notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen kérdéseket érdemes tisztázni a párkapcsolatban a pénzzel kapcsolatban, Pénzkérdések, amiket át kell beszélni egy működő kapcsolatért

hirdetes

Ezeket a kérdéseket a pénzről minden párnak fel kell tennie!

helloladies.hu

Legyünk őszinték a pénzkérdés sok pár esetében vitákat és sok stresszt okoz, a pénz viszont már az első randitól kezdve (ki fizet), az összeköltözésen át (ki melyik számlát fizeti?), a pénzügyek teljes összeolvasztásáig (kinek mennyi adóssága van?) szerepet játszik, ezért ez egy elkerülhetetlen, mégis kellemetlen téma. Akár 6 hónapja randiztok, akár 16 éve házasok vagytok, az alábbi kérdéseket érdemes átbeszélni!

Pénzkérdések, amiket minden kapcsolatban tisztázni kell

Hol tartunk most?


Vannak párok, akik titkolóznak egymás előtt a pénzügyeikkel kapcsolatban, holott a pénz sok válás kiváltó oka, ezért már a kapcsolat korai szakaszában érdemes őszintének lenni egymással a fizetést, megtakarítást, adósságokat illetően, ha komoly kapcsolatot szeretnénk.


Találkoznak az igényeink?


Nézzétek át – ítélkezés nélkül –, hogy mire költötök, azt, hogy mennyi jön be és mennyi megy ki, majd tegyétek fel a kérdést, hogy szükséges-e és mindkettőtöknek megfelel-e. A villanyszámlát nyilván senki nem örömmel teszi, de be kell fizetni, de mennyit költötök vacsorára a barátaitokkal? Lehet, hogy inkább másra kellene fordítani azt a pénzt és kevesebb ilyen alkalmon részt venni, vagy csak ketten elmenni, így valószínűleg kevesebb bor fogy majd, vagy nem esztek desszertet.

hirdetes


Mi a legfontosabb célunk most?


Ez szinte évről évre változik, ezért fontos, hogy mindig tisztában legyetek az aktuális célotokkal, legyen az akár egy adósság kifizetése, az autó lecserélése vagy takarékoskodás. Egyes párok lehet, hogy már a gyerek iskoláztatására spórolnak, vagy egy fantasztikus nyaralásra.


Mit gondolsz a pénzről?


Ez az egyszerű kérdés nagyon sok dologra rávilágíthat már a kapcsolat korai szakaszában. Lehet, hogy a párod úgy nőtt fel, hogy a pénz egy állandó stresszforrás volt, vagy a te anyukád imádott spórolni. Mindenkinek vannak olyan történetei, amik formálták a pénzhez való kapcsolatát, ha ezeket megismered, könnyebb lesz megérteni, hogy a partnered mért ad ki bizonyos dolgokra nehezebben pénzt, vagy éppen miért költekezik annyira.

hirdetes


Milyen pénzügyi döntéseidre nem vagy büszke?


Lehet, hogy adósságokat halmozott fel, vagy nem tud takarékoskodni, esteleg túl garasoskodó, mindenkinek van valamilyen szokása a pénzzel kapcsolatban, amire nem büszke.


Megosztjátok egymással a pénzt?


Hacsak nem ugyanott, ugyanannyit dolgoztok azonos fizetésért, az egyik fél mindig többet keres, így többet hoz a háztartásba is. Lesz egy közös számlátok, amire ugyanannyit tesztek és arról fizettek mindent, a többi pedig megy egy külön, saját számlára? Vagy nem zavarja, hogy az ő „extra” pénze is közös lesz? Nem számít, hogy ki az életetek melyik részét fizeti, de az már számít, hogy mindketten tudjátok, hová megy a pénzetek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Honnan tudhatod, hogy egy férfi unatkozik melletted és kiszállna a kapcsolatból?

2020-08-10

Honnan tudhatod, hogy egy férfi unatkozik melletted és kiszállna a...

Úgy érzed, hogy a kapcsolatod gödörbe került? Itt van 6 jel, hogy a férfi, akivel együtt vagy már kiszállna a kapcsolatból és más lehetőségek után néz!

Jelek, hogy egy férfi „feleség alapanyagként” lát téged!

2020-08-04

Jelek, hogy egy férfi „feleség alapanyagként” lát téged!

Ha egy nap szeretnél megházasodni az első lépés az, hogy találnod kell egy olyan férfit, aki „feleség alapanyagként” lát téged (és persze te őt „férj alapanyagként”). Megmutatjuk, mik azok a jelek, amiket figyelhetsz!

Trükkök, hogy sokáig ne kelljen a lakás berendezésére költened!

2020-08-11

Trükkök, hogy sokáig ne kelljen a lakás berendezésére költened!

Ha te is örömmel szépítgeted az otthonodat, azonban ahelyett, hogy új dolgokkal tudnád feldobni a lakást, mindig arra kell költened a pénzedet, hogy a régieket cseréld le, mert olyan hamar elhasználódnak, nem vagy egyedül. Lássuk, hogy milyen trükköket vethetünk be annak érdekében, hogy a dekoráció és lakberendezési tárgyak szinte örökre kitartsana

Így döbbents rá egy pasit, milyen butaság volt dobnia téged!

2020-07-27

Így döbbents rá egy pasit, milyen butaság volt dobnia téged!

A szakítás mindig szívás, de még inkább az, ha úgy tűnik, a volt barátodnak még csak nem is hiányzol. Erre nincs mentség, de lehet, hogy csak megjátssza, vagy egy idióta, aki nem is tudja, mit hagy ki – akárhogyan is, itt van néhány módszer, amivel emlékeztetheted, hogy 10/10-es nő vagy és hogy mennyit veszít veled!

4 kérdés, amit tegyél fel egy férfinak, mielőtt hozzámennél feleségül

2020-07-21

4 kérdés, amit tegyél fel egy férfinak, mielőtt hozzámennél feleségül

Mielőtt a partnereddel úgy döntenétek, hogy összekötitek az életeteket, érdemes feltenni egymásnak néhány kérdést, hogy ez az elhatározás valóban egy életre szóljon és később ne legyen megbánás a vége.

Nutellás brownie mindössze két hozzávalóból

2020-08-04

Nutellás brownie mindössze két hozzávalóból

Vajon tényleg működik ez a hihetetlenül egyszerű Nutellás brownie recept, vagy ez is egy olyan „trükk”, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen? Kiderítettük a választ!


Csajos Család Férfi Párkapcsolat Tanács