notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg mi történik ha nem eszel

hirdetes

Mi történik ha nem eszel?

helloladies.hu

A kaja egy örök dilemma az embereknél, az edzés mellett. Mert ugye  egy részről ott van a gondolat a fejükben, hogy egészségesen kéne  táplálkozni, nem enni finomított szemeteket, édesített, ízesített és agyonsózott cuccokat. Másrészről viszont hiába van leírva az, hogy  normális mennyiség kell, ez még mindig félelemmel tölti el az egyszeri  nőt, mert az újságban azt olvassa, hogy keveset kell enni, mert az a  tuti.

Az enni vagy nem enni dolog egy örök dilemma az embereknél

Itt jönne az a rész, hogy felhívom a figyelmed a fejedben lévő zselés  masszára és szólok, hogy jó lenne, ha a használnád! Tény és én is tudom, hogy ez veszélyes dolog, mert sokan nem merik beindítani és gondolkodásra használni az agyukat, de tegyünk egy  próbát.


Kezdjük azzal, ami bukta


Soha nem volt jó és soha nem is lesz az. Hiába írják le ezerszer nagyokos újságírók, attól még ugyanúgy a hülyeség netovábbja lesz. Bár tény, hogy mindig lesz rá egy újabb  idióta, aki benyeli a sztorit. Ó, bocsi, Te is benyelted és most gonosz vagyok, mert leidiótáztalak?  Bocsi, próbálj meg rajta változtatni.


A koplalás, még soha nem működött és soha nem is fog


Persze, értem én, hogy amikor valaki egy 130 kiló környékére van  felhízva és véletlenül, valami kegyetlen tragédia folytán két napig nem  kap enni, akkor leugrik róla 4 kiló, de ettől ez még nem csodaszer. Ez egy átlag alkatú ember esetében, akin van mondjuk 5 kiló felesleg,  kb. 10-20 deka fogyás. Ismerem a sztorit és a magyarázatokat, miszerint nekem vastag a  bőröm, vastagok a csontjaim és mind közül a legszánalmasabb, hogy  genetikailag vagyok kövér.

Hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, ez tényleg egy komplikált  kérdés. A hízás nem az.  Nagyon kicsi annak az embermennyiségnek az aránya, aki valóban, valami genetikai defekt következtében hízik el. A többség a szar életmódnak, a lustulásnak és minőségileg hulladéknak  mondott kaják fogyasztásától hízik el. Az elhízás következtében  alakulnak ki nála azok a betegségek, amikre hivatkozni próbál. De itt  érdemes megjegyezni és felhívni rá a figyelmet, hogy nem genetikailag vagy kövér, hanem a kövérséged nyomán kialakult betegségek miatt  nem jó számodra az élet.

hirdetes

Nagyon sokan egy kis túlsúlyból indulnak. Elindul a szikra a fejükben és  ahelyett, hogy használnák az agyukat, valami hulladék újság  táplálkozási rovatában olvasott diétát próbálják ki.  Ez egy ideig nem is gáz, de mondjuk a második hét vége felé, már a  f*sza kivan az embernek attól, hogy csak egy almát, meg narancsot ehet, minimális joghurttal, így aztán visszaáll a normális kajálásra.  Ennek következtében a kezdeti 4-5 kiló feleslegből, a jojó effektusnak  köszönhetően lesz 7-8. A 7-8 kilóra még rájön egy téli szezon, amikor alapból kicsit jobban raktároz a szervezet és máris 10 kilónál járunk.

Itt jön az, hogy a hülyeség határtalan és mázli, hogy nem halálos


Nem  törődve azzal, hogy eddig sem jött be a dolog, újra belevágnak egy  fogyókúrába. Ennek megint az lesz a hatása, hogy mire két kiló lemegy  addigra már tarthatatlan érzés és újra jön a kajálás. Máris ott járunk, hogy 12-15 kiló. És ez még csak két nagyobb próbálkozás volt. De rosszabb esetben van  benne 10 másik kisebb, pár napos léböjt kúra, meg tisztító kúra…

hirdetes

Használd az eszed, nem tisztító kúra kell, hanem, hogy felemeld a hátsód és mozogj!

A test normális működését te sem fogod tudni megváltoztatni és senki sem azzal, hogy leír egy fogyókúrás cikket. Ez ugyanis nem így megy, ez egy sokkal logikusabb és ésszerűbb dolog.

A való élet is így működik

Az embereknek van pénze, aminek értéke is van, így elmennek és költenek. Teszik mindezt azzal a nyugodt tudattal, hogy semmi gond, hónap végén újra kapom a fizetést és megint lesz pénzem. Elmennek és vesznek tv-t, kajálnak étteremben, vásárolnak autót, vesznek ruhákat, háztartási cuccokat... minden, amit akarnak. Maradjunk a ruhánál. Ha te veszel ruhát, akkor az a cég fog tudni alkalmazni egy tervezőt, egy szabót, egy varrónőt, egy szállítót, pár alkalmazottat, akik mind fizetést kapnak és minden hónapban megkapják így ők is tudnak költeni.

A dolgozók után adókat és járulékokat fizetnek, a termékeken áfa van... szóval, áramlik a pénz, dübörög a gazdaság, mert van fogyasztás. Viszont, ha az emberek nem mennek el és nem vásárolnak, mert nem biztos, hogy legközelebb is kapnak fizetést, nem vesznek ruhát, hogy a példánál maradjunk, akkor nem kell szabó, varrónő, szállító, bolti alkalmazott, mert ezekre nincs kereslet, így lehúzzák a rolót. Ezek az emberek szintén nem fognak tudni költeni, így egy idő után a műszaki bolt is lehúzza a rolót és még kevesebb költeni tudó emberrel egyszer csak az egész kártyavár maga alá fog fordulni. Ha az emberek nem költenek, nem pörög a gazdaság. Így van ez a tested esetében is.

Amikor eldöntöd, hogy visszafogod a kajálást, akkor az agyad érzékeli. Hirtelen visszaesés következik be, így az első nap éhes leszel. A második nap is hasonlóan telik. Aztán az rájön, hogy itt most nincs kaja, így gazdaságosabb működésre kell ráállni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes