notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A konyhai hulladékból csinálj saját kis kertet a lakásban!

hirdetes

A konyhai hulladékból csinálj saját kis kertet a lakásban!

helloladies.hu

A konyhai hulladék nyugodtan mehet a komposztálóba, de miért dobnánk ki könnyelműen azokat a maradékokat, amik segítenek még több ételt termeszteni? Meglepődnél, ha tudnád, hogy mennyi finom alapanyagot nyerhetsz az eredeti maradványaiból. Olyan, mint a régi mondás: „Egyik ember szemete, a másik ember kincse”, de ebben az esetben csakis természetes hozzávalókról beszélünk, amiket nagyon egyszerű újra hasznosítani és termeszteni. Ráadásul majd meglátod, hogy sokkal jobb érzés a saját magad által nevelt növényeket használni!

A konyhai hulladékból csinálj saját kis kertet a lakásban!

Nézzünk néhány mindennapi konyhai hulladékot, amiből sok mindent kihozhatsz!


Póréhagyma, újhagyma, édeskömény


Ezeknek a zöldségeknek mind használhatod a végét, hogy még többet termelj belőlük. A maradék fehér gyökereket tedd egy tartóba egy kevés vízzel. A gyökerek legyenek nedvesek, de ne süllyedjenek el teljesen a vízben. Tedd a kis tartódat egy napos ablakba és 3-5 nap látni fogod, hogy növekednek. Azt a részét, amire szükséged van vágd le, a gyökereket pedig hagyd a vízben, hogy tovább nőhessenek. Egyszer egy héten cseréld ki a vizet, hogy egészségesek maradjanak a növénykéid.


Gyömbér


A gyömbér gyönyörűen nő odabent is. Fogj egy darabot, tedd egy kis földbe úgy, hogy a legfrissebb hajtások felül legyenek. Olyan helyen tartsd, ahol szűrt fényt kap, és hamarosan növekedésnek indul. Ha gyömbérre van szükséged, húzd ki a földből, vágd le a darabokat, amiket használni akarsz, ültesd el újra és kezdd elölről a folyamatot.

hirdetes


Ananász


Akár hiszed, akár nem egy cserépben termeszthetsz ananászt. Csupán annyit kell tenned, hogy egy jó érettnek levágod a „koronáját”, vársz egy hetet, hogy teljesen kiszáradjon és egy cserépbe elülteted tápanyagban gazdag földbe. Gondoskodj róla, hogy sok napsütés érje és hamarosan lesz egy friss ananászod, amit te termeltél.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

2024-02-12

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

A cisztás akné egy súlyos és gyakran fájdalmas bőrprobléma, melyet a mélyen fekvő, gyulladt pattanások jelentenek, és amelynek kezelése kihívást jelenthet az érintettek számára.

 Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

2024-02-05

Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

A várandósság alatti pajzsmirigyproblémák kezelése és a megfelelő vitaminválasztás kiemelten fontos, mivel a nem megfelelő döntések súlyos következményekkel járhatnak.

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

2024-02-01

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

A Balenciaga Divatház története olyan pályát járt be, amely tele van mély érzelmekkel, forradalmi tervezéssel és az örök elégedetlenség által ihletett kreativitással. Ismerjük meg a divatház felemelkedését és azon tervezőjét, aki sosem nyugodott bele a tökéletességbe: Cristóbal Balenciagát.


Család Egészség Érdekességek Étrend Fejlesztő Főzés Gasztró Konyha Kreatív Praktikák Tanács Táplálkozás