notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A gyerekek és a fogápolás: Ezért nagyon fontos

hirdetes

Ezért fontos a fogápolás a gyermekeknél

SzSz

Egy bizonyos korig minden szülő legnagyobb felelőssége gondoskodni gyermeke épségéről és egészségéről – különös tekintettel a fogak egészségére. A megannyi édesség, cukros étel és ital mind veszélyt jelentenek a gyermekek fogaira, és a szülők feladata megakadályozni, hogy ezek már fiatal korukban súlyos problémákat okozzanak szájukban.

Ezért fontos a fogápolás a gyermekeknél: Egy fogorvos válaszol

Szülőként bizonyára te is azt szeretnéd, hogy gyermekeid egészséges, ragyogó fogakkal mosolyoghassanak. Szerencsére egy kis odafigyeléssel és gondoskodással biztosíthatod ezt. Nincs olyan gyermek, aki önszántából ellátogatna a fogorvoshoz, így a te feladatod lesz emlékeztetni őket, hogy figyeljenek oda fogaik egészségére.

A következőkből kiderül, hogy miért olyan fontos a fogápolás (különösen a gyermekek számára), és hogy milyen következményekkel járhat, ha elhanyagolod. Végezetül, néhány hasznos tippet is olvashatsz arról, hogy hogyan gondoskodhatsz gyermekeid fogainak egészségéről!

Miért fontos a fogápolás?

Védelmet nyújt a lyukas fogak ellen

A lyukas fogakat a fogakon megtapadó ételmaradékokban tenyésző baktériumok okozzák. Ezek a baktériumok olyan vegyületeket termelnek, amelyek lepedéket képeznek, ami szintén hozzájárul a fogszuvasodáshoz.

hirdetes

A fogszuvasodás számos egyéb egészségügyi problémát is okoz, úgymint fog- és ínyfájást, ínyduzzadást, fertőzéseket, és így tovább. Ha nem kezelik időben, akkor egyik fogról a másikra is átterjedhet, és megnehezítheti az evést vagy akár a beszédet is. Sok gyermek fájdalmas, álmatlan éjszakákat kénytelen végigszenvedni egy-egy lyukas fog miatt. Ha szeretnéd elkerülni ezeket, akkor gondoskodnod kell gyermekeid fogainak egészségéről.

hirdetes

Éppen ezért vidd el gyermeked a Lévai Dental Fogászatára, ahol kedves szakemberek várják a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt, hogy fogaikat egészségessé varázsolhassák! Ha szeretnél többet megtudni arról, hogyan tehetsz a fogszuvasodás ellen és bejelentkeznél gyermekeddel a Lévai Dental rendelőjébe, akkor kattints az alábbi linkre: fogászat Törökbálint! 

Elkerülhetők vele a fogínyproblémák

Amikor a fogíny felduzzad, bepirosodik, vagy fájni kezd, az az ínygyulladás kialakulásához vezethet, ami még így is az enyhébb fogínyproblémák közé tartozik. Persze ez már önmagában is rengeteg kellemetlenséget okoz a kisebb gyerekeknek, különösen, ha súlyosabb fertőzéseket is előidéz. Rosszabb esetben még a fogakat védő zománcot is károsíthatja. További tünetek lehetnek a vérző fogíny fogmosás közben, a fogíny gyulladása, és így tovább. Jobb nem megvárni ezt!
 

A következő oldalon még többet megtudhatsz a fogápolás fontosságáról!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes