Készíts egészséges Kombucha teát otthon, egyszerűen!

helloladies.hu

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A kombucha egy hagyományos kínai ital, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. Lassan, de biztosan ez a teakülönlegesség nagyobb teret hódít az egészséges életmódot kedvelők körében, egyre több helyen találkozni vele, viszont elég drága és sokan nem tudják, hogy otthon is könnyedén elkészíthető.

Számtalan pozitív hatással bír az egészségre, emésztésre, ha gázokkal és felfúvódással küzdünk akkor is nagy hasznunkra lehet, ha a hagyományos gyógyszerek nem segítenek. Megmutatom, hogy készítheted el!


Nem kell tapasztalt szakácsnak lenni ahhoz, hogy elkészítsük, bárki sikerrel járhat néhány egyszerű lépés betartásával. Ha kész, egy édes-savanyú, pezsgő teát kapunk, az ízéért pedig nagyon sokan odáig vannak! A 10 napos erjedési időszak alatt a gombák a cukorból táplálkoznak, így sokszorosan megnő a számuk, így egy olyan italt kapunk, ami nem csak nagyon finom, de az egészségre is nagyon jó hatással van és gyomorpanaszok esetén különösen érdemes alkalmazni! Ha eddig nem találtál megoldást a problémáidra, mindenképp ajánljuk, hogy próbáld ki, hiszen rengetegen beszámoltak pozitív hatásairól!

hirdetes


Amire szükség van

 

  • üvegkancsó/nagyobb befőttesüveg
  • szellőző anyag vagy filter (mint kávéfilter)
  • befőttes gumi
  • szűrő (műanyag)


Alapanyagok

 

  • 750 milliliter tiszta víz (érdemes szűrt vizet használni)
  • 50 gramm cukor
  • 2 fekete vagy zöld tea filter
  • kombucha gomba

Talán az egyik legnehezebben beszerezhető anyag a gomba. A legjobb egy olyan ismerőstől kérni, aki már egy ideje foglalkozik vele, valószínűleg szívesen ad belőle, de online is vásárolhatunk.


Elkészítés

 

  1. Főzd meg a teát úgy, ahogy szoktad.
  2. hirdetes
  3. Hagyd lehűlni szobahőmérsékletűre.
  4. Add hozzá a cukrot és óvatosan keverd össze.
  5. Add hozzá a gombát is.
  6. Fedd le az üveget egy szellőző ruhával és befőttes gumival erősítsd a tetejéhez.
  7. Hagyd sötét, hűvös helyen szobahőmérsékleten 7-30 napig.
  8. Ha az erjedési folyamat befejeződött (ezt a fanyar ízből tudhatjuk, valamint a gombák növekedéséből), tegyük be a hűtőbe.


Az ideális időtartam 10 nap, időnként megkóstolhatjuk a teát, hagyatkozzunk az ízlésünkre, így könnyebb eldönteni, mikor kell áthelyezni a hűtőbe.


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

Egészség Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Életmód Érdekességek Étrend Gasztró Recept Táplálkozás