Így lesz szögegyenes a hajad!

Így lesz szögegyenes a hajad!

helloladies.hu

Mivel idén úgyis az egyenes haj lesz a divat, megosztjuk veletek, hogy lehet olyan szép eredményt elérni otthon, mint a fodrásznál. Ezeket a tippeket betartva olyan lesz a hajatok, mintha most léptetek volna ki a szalonból.

Így lesz szögegyenes a hajad!

Teljesen száraz hajjal kezdj


Mindig szárítsd meg a hajad, mielőtt elővennéd a hajvasalót. Különböző módszerek vannak az egyenesítésre, attól függően, hogy milyen típusú a hajad.


Ha göndör hajad van, már szárítás közben egyenesítsd


Ez azért fontos, mert így nem kell sokszor áthúzni ugyanazt a tincset a hajvasalóval, ami károsítja a hajat és a nagyobb gubancokat már hajszárítás során ki tudod fésülni. Szűkítővel használd a hajszártót és egy széles kefével olyan egyenesre szárítsd a hajad amennyire csak lehet. Igaz, hogy így több időt vesz igénybe a folyamat, de ez vasalás közben meg fog térülni.


•    Fektess be egy olyan hajszárítóba, aminek van szűkítője.
•    Az alsó réteg kivételével tűzd fel a hajad egy nagy csattal. Alul legyen a kefe, felülről pedig fogd szendvicsbe a hajad a hajszárítóval.
•    Lassan haladj a hajtövektől a hajvégek felé, amíg a gubancok el nem tűnnek.
•    Ismételd ezt addig, amíg a göndör tincsek ki nem simulnak, mielőtt nekiesel a hajegyensítővel.
•    Rétegenként haladj.


Ha egyenes vagy kissé hullámos a hajad hagyd, hogy magától megszáradjon


Akiknek amúgy is majdnem egyenes haja van, könnyebb a dolga. Ha hagyod, hogy  megszáradjon a levegőn, nem károsítod extra hővel feleslegesen. Elég ha este megmosod, hogy legyen ideje megszáradni, reggel pedig kezdheted a vasalást.


Ne használj olajos hővédőket


Minden nap egyenesíted a hajad? Ez esetben jó, ha használsz hővédőt, hogy megóvd a hajad a hő okozta károktól, de kerüld az olyat, amiben olajok vannak. Hosszú távon ezek károsítják a hajat. Inkább olyan terméket használj, ami kevesebb olajat tartalmaz, de ugyanolyan szép hatást lehet vele elérni. Ez a legjobb opció azoknak, akik napi szinten egyenesítik a hajukat.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Átalakítás Csajos DIY Haj, frizura Praktikák Szépségápolás Trendek