notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, mely állatok vannak a legnagyobb veszélyben, a kihalás szélén, Állatok, amik nagyon hamar kihalhatnak

hirdetes

Állatok, amik a kihalás szélén állnak

helloladies.hu

Mivel a mindennapjainkban nem találkozunk sokféle állattal nem is tudjuk igazán, hogy mennyien milyen nagy veszélyben vannak. Habár átlagemberként korlátozottak a lehetőségeink, hogy segítsünk rajtuk, adományokkal például mégis tehetünk azért, hogy a természetvédők megmentsék őket.

Állatok, amik a közeljövőben kihalhatnak

Amuri leopárd


Ez az Oroszországban található nagymacska sajnos nagyon közel áll a kihaláshoz, körülbelül 20-40 példány maradt már csak. Mint sok más nagymacskáét, az ő számukat is jelentősen csökkentette az orvvadászát, akik nem csak a leopárdok között végeztek nagy pusztítást, de az ő zsákmányállataikban is, így alig maradt mit enniük. A legritkább nagymacska a Földön.


Vietnámi antilop


Ha még sosem hallottál róla, az valószínűleg azért van, mert csupán 26 éve fedezték fel. Vietnám hegyei között él, de alig látni őket és pontosan a számukat sem tudják emiatt meghatározni, az azonban biztos, hogy az erdőírtás és a vadászat kritikusan veszélyes helyzetbe sodorta őket, az is lehet, hogy már csak néhány tucat példány él belőlük.

hirdetes


Szumátrai tigris


A WWF jelentése alapján kevesebb, mint 400 ilyen tigris maradt, köszönhetően annak, hogy egyre inkább csökken az élőhelyük területe, valamint az orrvadászat körülbelül 78%-uk haláláért felelős. Megfigyelés alatt állnak és a természetvédők próbálnak tenni azért, hogy megvédjék őket és a területeiket. Mi adományozással segíthetjük őket.


Jávai orrszarvú

hirdetes


Indonéziában él és a kihalás szélén áll, kevesebb, mint 70 példány maradt a világon. Jelenleg csak egy nemzeti parkban található, pedig egykor az élőhelyük Dél-kelet Ázsiától egészen Indiáig terjedt. Több oka is van, hogy ilyen rossz helyzetbe került, kezdve az előhelyeik rombolásától a különböző betegségekig. Mivel már csak nagyon kis helyen található, a populáció különösen ki van szolgáltatva a betegeségeknek, vagy akár egy természeti katasztrófának – gondolj csak egy vulkánkitörésre. A természetvédők azon dolgoznak, hogy egy másik védett területet is biztosítsanak számukra, a túlélésük érdekében.


Borneói törpeelefánt


A legkisebb elefánt Ázsiában, és bár minden elefánt populációt a világon fenyeget az orrvadászat, bizonyos fajták nagyobb veszélyben vannak, belőlük például csupán 1500 maradt. Az emberek sajnos tönkre teszik az élőhelyeiket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Újra divat a balerina cipő! - Így hord a tavaszi szezonban!

2024-04-15

Újra divat a balerina cipő! - Így hord a tavaszi szezonban!

Kényelmesek és sokoldalúak, tökéletes választások mindennapi viselethez és elegáns megjelenésekhez egyaránt. Hajtsunk újra a klasszikusokra és fedezzük fel, hogyan hordhatjuk őket a tavaszi szezonban!

Ez a 4 vitamin sokban befolyásolja a fogyásodat

2024-04-08

Ez a 4 vitamin sokban befolyásolja a fogyásodat

A megfelelő vitaminbevitel kulcsfontosságú a fogyás és az egészséges testsúly fenntartása szempontjából, és néhány vitamin különösen fontos szerepet játszik ebben a folyamatban.

Hogyan válhat egy szálloda igazán vendégközpontúvá?

2024-04-04

Hogyan válhat egy szálloda igazán vendégközpontúvá?

A szállodaüzemeltetés már régóta a vendégközpontúság és az élmények teremtése körül forog, és mindez a vendégek igényein, a kiváló kommunikáción át terjed.

Már reggel is kimerültnek érzed magad? Az ennek a tünete lehet!

2024-04-02

Már reggel is kimerültnek érzed magad? Az ennek a tünete lehet!

A reggeli kimerültség gyakran bosszantó és akadályozó tényező lehet a mindennapi életben, ám megfelelő megértéssel és kezeléssel jelentős mértékben csökkenthető.

10 szépítő termék a tavaszi megújuláshoz: Frissítsd fel arcbőröd!

2024-03-25

10 szépítő termék a tavaszi megújuláshoz: Frissítsd fel arcbőröd!

A tavasz közeledtével sokan keresik az újításokat a szépségápolás terén, és szeretnék frissíteni bőrápolási rutinjukat. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb szépítő termékeket, melyek segítségével könnyedén megújulhatunk és ragyogóvá tehetjük bőrünket a tavaszi időszakra.