5 "egészségtelen" étel, ami valójában nagyon is jót tesz!

helloladies.hu

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nincs is jobb, mint rájönni, hogy sok étel egyáltalán nem is tesz olyan rosszat nekünk, mint azt hisszük! Sok olyan élelmiszer van, ami nem érdemelte meg, hogy rossz hírnévre tegyen szert, pedig sajnos ha valamiről elterjed, hogy rossz, nagyon nehéz elhinni az ellenkezőjét. Az alábbiakat viszont tényleg át kellene értékelni!

Tojás


Egy ideig azt tartották, hogy a tojásban sok a zsír és koleszterin, ami negatívan hat az egészségünkre, ma viszont már tudjuk, hogy nem olyan magas a zsírtartalma, ráadásul van benne jó zsír is, valamint az ételekben található koleszterin nem kapcsolható közvetlenül a vér koleszterinszintjéhez. Viszont sok benne a protein, vitamin, itt pedig megtaláljátok, miért is tesz olyan jót a testnek!


Fagyasztott ételek


Ezekről általában a pizza vagy a fagyi jut eszünkbe, azonban a zöldségek, gyümölcsök akkor lettek lefagyasztva, amikor a legérettebbek, vagyis amikor a legtöbb bennük a tápanyag, vitamin, ásványi anyag. Ennél fogva pedig bátran használhatjuk bármilyen fogáshoz!

hirdetes


Kávé


Ha túl sokat iszunk belőle, kétségtelenül van mellékhatása – gyors szívverés, izzadás, hasmenés – de mértékkel fogyasztva a legtöbb esetben jót tesz az egészségnek. Van benne B-vitamin, sőt még a cukorbetegség kockázatának csökkentésével is összekapcsolták. Arra viszont figyelni kell, hogy mit teszünk bele, mert az édesítők, cukor tényleg káros lehet.


Szénhidrát

hirdetes


Kenyér, bizonyos zöldégek, zab – ezeket sokan kerülik, mert sok bennük a szénhidrát, azonban a szerveinknek – különösen az agynak, vesének és izmoknak – szüksége van rá a megfelelő működéshez. A test ezekből nyer leginkább energiát, valamint nagyon fontos, hogy rost is van bennük, ami az emésztésnek nagyon jót tesz.


Glutén


Nagyon rossz a hírneve és megtalálható az árpában, búzában, rozsban, ami miatt sokan hanyagolják a fehér kenyeret, tésztákat. Azonban ha a teljes kiőrlésű verzióját választjuk azoknak a termékeknek, amik tartalmazzák ezeket a gabonákat, az hihetetlenül egészséges döntés! Azok, akik lisztérzékenyek, gluténérzékenyek tapasztalnak csak negatív egészségügyi hatást, ha glutént fogyasztanak, a többiek bátran ehetik!


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2025-08-22

Hogyan javíthatjuk nőként a kardiovaszkuláris értékeinket?

Nőként is sokat tehetsz a szívedért: tudatos táplálkozással, mozgással, stresszkezeléssel és rendszeres szűréssel javíthatod kardiovaszkuláris értékeidet.

2025-06-25

Travel influencer – 5 tipp, hogy ne csak álom, hanem megvalósítható cél legyen

Szeretnél travel influencer lenni? Mutatunk 5 tippet, amivel az álomból megvalósítható cél lehet – tartalom, közösség, márkaépítés és együttműködések.

2025-09-15

Esküvői mosoly villámgyorsan: így segítenek a porcelán héjak

Az esküvő legszebb kiegészítője a mosolyod. A porcelán héjak rövid idő alatt varázsolnak természetes, ragyogó fogsort a nagy napodra.

2025-04-28

Turizmus kihívások 2025-ben – Így készülj a szezonra!

Tudd meg, milyen kihívásokkal néz szembe a turizmus 2025-ben, és hogyan készülhetsz fel sikeresen a szezonra szálloda és turizmus tanácsadással!

2025-04-25

Karrier tanácsok orvosnőknek – Lépj a létra tetejére!

Karrierépítési tippek orvosnőknek: hogyan érvényesülj nőként az orvosi pályán, és milyen lehetőségeket kínál például egy belgyógyász állás?

2025-10-17

Ezeket ellenőrizd, mielőtt fűtésre váltasz a klímával

Ne kapcsold be fűtésre a klímát anélkül, hogy átnéznéd! Mutatjuk, mit kell ellenőrizni a szezon előtt – a tiszta levegő és jobb hatásfok érdekében.

Legnépszerűbb cikkeink

Egészség Egészséges táplálkozás Érdekességek Étrend Táplálkozás