notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk mit hol tarts a konyhában, Tippek hogy tárold a solgokat a konyhában, A konyha hasznos berendezése

hirdetes

Tippek, hogy a konyhád szép és átlátható legyen

helloladies.hu

Minél több gépünk és eszközünk van a konyhában, annál nehezebb őket szépen, rendszerezetten tárolni. A merőkanalakat vajon egy tartóban kellene tartanunk a konyhapulton? Nézd meg ezt az útmutatást arra vonatkozóan, hogy mit hol kellene tárolnod a konyhában és a mindennapi élet egy kicsit jól szervezettebb, könnyebb lesz!

Tippek, hogy mit hol tarts a konyhában

Gépek


Mint a legtöbb dolog esetében, itt is az számít igazán, hogy milyen gyakran használjuk, mekkora és milyen alakú. A tanácsunk:

  • azokat a dolgokat, amiket napi szinten használsz, tedd a pultra
  • azokat, amiket hetente használsz, tedd az alsó szekrénybe
  • azokat, amiket ritkán használsz, tedd a kamrába, vagy a legfelső polcra, amit nehéz elérni.


Tepsik


A tepsiket illetően két lehetőség van. Az egyik, hogyha elég hely van a konyhaszekrényben, tedd őket oda, oldalukra fordítva, hogy kevesebb helyet foglaljanak és kihasználd az összes helyet. A másik, hogy tedd őket egymásba a kamrába, így igaz, hogy több idő elővenni, de nem lesz szem előtt.


Konzervek

hirdetes


Ha szépen elrendezed őket, akkor a hűtő és a kamra is sokkal átláthatóbb, szebb lesz, valamint helytakarékos is. Lehet venni külön ezek tárolására alkalmas rácsokat, tartókat, ezeket nagyon ajánljuk!


Szakácskönyvek


Alakíts ki két kategóriát, az egyikbe tedd azokat, amiket ritkábban, a másikba azokat, amiket gyakrabban használsz. A sokszor használtakat rakd egy polcra a konyhában, vagy egy szekrénybe, hogy könnyen elérd, míg a többit a konyhán kívül helyezd el. Csak arra ügyelj, hogy egy kupacban maradjanak, hogy megtaláld, ha szükség van rá.


Eszközök a főzéshez


hirdetes
Spatulák, lapátok, csipeszek és szedőkanalak – ezeket mind közel kellene tartani a gáztűzhelyhez egy magas, fedő nélküli tartóban. Jó opció lehet egy bambuszból készült tartó, vagy egy olyan, amiben rekeszek vannak, így mégis lesz benne egy kis rendszer.


Kések


Az első dolog, mielőtt eltennél egy kést, hogy alaposan töröld őket szárazra, máskülönben károsodhat az anyaguk. Hogyan tárold őket?

  • Egy fiókban, külön késekhez kialakított tárolóban
  • Késtartó blokkban a pulton
  • A falra is tehetsz egy mágneses tartót, és felakaszthatod oda, ami a legközelebb van ahhoz a részhez, ahol elő szoktad készíteni az ételt.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes