notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A gyerekek és a fogápolás: Ezért nagyon fontos

hirdetes

Ezért fontos a fogápolás a gyermekeknél

SzSz
Ezért fontos a fogápolás a gyermekeknél: Egy fogorvos válaszol

Megelőzhető a kellemetlen lehelet

A kellemetlen lehelet, azaz a halitosis általában egészségtelen fogakra utal. Ez súlyos problémát jelenthet a gyermekeknek, főleg amikor barátaikkal próbálnak együtt játszani. Fontos a rendszeres fogápolás a fogak és a fogíny egészségének megőrzése érdekében, amivel a kellemetlen lehelet is megelőzhető.

Az egész szervezetre pozitív hatással van

Sokan nem tudják, de a fogak, a fogíny és összességében száj egészsége hatással van a test általános egészségére. A dentális problémák, különösen a fogíny fertőzései súlyos szövődményekhez vezethetnek, úgymint stroke-hoz, cukorbetegséghez vagy akár szívbetegséghez is. Szerencsére a gyerekeknél ez a veszély kevésbé fenyeget, de ha valamivel, akkor ezzel nem éri meg kockáztatni.

hirdetes

Segít időben felfedezni a száj problémáit

Rendszeres vizsgálatok mellett egy fogorvos képes időben felfedezni a száj és a fogak különböző problémáit, így azokat könnyebb lesz megelőzni, vagy legalább csillapítani. Egy jó fogorvos továbbá hasznos tanácsokat is ad majd a gyermekek leggyakoribb fog- és ínyproblémái elleni védekezésre.

hirdetes

Előkészíti a terepet a maradó fogak számára

Sokan gondolkodnak úgy, hogy a gyerekek tejfogai idővel úgyis kipotyognak majd, így nem kell olyannyira odafigyelni rájuk. A valóság az, hogy a tejfogak állapota alapozza meg a később érkező és maradó fogak egészségét is. A fogápolás gyermekeknek tehát egy hosszútávú egészségügyi befektetés, ami a későbbiekben súlyos és fájdalmas problémákat előzhet meg.

Tündöklő mosolyt biztosít

A sárguló fogak sok gyerkőc önbizalmát csorbíthatják, hiszen nem mosolyoghatnak olyan őszintén, mint amennyire egy gyermeknek tudnia kellene. Ne hagyd, hogy gyermeked arcáról eltűnjön a mosoly, és azok a huncut vigyorok, amik a legjobb családi fényképeket ihletik.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes