notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk melyek azok a gyakor hibák egy helyiség színének kiválasztásakor, amit sokan elkövetnek, Hibák a festék kiválasztása során

hirdetes

Ne kövesd el ezeket a hibákat, amikor festéket választasz!

helloladies.hu

Kiválasztani a festékszínt, amivel évekig együtt kell majd élnünk nagyon nehéz döntés, ráadásul amikor egy apró mintából kell választanunk, egyáltalán nem könnyű elképzelni, hogy is fog kinézni, ha az egész fal olyan lesz, hogy arról már ne is beszéljünk, hogyan változik az árnyalat különböző fényviszonyoknál. Összeszedtük a leggyakoribb hibákat, amiket az emberek gyakran elkövetnek a szín kiválasztása során és hogy mit tegyél helyettük, hogy elégedett legyél a végeredménnyel!

Ha fested a lakást, ne kövesd el ezeket a gyakori hibákat

Túl gyorsan döntesz


Hagyj magadnak pár napot, mielőtt döntenél, hiszen ahogy a fény változik a nap folyamán, úgy változik a szín is, így máshogy néz ki egy napos és egy felhős napon. Próbálj ki több színt is és hagyd fent néhány napig, tetszenie kell napközben is és este is, villanyfénynél. Csak egy kis idő elteltével hozd meg a végleges döntést, ez sok pénzt takaríthat meg neked és bosszúságtól menthet meg.


Bútorok és dekoráció


Érdemes egy habszivacsot vagy egy kisebb táblát lefesteni és azt elhelyezni a szoba különböző részein, így látod, hogy nézne ki a bútorral, képekkel együtt. Nem ajánlott egy teljesen üres helyiségben tesztelni, néhány dekorációs elemmel, bútorral érdemes összenézni.

hirdetes


Egymás mellé teszed a mintákat


Többféle színt is ki kell próbálni, de nem ugyanazon a falon, egymás mellett. Így csak nehezebb lesz meghozni a döntést, hiszen összezavarnak. Távolabb helyezd el a mintákat egymástól.


Nem figyelsz a beütésre

hirdetes


Ha egy fehér festék variációit nézed, látod, hogy néhánynak sárgás, párnak pedig enyhén kékes beütése van. Arra is ügyelni kell, hogy ezek a rejtett árnyalatok, hogyan fognak mutatni a bútorokkal és dekorációval, hasonlíts össze hasonló árnyalatokat más beütéssel (hideg vagy meleg), ez segíthet a döntésben. Ha nem tudod biztosan, hogy például a fehér egy bizonyos árnyalatának milyen is a beütése (sárgás, kékes, zöldes, vagy barackos), a mintádat tedd egy fehér papír mellé.


Túl sok színt választasz


Habár nem szabad félni a színek variálásától, ha túl sok szín van jelen egy helyiségben, az zavaró lehet. A kevesebb ebben az esetben is több! Ha kontrasztra vágysz, inkább az anyagokra, képekre koncentrálj.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes