notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

ezért jó, ha mezítláb mászkálsz, ez történik a testeddel, ha mezítláb vagy

hirdetes

Ez történik a testeddel, ha mezítláb mászkálsz

helloladies.hu

Te is olyan gyerek voltál, aki imádott mezítláb rohangálni? Imádtad azt a vicces, hideg, pépes érzést, amikor belenyomtad a lábad a sárba? Szeretted a harmatos reggeli fű érzését? Ha te is mosolyogsz ezeken az emlékeken, valószínűleg még a mai napig élvezed a cipő nélküliség felszabadító érzését. Évszázadokig keringtek történetek arról, hogy milyen előnyei vannak, ha mezítláb sétálunk. Az elmélet az volt, hogy minél közelebb vagy a Földhöz, annál több energiát veszel fel a lábaidon keresztül.

Ha csak lehet, legyél mezítláb!

Először ez egy kicsit nevetségesen hangzik. Főleg, miután annyi figyelmeztetést kaptunk arról, hogy miért kell a megfelelő cipőt kiválasztani futáshoz. Rengetegszer hallottunk arról is, hogy jól szárítsuk meg a lábainkat zuhanyzás után a gombásodás elkerülése végett. Hallottuk, hogy parazitákba, baktériumokba vagy szúró növényekbe, csípő bogarakba léphetünk, ha a földön sétálunk. És végül beleléphetünk üvegdarabokba, vagy éles kövekbe. Minden lehetséges veszély ellenére kiderült, hogy nagyon is jót tesz az egészségünknek, ha mezítláb vagyunk. Nézd meg, mi történik a testeddel, ha mezítláb mászkálsz!

hirdetes


Egyre több bizonyíték van arra, hogy energiamező vesz minket körbe. A tudósok még mindig keresik a választ arra, minek van pozitív, és minek negatív hatása az emberek energiájára. Például, valószínűleg te is hallottad már, hogy ha pozitívan beszélsz a növényeidről, akkor gyorsabban nőnek és egészségesebbek lesznek. De mi van a Földdel?


Több tanulmány is bizonyítja, hogy a Föld elektronjai nagyon jó hatással vannak ránk. Csökkentik a fájdalmat, segítik az alvást, csökkentik a gyulladást, minimalizálják a stresszt, csökkentik az izomfájdalmakat, és a vérkeringésre, a vér oxigénszintjére, a pulzusra is jó hatással vannak. A kutatásban a résztvevők vagy mezítláb sétáltak, vagy egy eszköz segítségével kapcsolódtak a talajhoz. Lényeges változásokat észleltek a paraszimpatikus idegrendszerben már 30 perc alatt, és pozitív eredményeket kaptak más területeken is, ideértve a gyulladás- és stresszcsökkenést néhány héten belül.  

hirdetes


Hogy milyen eredményekre jutottak, azt a következő oldalon megtalálod!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Átalakítás Csajos Család Egészség Egészséges életmód Érdekességek Fejlesztő Férfi gyerek Mozgás Nyár Tanács Tanulás