notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szoliter növények, amikkel csinosabbá varázsolhatod kertedet

hirdetes

15 dekoratív lombhullató szoliter növény, ami nem hiányozhat a kertből!

MCs
15 dekoratív lombhullató szoliter növény, ami nem hiányozhat a kertből!

Gyönyörű szoliter növények, amik kerted legszebb díszei lesznek

Japánbirs

Alacsony termetű lombhullató cserje, mely már a lombfakadás előtt rózsaszín, piros, barack vagy fehér virágokkal pompázik. Napos, világos és félárnyékos helyen is jól érzi magát.

Japán díszcseresznye

Tavaszi virágzása Japánban és világszerte is ünnep. Kora tavasszal virágaival, ősszel pedig lombszíneződésével lehet kertünk dísze. Tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő talajba ültetve fejlődik legszebben, napos vagy világos helyen. Betegségekre és kártevőkre érzékeny.

Kerti gyöngyvessző

A kerti gyöngyvessző kb. 2,5 méteres magasságot elérő cserje. Ellenálló, egyszerűen nevelhető növény, mely nemcsak szoliterként, hanem sövényként is ültethető. Díszét áprilistól nyíló fehér virágai adják, melyek beborítják ágait. Jól bírja a tűző napot, az idősebb példányok a szárazságot is.

hirdetes

Nagyvirágú liliomfa

A nagyvirágú nagytermetű, bokros cserje, mely március végén nyíló virágaival lehet kertünk éke. Világos, védett helyen, tápanyagban bővelkedő, jó vízelvezető talajba ültetve fejlődik legszebben. A meszes talajt nem kedveli.

hirdetes

Rózsalonc

A rózsalonc nem túl magas virágzó cserje, mely sövényként és szoliterként is remekül mutat a kertben. Tölcsér alakú rózsaszín vagy piros virága a nyár elejétől nyílnak. Vízigénye alacsony, napos, világos és félárnyékos helyen is jól fejlődik.

Spirálfűz

A spirálfűz kistermetű, kb. 8 méteres magasságot elérő fa, mely főként csavart ágak alkotta ágrendszerével díszít. Kártevőkre és betegségekre érzékeny, a téli hó és jég is károsíthatja ágait.

Törpe mandula

A törpe mandula kistermetű cserje, mely a tavasz második felében pompázik rózsaszín virágaival. Ültethető szoliterként, valamint alacsony sövényként és sziklakertbe is. Napos, világos és félárnyékos helyen is jól érzi magát, a szárazságot jól tűri.

Ez csupán néhány példa a legszebb szoliter növényekre, amelyekkel látványosabbá, díszesebbé varázsolhatod kertedet. Próbálj ki minél többet, és találd meg közöttük kedvencedet!

Képek forrása: Pixabay.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes