notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szoliter növények, amikkel csinosabbá varázsolhatod kertedet

hirdetes

15 dekoratív lombhullató szoliter növény, ami nem hiányozhat a kertből!

MCs

A szoliterek olyan növények, melyek önmagukban is jelentős díszítőértékkel rendelkeznek, és képesek kiemelni a kert egy pontját, szinte vonzzák a tekintetet. Cikkünkben 15 olyan lombhullató növényt gyűjtöttünk össze, melyeket szoliterként ültethetünk a kertbe.

15 dekoratív lombhullató szoliter növény, ami nem hiányozhat a kertből!

Babarózsa

Kb. 2 méter magas virágzó cserje, mely április végétől ontja virágait. Világos, napos helyre, jó vízáteresztő talajba ültethető.

Bíborlevelű díszalma

Kb. 10 méteres magasságot elérő díszfa, tavasszal virágaival, később pedig apró almákra emlékeztető piros terméseivel díszít. Kártevőkre és betegségekre érzékeny.

Csillagsom

Tavasz végén, valamint a nyár első felében fehér és rózsaszín virágaival, ősszel szamócához hasonló termésével díszíti a kertet. Félárnyékos helyen, tápanyagban gazdag talajba ültetve fejlődik a legszebben.

Csüngő borsófa

Kistermetű cserje, mely csüngő ágrendszerével, valamint az ágak teljes hosszában nyíló virágaival díszít. Betegségekre és kártevőkre nem érzékeny. Jó várostűrő, tűző napos és világos helyen is jól boldogul.

hirdetes
hirdetes

Csüngő nyír

Kb. 4-6 méteres magasságot elérő fa, melynek díszét a csüngő ágrendszere adja. Szereti, ha talaja nedves, de elviseli az átmeneti szárazságot is. Napos, világos helyre ültessük.

Dúsvirágú gyöngycserje

Nagyjából 2-2,5 méteres maximális magasságot elérő cserje, amelynek hófehér virágai áprilistól kezdve nyílnak. Idősebb példányai jó szárazságtűrő képességűek. Betegségek és kártevők általában nem támadják meg.

Gránátalma

A gránátalma kistermetű fa vagy cserje, mely nyár elején nyíló virágainak, valamint terméseinek köszönhetően jelentős díszítőértékkel rendelkezik. Fényigényes növény, mely a tápanyagdús talajt kedveli.

Hortenzia

A hortenziát azt hiszem, senkinek sem kell bemutatnom, gömbölyű, sokféle színárnyalatban előforduló virágaival, hosszan díszíti a kertet. Félárnyékos helyre ültetve, mindig kissé nedvesen tartott talajban fejlődik a legszebben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes