtöbb, amit most tehetünk.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
63 075
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 486 348
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 2

Átlagos értékelés: 4.5