5 tipp, hogy könnyebben menjen a ruhák szelektálása

5 tipp, hogy könnyebben menjen a ruhák szelektálása

helloladies.hu
hirdetes

Nagyon sokan állnak neki nagy lelkesedéssel a gardróbrendezésnek, ami aztán gyorsan alább is hagy, mert nem is olyan könnyű egyszerűsíteni és szelektálni a ruháinkat, mint gondolnánk. Ma megosztunk veletek 5 tippet, amik nagyon sokat segítenek a folyamatban! Használd őket, hogy csökkentsd a szekrényed méretét, és csak olyan ruháid legyenek, amiket bármikor örömmel felveszel!

5 tipp, hogy könnyebben menjen a ruhák szelektálása

5 tipp és trükk, hogy sokkal jobban menjen a szelektálás


#1 Vedd fel ma


Ha selejtezés közben találkozol egy olyan darabbal, amit nem viselsz gyakran, de nem is igazán tudod elengedni, vedd fel még aznap, vagy a következő pár napban. Könnyedén megtartunk olyan ruhákat, amit majd szeretnénk felvenni, vagy reméljük, hogy majd lesz alkalmunk felvenni, esetleg azt gondoljuk, hogy hordjuk, de a valóságban csak nagyon ritkán kerülnek elő. Ezért a legjobb, ha felveszed, és meglátod, hogy érzed benne magad. Gyakran ezek azok a darabok, amiket meg akarunk tartani, de alig van rajtunk, amiről akarjuk, hogy jó legyen és szeressük, de valójában nem. Ha azonnal felveszed, és figyeled, hogy áll, hogy érzed magad benne, könnyebben el tudod dönteni, hogy őszintén meg akarod-e tartani, vagy nem. Csak olyat tarts meg, ami jól áll és jól is érzed magad benne! Ez a 6 kérdés nagyon sokat segíthet!

hirdetes


Ha most nem akarod felvenni, akkor mikor?


Persze ez a szabály nem vonatkozik az alkalmi ruhákra, de ha egy olyan darabról van szó, amit bármikor felvehetnél, az azt jelzi, hogy mégsem kell annyira!

hirdetes


#2 Fordítsd meg a vállfát


Ez egy szuper módszer! A legtöbb ember az idő nagyrészében ugyanazokat a ruhákat hordja – a kedvenceit. Tehát a legtöbben a ruháik 20%-át hordják az idő 80%-ában. Még ennek tudatában is azt gondolhatjuk, hogy több ruhára van szükségünk ahhoz, hogy variálni tudjuk őket, és több lehetőség legyen választani. De ha világosan látjuk, mit hordunk, és mit nem, sokkal hatékonyabban megy a szelektálás. A módszer lényege, hogy minden vállfa ugyanabba az irányba álljon, tűzz ki egy határidőt, mondjuk 6 hónapot, amikor újra átnézed őket, addig pedig ha valamit felvettél, akkor annak a vállfája az ellenkező irányba álljon. Az idő leteltével nézd meg, van-e olyan, ami még mindig az eredeti helyzetben van, így talán könnyebben válsz meg tőle.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

A legnagyobb hiba amit elkövethetsz, mikor a hálószobádat dekorálod

2019-07-16

A legnagyobb hiba amit elkövethetsz, mikor a hálószobádat dekorálod

Vannak helyiségek a házban, amikre a kialakítás során nagy hangsúlyt fektetünk, de ha a hálószobákra kerül a sor, valamiért hajlamosak vagyunk a praktikusságra törekedni, hiszen ott csak alszunk. Pedig pont azért kellene erre a részre is figyelmet fordítani, mert ez a kikapcsolódás helyszíne. Mi a legnagyobb hiba a szakértők szerint? Most kiderül!

A kedvenc takarító trükkjeink a profiktól

2019-07-16

A kedvenc takarító trükkjeink a profiktól

A takarítás életünk állandó része, épp emiatt sokszor nyomasztó tud lenni, és annyi mindent kellene csinálni, hogy azt se tudjuk, hol kezdjük. Bemutatjuk a legjobb (és legkönnyebb) ötleteket a profiktól, amik segítenek megtörni az állandó körforgást.

Így válaszd ki a tökéletes színt festésnél

2019-07-16

Így válaszd ki a tökéletes színt festésnél

A festés mindig izgalmas, hiszen megújulást hoz az otthonunkba, de egyben stresszes is, mert nem csak a felfordulással kell együtt élnünk egy ideig, de el kell döntenünk, milyen színűek legyenek évekig a különböző helyiségek. Ha te is kétségbeesve bámulod a színpalettát, tippjeinkkel most segítünk, hogy könnyebb legyen a választás, és elégedett leg

4 tipp, hogy fényben ússzon az otthonod

2019-07-15

4 tipp, hogy fényben ússzon az otthonod

Ha neked sem adatott meg igazán fényes, világos lakás, használd ezeket a tippeket, hogy beengedd a napfényt (vagy legalábbis úgy érezd, mintha). Ha már reggel világosban kezdjük a napot, és nem a sötétben kell matatnunk, sokkal jobban érezzük magunkat és teljesen más hangulattal vágunk neki az előttünk álló napnak, arról nem is beszélve, hogyha kih

Ne vegyél új bútort, a meglévővel is megújíthatod az otthonod

2019-07-15

Ne vegyél új bútort, a meglévővel is megújíthatod az otthonod

Még egy olyan világban is, ahol a lakberendezési trendek jönnek és mennek, vannak bizonyos szabályok, amik állandók. A klasszikus belső dizájn, és berendezés épp olyan fontos, mint a tökéletes bútor kiválasztása. Ha szeretnéd kicsit feldobni, megújítani a lakásodat, ahelyett, hogy rohannál a boltba új bútorokat venni sokkal jobb és gazdaságosabb, h

Ezeket a szempontokat fontold meg, ha házat vásárolnál adósság mellett

2019-07-15

Ezeket a szempontokat fontold meg, ha házat vásárolnál adósság mellett

Ha már van valamilyen adósságod, és házat akarsz venni, az egy nagyon nyomasztó szituáció. Mit kellene tenni ilyenkor? Mindenki pénzügyi helyzete más. A házvásárlás, más tartozás mellett a lehető legokosabb döntés lehet neked, és a legbutább valaki másnak. Éppen ezért kell nagyon alaposan átgondolni. Jöjjenek a legfontosabb szempontok.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
133 409
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 545 091
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 75

Átlagos értékelés: 4.7