notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, melyek azok a Népszerű turista látványosságok, amik még a mi életünkben eltűnhetnek, köszönhetően az embereknek

hirdetes

Népszerű turista célpontok, amik még a mi életünkben eltűnhetnek

helloladies.hu

A jól ismert, népszerű helyekről, legyen akár modern, akár történelmi, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy örökké itt lesznek, sajnos azonban sok jelentős, kulturális nevezetesség van veszélyben világszerte. Az emberek jelenléte ugyanis romboló hatással van rájuk, ezek pedig sokkal többek, mint csupán turistalátványosság – egyediek, értékesek és régi idők, civilizációk maradványait őrzik, amik lehet, hogy hamarosan eltűnnek.

Népszerű turista látványosságok, amik nagy veszélyben vannak

Everglades Nemzeti Park


A floridai élővilágot bemutató védett terület sajnos az utóbbi években fennmaradásáért küzd. Nagyon népszerű célpont a turisták szemében évtizedek óta, ennek pedig megvan az ára. Az, hogy vajon fennmaradhat-e a hely, elsőként 1993-ban vetődött fel, amikor egy hurrikán csapott le rá, mégis az emberi jelenlét jelenti a legnagyobb fenyegetést. Az itteni élővilág nagyobb veszélyben van, mint valaha, köszönhetően többek között a megnövekedett szennyezésnek.


Taj Mahal


Nehéz elhinni, hogy ez a monumentális építmény, ami Indiában található veszélyben lenne, a szerkezetre azonban nagy hatással vannak az elemek, az elsődleges ok mégis, ami aggodalomra ad okot, hogy a Legfelsőbb Bíróság bezártathatja a látványosságot. Azzal fenyegetőzik ugyanis, hogy ha a kormány nem végez jobb munkát annak érdekében, hogy megóvja a helyet, be kell zárniuk. A szennyezés – a turisták és a környező terület iparosodása miatt – láthatóan változtatott a Taj Mahal eredeti kinézetén. Ezenkívül a rovarok is igen ártalmas hatással vannak rá, egy közeli folyóban ugyanis nagyon elszaporodott egy fajta az erős szennyezés miatt, ami az elmúlt években meggyengítette a szerkezetet.

hirdetes


Machu Picchu


hirdetes
Az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban található és igen népszerű látványosság. Ez a hely is a túl sok turista áldozata lett, ráadásul a környező terület féktelen urbanizációja, valamint tüzek, mind hozzájárultak ahhoz, hogy nagyon sokat kell dolgozni, hogy meg tudják menteni.


A Kilimandzsáró csúcsa


Tökéletes bizonyítéka arra, hogy még az óriások is a klímaváltozás áldozatává válhatnak. Habár a hegy maga Tanzániában nincs veszélyben, az ikonikus hóval borított csúcsa már igen – nagyon hamar a múlt homályába veszhet. Kutatók szerint 2030-ra teljesen eltűnhet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

2023-08-04

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 hasznos tippet, amelyekkel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet és megóvhatod azt a lehetséges veszélyektől.

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

2023-07-14

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

Régebben a szállodát éjszakázási helynek tekintették. Egy ágy és egy fürdőszoba elég volt az ügyfelek elégedettségéhez. De ma a mai utazók igényei megváltoztak!

Állatok, amik a kihalás szélén állnak

2020-09-14

Állatok, amik a kihalás szélén állnak

Mivel a mindennapjainkban nem találkozunk túl sokféle állattal nem is tudjuk igazán, hogy mennyien milyen nagy veszélyben vannak. Habár átlagemberként korlátozottak a lehetőségeink, hogy segítsünk rajtuk, adományokkal például mégis tehetünk azért, hogy a természetvédők megmentsék őket.

Ezekre feltétlenül tanítsd meg a kiskutyádat!

2020-08-31

Ezekre feltétlenül tanítsd meg a kiskutyádat!

Egy kiskutyáról gondoskodni nem egyszerű feladat, néhány hónapig olyan mintha az embernek egy kisbabára kellene vigyáznia. Harapdálnak, a lakásban végzik el a dolgukat és folyamatosan ugatnak, azonban ebben a korban alapozhatjuk meg jó kapcsolatunkat, ami egész életen át kitarthat. Ha egy kölyökkutya kerül az otthonodba, érdemes betartani az alábbi

Szobanövények, amik biztonsággal tarthatók háziállatok mellett is

2020-08-25

Szobanövények, amik biztonsággal tarthatók háziállatok mellett is

Miért eszik meg a macskák és kutyák a szobanövényeinket? Biztosra kell mennünk, hogy csak olyanok vannak az otthonunkban, amik biztonságosak és nem mérgezőek számukra. Mindig célszerű olyan helyre tenni őket, ahol az állatok nem érik el, amennyiben ez lehetséges, de az alábbi növények valószínűleg nem okoznak számukra problémát!

5 szín, amely boldogtalan hangulattal árasztja el a nappalidat

2023-09-08

5 szín, amely boldogtalan hangulattal árasztja el a nappalidat

Amikor olyan színeket választunk a nappalinkba, amelyek nem illenek hozzánk vagy nem harmonizálnak a térrel, könnyen előfordulhat, hogy boldogtalan és nyomasztó lesz.