notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így gyógyul a tested, ha többé nem cigizel

hirdetes

Így gyógyul a tested, ha többé nem cigizel

helloladies.hu

Lehet, hogy a dohányzás ideiglenesen enyhíti a stresszt, de negatív hatásai miatt nem éri meg. Ebben a cikkben végig vesszük, hogyan gyógyul a tested, ha leszoksz és hogyan helyettesítheted, ha úgy érzed, túl nagy a nyomás.

Így gyógyul a tested, ha többé nem cigizel

A test oxigén szintje visszatér a normálishoz


A cigi szívása közben sok szénmonoxidot lélegzünk be, ami elfoglalja az oxigén szintjét a testben. Azok vérében, akik napi egy dobozzal elszívnak, 3-6%-os a szénmonoxid szint, az ideális pedig kevesebb, mint 1%. A magasabb mennyiségnek köszönhetően, a testnek keményebben kell dolgoznia, hogy elegendő oxigént juttasson a szervekbe. Ha 8 óráig nem gyújtasz rá, az oxigénszint máris helyre áll, és a test esélyt kap, hogy megszabaduljon a szénmonoxidtól.


Jobb lesz a szaglásod és az ízlelésed


Leszokás után két nappal a szagok és ízek érzékelése visszatér a normális állapotába. A cigarettában található függőséget okozó anyagok elnyomják az érzékeket. Ezért amikor a test megszabadul a méreganyagoktól újra megfelelően fog működni. Az étel jobban ízlik és a kedvenc gyertyád illata is sokkal élvezhetőbb lesz.

hirdetes


Jobb lesz a keringés


A vérkeringés már 20 perccel az utolsó szál elszívása után javul. Ha nem gyújtasz rá újra, csökkented a szívroham, stroke és más komoly betegségek kockázatát, mivel a vér jobban áramlik a szívedbe és más szervekbe.


Kevesebb köhögőroham és fertőzés fog jelentkezni


A dohányzás irritálja a tüdőt, és növeli a fertőzések kockázatát, mivel gyengébb az immunrendszer. A mindennapos dohányzás a tüdő gyulladásához vezet, ami nehezebbé teszi a lélegzést. Attól függően, milyen hosszú időszak telt el dohányzással, a leszokással segítheted, hogy visszatérjen normális állapotába.

hirdetes


Több energiád lesz


2 héttel a leszokás után jelentős növekedést fogsz észlelni az energiaszintben. A nikotin és más káros anyagok testbe való juttatása nélkül, elkezdődik a méregtelenítés. Valószínűleg nagyobb érdeklődést mutatsz majd a különböző tevékenységek iránt, sokan kezdenek el edzeni, hogy a dohányzás helyett így engedjék ki a stresszt, mert az endorfinhoz hasonló kémiai anyagokkal lát el.


Egészségesebb lesz a szíved


5-10 évvel a leszokás után a szívrendszeri zavarok, szívroham kockázata egyenlő lesz azéval, aki soha nem dohányzott. Habár kell egy kis idő a gyógyuláshoz, minél hamarabb teszed le, annál hamarabb kezdődhet meg ez a folyamat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Akaraterő Átalakítás Betegség Egészség Egészséges életmód Érdekességek Férfi Tanács