notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg mi történik ha nem eszel

hirdetes

Mi történik ha nem eszel?

helloladies.hu
Az enni vagy nem enni dolog egy örök dilemma az embereknél

Ez a következő módon fog kinézni


A tested érzékeli, hogy kevés kalória áramlik befelé, ezért azt, ami bejön igyekszik elraktározni. A raktározás legmegfelelőbb és leggazdaságosabb módja, a tested esetében a zsír lesz. Az agy tudtodon kívül oszt szoroz és kiszámolja, hogy ilyen minimális kaja mellett, mint mondjuk 1200-1400-1600 kalória, hogyan tudna megfelelően működni. Mondhatni, hogy ír egy listát, hogy mi mennyit fogyaszt? Ahogy te is teszed, ezt, amikor meg kell szorítani a nadrágszíjat és ki kell húzni a listáról azokat a költekezéseket, amik úgymond "luxus" dolgok és nem feltétlenül szükségesek. Ilyen lehet például, hogy leteszed az autót és inkább tömegközlekedéssel jársz.

Vannak a fix dolgok, amiken nem lehet változtatni

Az agy, a szív, a tüdő, az emésztő szerv rendszerek... ezeknek működni kell. Mi akkor a luxus? Az izom. Ha nő az izmok mennyisége, akkor vele együtt nő az alap kalóriaigénye is a testnek. Mivel itt a bevitt kalória mennyisége csökken, ezért a legjobb megoldás a gazdaságos működésre, ha az izmokat "leégeti" a test.

Egyszerűen eltűnik szép lassan. Amikor a nem evést megspékeled azzal, hogy mellé még sportolsz is, akkor csak még jobban felgyorsítod ezt a folyamatot. A valóságban a dübörgő gazdaságot úgy lehetne összehozni a tested esetében, hogy a fogyasztást, a normális szintre emeled. 

1200-1400-1600-1800 kalória rettenetesen kevés egy nőnek

hirdetes

Főleg, ha még sportol is. Sporttal kapcsolatos könyvek tucatjai erősítik meg, hogy 2000 kalória egy nő esetében az alap napi kalória igény. Ha ez alatt viszel be, akkor már fellép az előbb hozott példa és kezdődik a leépülés. Főleg, ha még sportolsz is mellette.Gondolj bele, hogy mondjuk, 1500 kalóriát eszel és mellette súlyzós edzés csinálsz. Feltételezem, hogy tényleg kemény az edzés, amivel úgy 600 kalóriát le is lehet dolgozni. Súlyzós edzés nem olyan, mint a kardió, ezért is ez a csodaszer. Itt még akkor is tart a megemelkedett kalóriafelhasználás, mikor hazamentél. A regenerálódás, fejlődés... mind kalóriát igényel ugyanis. Leszek jó fej és azt mondom, hogy még 400 kalóriát siker letudni. Máris 1000 kalória deficitet hoztál össze az 1500 kalóriából. Vagyis 500 kalória maradt arra, hogy a tested "normálisan" működjön. Az agyadnak, a szívednek, a veséknek, a májnak... ennyiből lehet csak gazdálkodni. Ez harmat gyenge, ez az életben maradáshoz sok, a túléléshez kevés kategória. Ebből egy brutál nagy hízás lesz, egy rakás kellemetlen betegséggel karöltve.

hirdetes

Intenzíven sportoló nők esetében a szakkönyvek olyan 2500 kalória körüli értéket írnak


Testsúlykilónként 2, de akár 2,5 g fehérjével. Ennek egy része kaja, maradék része pedig fehérje port, "turmix" formájában.Ebben az esetben, már az agy úgy fog kalkulálni, hogy oké, kapok megfelelő mennyiségű kalóriát, folyamatosan kapom, tehát nem kell raktározni, ezért fel lehet pörgetni az anyagcserét. Van miből izmot építeni, mert kapom a fehérjét. Jó lenne gazdaságosan működni, de ez nem jöhet össze úgy, hogy a felesleges zsírt is cipeljük, így attól megszabadulunk. Helyette kerek popsit, lapos, izmos hasat, formás combokat építünk.

Van büntetése is hülyeségnek, mert hibázni következmények nélkül nem lehet. Amikor eljutsz oda, hogy megfogadod a helyes tanácsot, akkor megint hízni fogsz, mer a jojó effektus újra beindul. Kell egy kis idő, míg az agyad érzékeli, hogy normális úton haladnak a dolgok. Onnantól kezdve viszont nagyon gyorsan beindul a változás.

Szoktak panaszkodni arra is, hogy vastagodnak. Persze, egy olyan izom, amit előtte soha nem használtál, sőt nagy eséllyel le is épült, az terhelés hatására vastagodni kezd. Hiába edzettél előtte, ha nem volt megfelelő mennyiségű fehérje és megfelelő mennyiségű, minőségű kaja a szervezetedben, mert így nem tudott izom fejlődni. Hiába edzettél, nem lett izmos feneked és nem lett feszes combod.

Nincs jobb megoldás, mint normálisan kajálni, keményen edzeni és az agyad ezt érzékelve egy tökéletes testet fog építeni neked.

Nem a kilókat kell nézni, hanem a tükörben a változást! A mérleg hazudhat, a tükör és a ruhaméret nem fog.

Szerző:
Kiss Sándor - Sasa
facebook.com/sasafitness

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes