notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezzel az 5 dologgal hiteti el veled egy beteges hazudozó, hogy igazat mond

hirdetes

Ezzel az 5 dologgal hiteti el veled egy beteges hazudozó, hogy igazat mond

helloladies.hu

A kényszeres hazudozók azok, akik ismételten, szokásszerűen különféle hazugságokkal állnak elő gyakorlatilag ok nélkül. Nehéz őket kezelni, dolgozni velük és még nehezebb felismerni. Egy kutatás szerint az emberek 40%-a hazudik naponta, de közel fele az összes hazugságnak az emberek mindössze 5%-ától származik. Ez az 5% valószínűleg krónikus hazudozó. Határozottan ijesztő gondolat, hogy nem tudhatjuk, hogy a személy, akivel beszélünk egyike-e ezeknek az embereknek. A legtöbb krónikus hazudozó különösen ért ahhoz, hogy ügyesen tálalja a hazugságot, ezért nehéz felismerni. Ha tisztában vagy az általános trükkökkel amiket használnak, könnyebben beazonosíthatod a jeleket és tudhatod, hogy kiben nem bízhatsz.

Ezzel az 5 dologgal hiteti el veled egy beteges hazudozó, hogy igazat mond

5 szó, szókapcsolat, amit a kényszeres hazudozók rendszeresen használnak, hogy azt hidd, igazat mondanak


Mi… Ők… Te... Ő…


Legyél óvatos azokkal, akik mindig másokat hoznak fel maguk helyett. Habár azt gondolhatnánk vannak nárcisztikus, önimádó jellemvonásaik és sokat beszélnek magukról, de saját magáról nem tud folyamatosan hazudni. Emellett általában azért hazudnak, hogy elkerüljék a felelősségre vonást. Ez azt jelenti, hogy bármit megtesznek, hogy eltereljék saját magukról a figyelmet és valaki másra összpontosítsák. Ahelyett, hogy magukat emelnék ki egy szituációban, másra hárítják a felelősséget és ők megtagadják a felelősségvállalást, bármilyen problémáról legyen is szó.

hirdetes
  • Azért használnak az „én” helyett más névmásokat sokkal többször, hogy szigorúan kihagyják magukat a mondatokból.
  • Azzal, hogy elkerülik a közvetlen konfrontációt, meg tudják játszani az ártatlant.
  • Másokat hibáztatnak a környezetükben és eljátszák az áldozatot.
  • Akár szóban, akár írásban árulkodó jel még, hogy sokkal több negatív szót használnak, mint pozitívat (mérges, értelmetlen, rossz, utál) és kevesebb olyan szót, mint a „kivéve” és „de”.
hirdetes


„Hogy őszinte legyek…”; „Őszintén…”


Valaki, aki mag akar győzni valamiről folyamatosan ismételgetni fogja ugyanazt, mintha bele akarná verni a fejedbe, emiatt is használják az „igazat megmondva” és „őszintén” szavakat. Ha tudják, hogy a szavahihetőségük megingott, bevetik ezeket. Azt remélik, meggyőznek arról, hogy tényleg igazat mondanak. Aki igazat mond, annak valós történéseken, információkon alapul a sztorija, ezért nem kell nyomatékosítania, hogy a másik higgyen neki. Ha folyamatosan azt sulykolod a másikba, hogy igazat mondasz, valójában csak annál kevésbé fog hinni neked.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

2020-09-21

Ezekhez sosem illene hozzányúlnod más házában!

Ha látogatóba mész valakihez, az alábbi illemszabályokat illik betartani, hogy te és a vendéglátód se kerüljön kellemetlen helyzetbe! Nézzük, mi az, amihez nem kellene nyúlnod!

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

2020-09-22

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

Habár a férfiaknak is vannak nagyon bosszantó tulajdonságai és néha nagyon idegesítően viselkednek, a nők is csinálnak olyan dolgokat, amikkel az őrületbe kergetik a barátjukat. Fontos, hogy ezeket felismerjük, hiszen vannak jelei annak, hogy nem igazán vagy jó barátnő a szemükben, így dolgozhatsz rajtuk, mielőtt a kapcsolatodba kerülnének.

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

2020-09-15

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

Hogy kiderüljön, mi is áll a hűtlenség mögött, megkérdeztem barátokat, ismerősöket, hogy nekik mi okuk volt a megcsalásra. Íme a válaszok.

Az erős nők kerülik ezeket a mérgező kapcsolatokat

2020-09-21

Az erős nők kerülik ezeket a mérgező kapcsolatokat

Egy mérgező kapcsolatnak számtalan formája van és sok ember még csak nincs is tudatában, hogy ő is abban él. Ezek azonban nagy terhet jelentenek, épp ezért az erős nők nem fogadják el őket. Bemutatunk néhány tipikus mérgező kapcsolatot, amiből az erős nők mindig kisétálnak.

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

2020-09-14

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

Szerelmes lettél? Vajon ő is ugyanígy érez? Akármennyire is érdekel valaki, lehet, hogy te is félsz megtenni az első lépést, az viszont biztos, hogy le akarod őt nyűgözni. Úgyhogy mit tehetsz, hogy jó értelemben felhívd magadra a figyelmét? Adunk pár tippet!


Betegség Érdekességek Fejlesztő Férfi Tanács