Több szerelem, kevesebb kacat: Útmutató összeköltözéshez

Több szerelem, kevesebb kacat: Útmutató összeköltözéshez

helloladies.hu
hirdetes

Megtaláltad az igazit? Ha minden stimmel, és együtt vagy azzal a különleges emberrel, akivel jól érzed magad, a következő lépés gyakran az összeköltözés. Habár ez egy nagyon izgalmas szakasz minden párkapcsolatban, egybeolvasztani két otthont, stílust és szekrényt, nagy kihívás lehet. Ha a szerelmeddel költözöl össze, az más, mintha egy egyszerű lakótárssal tennéd ezt, meg kell találni az egyensúlyt és kialakítani a közös otthonotokat. Együtt.

Több szerelem, kevesebb kacat: Útmutató összeköltözéshez

A költözés mindig stresszel jár, és sok csapdát rejt magában. Vannak bizonyos kérdések, amiket mindig érdemes tisztázni, mielőtt ilyen nagy fába vágnátok a fejszéteket, hogy a későbbiekben ne érjenek meglepetések. Hogy hozzuk ki a legjobbat az egészből? Minden a tervezésről szól. A nehezebb döntésekről már a költözés napja előtt beszélnetek kell, hogy az új, közös tér ne váljon háborús övezetté. A következő tippek segítenek, hogy az összeköltözés a szerelemről és ne a kacatokról szóljon.


Világos kommunikáció


Tisztelet. Ahelyett, hogy negatívan, vagy kritikusan beszélnél a párod bútorairól vagy a furcsa gyűjteményeiről, inkább kérdezd meg, miért ragaszkodik bizonyos tárgyakhoz. Esetleg családi örökség? Költözésnél előkerül rengeteg emlék, és érzelmi csomag, amivel néha nehéz megbirkózni. Ha meghallgatod, és érdeklődést mutatsz, sokkal könnyebb lesz kezelnie a helyzetet. Ha hajlandó rá, azokat a dolgait, amiket te nem szeretnél a közös otthonotokba, tárolhatja egy családtagjánál is. A kérdezés és kérés sokkal előbbre vezet, mint a kiabálás, ezzel együtt időt adtok egymásnak, hogy hideg fejjel gondolkozzatok.

hirdetes


Tervezzetek


Mielőtt beköltöznétek, jó, ha csináltok egy egyszerű tervet az új helyről, és eldöntitek, melyik helyiséget hogyan használjátok. Ha van rá lehetőség, már beköltözés előtt mérjétek le a szobákat, és találjátok ki, milyen bútor illene oda. Lehet, hogy az ő kanapéja sokkal jobb lenne, mint a tiéd.

hirdetes


Keverjétek a stílusokat


Próbáljatok olyan környezetet kialakítani, ami mindkettőtök igényeinek megfelel és tetszik, mert fontos, hogy tényleg otthon érezzétek magatokat. Inspirálódhattok képekből, de ha nagyon különböző a stílusotok, találjatok egy olyan semleges megoldást, ami egybeolvaszt mindkettőtöket a részletekben. Lehet, hogy neked a lazább, sikkesebb stílus tetszik, miközben neki a modern, de együtt kialakíthattok egy olyan lakást, ahol mindkettő megjelenik, és még jól is néz ki. Használjátok a kreativitásotokat, legyetek hajlandók a kompromisszumra, mert biztosan létezik olyan átmenet, ami mindkettőtöknek megfelel.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A legnagyobb hiba amit elkövethetsz, mikor a hálószobádat dekorálod

2019-07-16

A legnagyobb hiba amit elkövethetsz, mikor a hálószobádat dekorálod

Vannak helyiségek a házban, amikre a kialakítás során nagy hangsúlyt fektetünk, de ha a hálószobákra kerül a sor, valamiért hajlamosak vagyunk a praktikusságra törekedni, hiszen ott csak alszunk. Pedig pont azért kellene erre a részre is figyelmet fordítani, mert ez a kikapcsolódás helyszíne. Mi a legnagyobb hiba a szakértők szerint? Most kiderül!

A kedvenc takarító trükkjeink a profiktól

2019-07-16

A kedvenc takarító trükkjeink a profiktól

A takarítás életünk állandó része, épp emiatt sokszor nyomasztó tud lenni, és annyi mindent kellene csinálni, hogy azt se tudjuk, hol kezdjük. Bemutatjuk a legjobb (és legkönnyebb) ötleteket a profiktól, amik segítenek megtörni az állandó körforgást.

Így válaszd ki a tökéletes színt festésnél

2019-07-16

Így válaszd ki a tökéletes színt festésnél

A festés mindig izgalmas, hiszen megújulást hoz az otthonunkba, de egyben stresszes is, mert nem csak a felfordulással kell együtt élnünk egy ideig, de el kell döntenünk, milyen színűek legyenek évekig a különböző helyiségek. Ha te is kétségbeesve bámulod a színpalettát, tippjeinkkel most segítünk, hogy könnyebb legyen a választás, és elégedett leg

4 tipp, hogy fényben ússzon az otthonod

2019-07-15

4 tipp, hogy fényben ússzon az otthonod

Ha neked sem adatott meg igazán fényes, világos lakás, használd ezeket a tippeket, hogy beengedd a napfényt (vagy legalábbis úgy érezd, mintha). Ha már reggel világosban kezdjük a napot, és nem a sötétben kell matatnunk, sokkal jobban érezzük magunkat és teljesen más hangulattal vágunk neki az előttünk álló napnak, arról nem is beszélve, hogyha kih

Ne vegyél új bútort, a meglévővel is megújíthatod az otthonod

2019-07-15

Ne vegyél új bútort, a meglévővel is megújíthatod az otthonod

Még egy olyan világban is, ahol a lakberendezési trendek jönnek és mennek, vannak bizonyos szabályok, amik állandók. A klasszikus belső dizájn, és berendezés épp olyan fontos, mint a tökéletes bútor kiválasztása. Ha szeretnéd kicsit feldobni, megújítani a lakásodat, ahelyett, hogy rohannál a boltba új bútorokat venni sokkal jobb és gazdaságosabb, h

Ezeket a szempontokat fontold meg, ha házat vásárolnál adósság mellett

2019-07-15

Ezeket a szempontokat fontold meg, ha házat vásárolnál adósság mellett

Ha már van valamilyen adósságod, és házat akarsz venni, az egy nagyon nyomasztó szituáció. Mit kellene tenni ilyenkor? Mindenki pénzügyi helyzete más. A házvásárlás, más tartozás mellett a lehető legokosabb döntés lehet neked, és a legbutább valaki másnak. Éppen ezért kell nagyon alaposan átgondolni. Jöjjenek a legfontosabb szempontok.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
133 409
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 545 091
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 122

Átlagos értékelés: 4.7