Hogyan öltöztesd a babádat? - Légy magabiztos!

Hogyan öltöztesd a babádat?

helloladies.hu

Minden kezdő szülőben felvetődhet olykor az a kérdés, mit is adjon a babájára. Csemetéink ekkor még nem tudják elmondani nekünk, hogy is érzik magukat, ezért teljes mértékben ránk vannak utalva. Gyakorlott anyukák vagy apukák már tudják mikor, milyen ruhadarabra lehet szüksége a gyermeknek, ám olykor ők sem biztosak abban, nincs-e túlöltöztetve vagy épp nagyon kivetkeztetve. Legyen meleg akár hideg évszak, eltalálni a picik kényelmét, igen nehéz. Íme néhány tanács, mellyel kicsit biztosabban öltözteted majd a babádat!

Hogyan öltöztesd a babádat?

Téli öltözet


Alapszabály télen, hogy a babákat mindig rétegesen öltöztessük. Gondoljunk csak bele! Sokkal egyszerűbb egy-egy ruhadarabtól megszabadítani őket, mintsem azon imádkozni nehogy megfázzanak. Egyes felvetések szerint téves a gyerek arcát, kezét és orrát tapintva megítélni, hogy fázik-e. Ha így szeretnénk megbizonyosodni arról mi is a jó neki, inkább a hátát érintve döntsünk. Télen a kinti sétához elengedhetetlen az overál. Amennyiben még babakocsiztok, nyugodtan betakarhatod egy pléddel is. Sálat adni a babára, nem ajánlott! 

 

 

Nyári öltözet


Köztudott, hogy a sötét színek vonzzák a meleget. Ennek tudatában igyekezzünk minél vékonyabb és világosabb ruhadarabot ráadni a babánkra nyáron. Amennyiben nagyon meleg van, hagyd a picit nyugodtan egy szál pelusba. Meglátod, nagyon fogja élvezni! Ha útnak indultok, nem árt, ha mindig kéznél van egy vékonyabb sapka és egy lazább pulóver. Pl.: Ne felejtsük el, ha vásárolni megyünk, a bevásárlóközpontok hőmérséklete mindig hűvösebb, így előfordulhat, hogy rá kell adnod valamit!

 

Átmeneti évszakok öltözéke


Az átmeneti évszakok (tavasz, ősz) jellemzője a változékonyság. Ezekben a hónapokban fontos, hogy a baba korát vegyük figyelembe öltöztetésnél. Itt is érdemes megjegyezni a rétegesen való ruházkodást, de ne vigyük túlzásba. A túlöltöztetés is lehet nagyon veszélyes! Ha már mozog a baba (pl.: sétál) elég ugyanannyi réteget ráadni, mint amennyi rajtad van. Amíg csak fekszik vagy ül, mindig legyen rajta egy plusz takaró.  

 

 

A nagy sapka kérdés


Talán ez az a dolog, amivel két anyuka sem ért egyet. Egyik gyerek még kötött vagy füles sapkában a másik pedig már anélkül. Télen egyértelmű, hogy meleg sapkát húzunk a gyerek fejére. Tavasszal és ősszel inkább a szél miatt kell egy vékonyabb fejfedő. Vízpart mellé szintén elengedhetetlen egy kalap vagy kendő. Tehát valamilyen sapka szinte mindig kéznél kell, hogy legyen!


Amennyiben kevésnek érzed a fentiekben leírtakat, és még magabiztosabb szeretnél lenni, segítségedre lehet a következő ábra!

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Anya Anyaság Baba Divat Gardrób gyerek Kisbaba Kisfiú Kislány