notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, mely állatok vannak a legnagyobb veszélyben, a kihalás szélén, Állatok, amik nagyon hamar kihalhatnak

hirdetes

Állatok, amik a kihalás szélén állnak

helloladies.hu

Mivel a mindennapjainkban nem találkozunk sokféle állattal nem is tudjuk igazán, hogy mennyien milyen nagy veszélyben vannak. Habár átlagemberként korlátozottak a lehetőségeink, hogy segítsünk rajtuk, adományokkal például mégis tehetünk azért, hogy a természetvédők megmentsék őket.

Állatok, amik a közeljövőben kihalhatnak

Amuri leopárd


Ez az Oroszországban található nagymacska sajnos nagyon közel áll a kihaláshoz, körülbelül 20-40 példány maradt már csak. Mint sok más nagymacskáét, az ő számukat is jelentősen csökkentette az orvvadászát, akik nem csak a leopárdok között végeztek nagy pusztítást, de az ő zsákmányállataikban is, így alig maradt mit enniük. A legritkább nagymacska a Földön.


Vietnámi antilop


Ha még sosem hallottál róla, az valószínűleg azért van, mert csupán 26 éve fedezték fel. Vietnám hegyei között él, de alig látni őket és pontosan a számukat sem tudják emiatt meghatározni, az azonban biztos, hogy az erdőírtás és a vadászat kritikusan veszélyes helyzetbe sodorta őket, az is lehet, hogy már csak néhány tucat példány él belőlük.

hirdetes


Szumátrai tigris


A WWF jelentése alapján kevesebb, mint 400 ilyen tigris maradt, köszönhetően annak, hogy egyre inkább csökken az élőhelyük területe, valamint az orrvadászat körülbelül 78%-uk haláláért felelős. Megfigyelés alatt állnak és a természetvédők próbálnak tenni azért, hogy megvédjék őket és a területeiket. Mi adományozással segíthetjük őket.


Jávai orrszarvú

hirdetes


Indonéziában él és a kihalás szélén áll, kevesebb, mint 70 példány maradt a világon. Jelenleg csak egy nemzeti parkban található, pedig egykor az élőhelyük Dél-kelet Ázsiától egészen Indiáig terjedt. Több oka is van, hogy ilyen rossz helyzetbe került, kezdve az előhelyeik rombolásától a különböző betegségekig. Mivel már csak nagyon kis helyen található, a populáció különösen ki van szolgáltatva a betegeségeknek, vagy akár egy természeti katasztrófának – gondolj csak egy vulkánkitörésre. A természetvédők azon dolgoznak, hogy egy másik védett területet is biztosítsanak számukra, a túlélésük érdekében.


Borneói törpeelefánt


A legkisebb elefánt Ázsiában, és bár minden elefánt populációt a világon fenyeget az orrvadászat, bizonyos fajták nagyobb veszélyben vannak, belőlük például csupán 1500 maradt. Az emberek sajnos tönkre teszik az élőhelyeiket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Népszerű turista célpontok, amik még a mi életünkben eltűnhetnek

2020-09-14

Népszerű turista célpontok, amik még a mi életünkben eltűnhetnek

A jól ismert, népszerű helyekről, legyen akár modern, akár történelmi hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy örökké itt lesznek, sajnos azonban sok jelentős, kulturális nevezetesség van veszélyben világszerte.

Ezekre feltétlenül tanítsd meg a kiskutyádat!

2020-08-31

Ezekre feltétlenül tanítsd meg a kiskutyádat!

Egy kiskutyáról gondoskodni nem egyszerű feladat, néhány hónapig olyan mintha az embernek egy kisbabára kellene vigyáznia. Harapdálnak, a lakásban végzik el a dolgukat és folyamatosan ugatnak, azonban ebben a korban alapozhatjuk meg jó kapcsolatunkat, ami egész életen át kitarthat. Ha egy kölyökkutya kerül az otthonodba, érdemes betartani az alábbi

Szobanövények, amik biztonsággal tarthatók háziállatok mellett is

2020-08-25

Szobanövények, amik biztonsággal tarthatók háziállatok mellett is

Miért eszik meg a macskák és kutyák a szobanövényeinket? Biztosra kell mennünk, hogy csak olyanok vannak az otthonunkban, amik biztonságosak és nem mérgezőek számukra. Mindig célszerű olyan helyre tenni őket, ahol az állatok nem érik el, amennyiben ez lehetséges, de az alábbi növények valószínűleg nem okoznak számukra problémát!

Takarító tippek, amit minden gazdinak ismernie kellene

2020-08-19

Takarító tippek, amit minden gazdinak ismernie kellene

Mutatunk néhány gyakorlatias megoldást kisállat tulajdonosok számára, ami könnyebbé teszi majd a mindennapokat és leegyszerűsíti a takarítást!

7 figyelmeztető jel, hogy a kutyád hőgutát kapott!

2020-07-29

7 figyelmeztető jel, hogy a kutyád hőgutát kapott!

Nem mindig könnyű megállapítani, hogy a kutyánk hőgutát kapott, pedig fontos lenne mielőbb felismerni. Bemutatjuk, melyek azok a jelek, amiket minden gazdinak figyelnie kellene!

Erre az 5 dologra lesz szükséged egy mesébe illő eljegyzési partihoz

2023-06-02

Erre az 5 dologra lesz szükséged egy mesébe illő eljegyzési partihoz

Amikor eljegyzési partit tervez, sok mindent kell követni, azonban van 5 olyan dolog, amikre különösen nagy hangsúlyt kell fektetni, mert nagyon meghatározóak.