notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így dobd fel a teraszt!

hirdetes

Így dobd fel a teraszt!

Puskás Rékka

A nyári melegben az ember jobb szeret nem a négy fal között aszalódni, aki teheti, inkább kimegy a szabad ég alá. Igaz, a kert sokszor kiváltság, sok háztartásban nélkülözik. Ugyanakkor terasz, vagy erkély már sokkal gyakrabban megtalálható. Ebben a cikkben arra vonatkozóan olvashatsz ötleteket, hogy teraszt milyen módokon lehet még otthonosabbá tenni, hogy a kint töltött idő igazán hangulatos lehessen.

Így dobd fel a teraszt!

Tegyél ki mécseseket!

Nagyon sokat tud dobni szinte bármilyen térségen, ha néhány mécses, akár színes üvegű mécsestartóban, vagy épp gyertya világítja be a teret. A mécses annyival praktikusabb, hogy a szél nem tudja olyan gyorsan elfújni, mint egy csupasz gyertya lángját, hiszen az üveg fala védelmet nyújt. A gyertyafény egyébként nem csak romantikázáshoz passzol, hanem a tücskök ciripelésének hallgatásához, vagy ha az ember egy pohár borral kiül este az erkélyre és nézi utcán zajló jeleneteket. Egyébként lehet kapni szúnyogriasztó gyertyákat is, amelyek – ahogy a nevéből ki lehet találni – jelentős mértékben csökkentik a nyári inváziót. Nekem is van, nagyon szeretem, tóparton is meglepő hatékonysággal veri vissza a támadó vérszívók hadát.

Párnázd ki!

A nők nagy százaléka érez valamiféle vonzódást a díszpárnák irányába, erről számos vicc született már. Ugyanakkor ez a vonzalom miért korlátozódna csak a beltérre? A díszpárnákat egyébként azért szeretjük sokan – én is -, mert színesek, szépek, bármilyen teret fel tudnak dobni. Épp emiatt érdemes a teraszra is kitenni egyet-kettőt, bár nyilván nem a legkényesebb darabokat. Ha nagyobb teraszról van szó, amin elfér akár egy kisebb kerti ülőgarnitúra, akkor pláne érdemes színes, esetleg mintás párnákkal vitalizálni a környezetet. Arról nem is beszélve, hogy kényelmi okokból is jól jöhet, hiszen egy délutáni szunyókálás során is nagyobb kényelmet biztosít. Ha nincs ülőgarnitúra, akkor pedig alternatív megoldásként szóba jöhetnek az ülőpárnák. Ezek nagyobbak, kevésbé kényesek, mint a díszpárnák, arra lettek kitalálva, hogy rájuk üljenek, tehát kiválthatják az ülőalkalmatosságokat. 

hirdetes

Szerezz be egy babzsákfotelt!

hirdetes

A babzsák, vagy babzsákfotel egyfajta átmenetet képez a párnán és a széken ülés között. Egy párnánál nagyobb, masszívabb, ugyanakkor egy ülőhelynél puhább, komfortosabb. Tökéletes kiegészítője lehet bármely erkélynek vagy terasznak, belehuppanva kényelmesen el lehet szürcsölni egy frissítő italt. Egyedül a kiszállás okozhat néha némi bonyodalmat, ugyanis leüléskor könnyebb belesüppedni, mint felálláskor. Különösen vicces jelenetek jöhetnek létre, ha a babzsákban ülő személy rövid, vagy épp szűk szoknyát visel, mert néha az ember lánya belesüpped a fotelba, és a kievickélés során bemutatott akrobatika közben még a szoknyát is igyekszik a helyén tartani. Nadrágban az egyik legjobb választás az összes ülőalkalmatosság között.

A következő oldalon további ötletek várnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes