notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, melyek azok a Népszerű turista látványosságok, amik még a mi életünkben eltűnhetnek, köszönhetően az embereknek

hirdetes

Népszerű turista célpontok, amik még a mi életünkben eltűnhetnek

helloladies.hu

A jól ismert, népszerű helyekről, legyen akár modern, akár történelmi, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy örökké itt lesznek, sajnos azonban sok jelentős, kulturális nevezetesség van veszélyben világszerte. Az emberek jelenléte ugyanis romboló hatással van rájuk, ezek pedig sokkal többek, mint csupán turistalátványosság – egyediek, értékesek és régi idők, civilizációk maradványait őrzik, amik lehet, hogy hamarosan eltűnnek.

Népszerű turista látványosságok, amik nagy veszélyben vannak

Everglades Nemzeti Park


A floridai élővilágot bemutató védett terület sajnos az utóbbi években fennmaradásáért küzd. Nagyon népszerű célpont a turisták szemében évtizedek óta, ennek pedig megvan az ára. Az, hogy vajon fennmaradhat-e a hely, elsőként 1993-ban vetődött fel, amikor egy hurrikán csapott le rá, mégis az emberi jelenlét jelenti a legnagyobb fenyegetést. Az itteni élővilág nagyobb veszélyben van, mint valaha, köszönhetően többek között a megnövekedett szennyezésnek.


Taj Mahal


Nehéz elhinni, hogy ez a monumentális építmény, ami Indiában található veszélyben lenne, a szerkezetre azonban nagy hatással vannak az elemek, az elsődleges ok mégis, ami aggodalomra ad okot, hogy a Legfelsőbb Bíróság bezártathatja a látványosságot. Azzal fenyegetőzik ugyanis, hogy ha a kormány nem végez jobb munkát annak érdekében, hogy megóvja a helyet, be kell zárniuk. A szennyezés – a turisták és a környező terület iparosodása miatt – láthatóan változtatott a Taj Mahal eredeti kinézetén. Ezenkívül a rovarok is igen ártalmas hatással vannak rá, egy közeli folyóban ugyanis nagyon elszaporodott egy fajta az erős szennyezés miatt, ami az elmúlt években meggyengítette a szerkezetet.

hirdetes


Machu Picchu


hirdetes
Az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban található és igen népszerű látványosság. Ez a hely is a túl sok turista áldozata lett, ráadásul a környező terület féktelen urbanizációja, valamint tüzek, mind hozzájárultak ahhoz, hogy nagyon sokat kell dolgozni, hogy meg tudják menteni.


A Kilimandzsáró csúcsa


Tökéletes bizonyítéka arra, hogy még az óriások is a klímaváltozás áldozatává válhatnak. Habár a hegy maga Tanzániában nincs veszélyben, az ikonikus hóval borított csúcsa már igen – nagyon hamar a múlt homályába veszhet. Kutatók szerint 2030-ra teljesen eltűnhet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes