notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így dobd fel a teraszt!

hirdetes

Így dobd fel a teraszt!

Puskás Rékka
Így dobd fel a teraszt!

Ötletek, hogyan tedd otthonossá a teraszt!

Helyezz el vidám figurákat!

Ahol van kert, ott gyakorta előfordul, hogy a kertbe kis figurák is megbújnak; kertitörpék, csiga és teknősformájú virágládák, kis béka meg tündérfigurák. Ezek a vidám figurák nem csak a kertben tudnak érvényesülni, hanem az erkélyt és a teraszt is fel tudják dobni. Az már mindenkinek a szubjektív megítélésén múlik, hogy milyen figurát választ, a lényeg csak az, hogy örömmel töltse el, amikor ránéz. Lehetnek apró, muskátlis ládába tűzött pillangók, vagy egy picike benti szökőkút is, amit csak a tulajdonos hangulatosnak talál.

Akassz ki égősort!

Nem feltétlenül a karácsonykor a fára felrakott égősorra gondolok, de valami kedves, akár színes fényű, vagy romantikusabb, sárga vagy fehér fényű darab nagyon fel tudja dobni a teraszt. Olyan égősorokkal is találkozni, amelyeken kis, színes lampionok függnek, ráadásul azok a darabok, amik kerti használatra lettek kitalálva, napelemmel rendelkeznek, nem kell őket bedugni a konnektorba. Ha valaki igazán kreatív, az készíthet is magának, nem kell hozzá más, csak egy égősor, régi, rossz villanykörték (érdemes átlátszót választani, illetve ezeket színesre is be lehet festeni) esetleg kisebb befőttesüvegekre, meg színes papírra, ha lampionokat szeretne. YouTube-on számos videót találni, hogy hogyan lehet például bébiételes üvegből égősorokat csinálni.

hirdetes

Rakj ki virágokat!

Hát igen, elég evidensen hangzik, hogy a kinti teret virágokkal lehet feldobni, de tényleg így van. Akár kis, cserepes virágokkal, akár fűszernövényekkel, amiket virágládában is lehet tartani, de ha valakinek nem kenyere a növények életben tartása, vagy az erkélynek/terasznak olyan a fekvése, hogy a környezet nem növénybarát, akkor nagyon mutatós műnövényeket lehet kapni, amikről nehéz megmondani, hogy nem igaziak, viszont a terasz összképét megszépítik.

hirdetes

Szerezz be egy napernyőt!

Ha olyan a terasz fekvése, hogy sokat süt oda a nap, akkor érdemes lehet beújítani egy napernyőt vagy egy napellenzőt. De az árnyék biztosítása mellett ez a térség hangulatát is nagyon meg tudja határozni. Egy jól megválasztott darab segítségével viszont valódi kis oázis varázsolható, csak olyan színűt, mintájút kell választani, ami tetszik (vagy ami passzol a díszpárnákhoz, vagy a babzsákfotelhez, ugye), és ha a többi berendezési tárgyhoz is passzol, akkor egy nagyon harmonikus kis kiülős helyiség lesz a végeredmény.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes